Superlativele primei părți a sezonului de Liga 2. Echipa cu cele mai multe reveniri, formația cu cele mai multe victorii la zero și cine a marcat cel mai mult în primele 15 minute

Andrei PASCU 11 Dec. 2023, 17:03 Liga 2
Superlativele primei părți a sezonului de Liga 2. Echipa cu cele mai multe reveniri, formația cu cele mai multe victorii la zero și cine a marcat cel mai mult în primele 15 minute

Echipele din fruntea clasamentului din Liga 2 sunt primele și în categoriile superlativelor primei părți a campionatului. De exemplu, CSC Șelimbăr este prima și în privința celor mai buni tineri marcatori, dar și în topul revenirilor, în cele 15 etape scurse până acum.

Unirea Slobozia (locul 3 în Liga 2) este echipa cu cele mai multe victorii la zero, în timp de Corvinul Hunedoara (locul 2 în Liga 2) este formația cu cele mai multe goluri marcate în primul sfert de oră.

CSC Șelimbăr, echipa din Liga 2 cu cele mai multe reveniri de la 0-1

Claudiu Niculescu a format o echipă solidă la CSC Șelimbăr, o formație care pierde greu și care are un pragmatism de invidiat. Sibienii au reușit să întoarcă de trei ori soarta partidelor și să își adjudece victoria, după ce au fost conduși. Au revenit în confruntările cu Steaua (etapa 5, scor 3-2), FK Miercurea Ciuc (etapa 12, scor 2-1) și Progresul Spartac (etapa 13, scor 2-1).

Unirea Slobozia, echipa din Liga 2 cu cele mai multe victorii la zero

Unirea Slobozia are cea mai bună defensivă din Liga 2, doar șase goluri primite în 15 meciuri, motiv pentru care este prima și în rândul echipelor cu cele mai multe victorii la zero.

Adrian Mihalcea și ialomițenii au învins în șapte, din cele nouă succese, fără să primească gol. Au trecut de CSM Reșița (etapa 1, scor 1-0), Chindia Târgoviște (etapa 5, scor 1-0), Metaloglobus (etapa 6, scor 2-0), CSM Alexandria (etapa 8, scor 1-0), CSC Șelimbăr (etapa 9, scor 1-0), Steaua (etapa 10, scor 1-0) și Campionii FC Argeș (etapa 13, scor 1-0).

Corvinul Hunedoara, echipa din Liga 2 cu cele mai multe goluri marcate în primul sfert de oră

Corvinul Hunedoara este cea mai în formă nou-promovată în acest sezon de Liga 2, pe locul 2 la final de an. Parcursul de până acum a fost influențat și de startul în forță pe care l-au avut elevii lui Florin Maxim, care sunt primii în rândul golurilor marcate în primul sfert de oră.

În șase meciuri au marcat hunedorenii în primul sfert de oră, în duelurile cu CSM Ceahlăul (etapa 1, scor 2-1), Progresul Spartac (etapa 4, scor 2-1), CS Tunari (etapa 9, scor 1-1), Metaloglobus (etapa 11, scor 2-1), Unirea Dej (etapa 12, scor 4-0) și CSM Alexandria (etapa 13, scor 2-0).

Șelimbăr și forța revenirii

Un top relevant privind forța echipelor este cel al punctelor recuperate. Mai exact, numărul de partide în care o formație a fost condusă cu 1-0 și, ulterior, în acest context, a reușit să obțină totuși victoria sau măcar un rezultat de egalitate.

Liderul la zi din Liga 2 Casa Pariurilor este lider și în această ierarhie, așadar un posibil secret al succesului stă inclusiv în puterea de revenire a celor de la CSC 1599 Șelimbăr.

Sibienii sunt singurii care, în 15 meciuri jucate, au încasat primul gol al partidei de trei ori și au reșit totuși să își adjudece victoria! În al patrulea caz, o dată, au reușit doar un rezultat de egalitate. În total, 10 puncte strânse din reveniri!

Pe locurile 2-3 sunt Gloria Buzău și Metaloglobus București, fiecare cu câte două meciuri în care au câștigat după ce au fost conduse cu 1-0 plus o remiză în dreptul fiecăreia, după același scenariu.

Slobozia și Ceahlăul nu lasă vreo șansă

Unirea Slobozia este lider într-o altă ierarhie specială, dedicată victoriilor obținute în partide în care adversarul nu a reușit să marcheze. Ialomițenii au cele mai multe victorii la zero, așadar, nu mai puțin de 7 din totalul de 9 obținute, pentru un total de 15 partide disputate!

Pe locul 2 vine Ceahlăul Piatra-Neamț, moldovenii reușind însă doar 6 succese la zero, dar procentajul lor raportat la propriul palmares este mai bun. Asta pentru că Ceahlăul a câștigat fără gol primit de fiecare dată, 6 din 6 victorii adjudecate!

Corvinul începe la turație maximă

Formația care a marcat de cele mai multe ori în primul sfert de oră al partidelor disputate este … Corvinul Hunedoara!

Ardelenii au punctat în 6 rânduri pe intervalul minutelor 1-15 din meciurile jucate, capitol la care sunt urmați de CS Mioveni, CSA Steaua și CSM Reșița, fiecare cu doar 4 ocazii când au marcat în același context.

La polul opus se află CSM Alexandria, CS Tunari și Progresul Spartac, fiecare dintre el încasând gol în 5 rânduri pe startul partidei”, notează FRF.

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-rotund-csc-selimbar-cel-mai-bun-tanar-marcator-din-liga-2-19295949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-si-a-stabilit-ziua-reunirii-si-5-adversari-pentru-amicale-19295926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-reia-pregatirea-la-11-ianuarie-2024-19295930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-plin-de-ironii-la-adresa-jucatorilor-de-la-cfc-arges-19295923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-si-a-stablit-cinci-amicale-19295919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diego-izata-nu-mai-continua-cu-gloria-buzau-19295913

Andrei PASCU 11 Dec. 2023, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă