David Popa continuă în Liga 3 după despărțirea de CSC Dumbrăvița. A ajuns la o echipă cu pretenții din Seria 8

Călin MNERIE 05 Jan. 2023, 17:03 Liga 2
David Popa continuă în Liga 3 după despărțirea de CSC Dumbrăvița. A ajuns la o echipă cu pretenții din Seria 8

La revenirea acasă din Finlanda, unde a jucat pentru Kajaani, OLS și Oulu, David Popa (25 de ani) și-a împărțit anul 2022 între Liga a 3-a și a 2-a.

În primăvară, atacantul crescut de Atletico Arad și UTA le-a dat o mână de ajutor celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei pentru rămânerea în Liga 3, pentru ca din vară să facă pasul, din nou, în Liga 2, acolo unde a mai evoluat în tricoul ”Bătrânei Doamne” în sezoanele 2017-2018 și 2018-2019.

”Vârful” din Aiud a evoluat pentru CSC Dumbrăvița, unde – însă – realizările sale au fost modeste.

David Popa s-a despărțit de CSC Dumbrăvița și a ajuns la Crișul Chișineu Criș

În cele 10 meciuri jucate, atât în campionatul Ligii 2, cât și în Cupa României, pentru un total de 379 de minute, Popa nu a înscris niciun gol pentru formația timișeană ce a terminat anul pe locul 14, cu 19 puncte acumulate.

Cosmin Stan a renunțat la serviciile sale și automat fotbalistul ar fi trebuit să se întoarcă la Gloria Lunca Teuz Cermei, formație care-l împrumutase la Dumbrăvița. Doar că atacantul dorește să se bată pentru un obiectiv mai important în Liga 3 și a dat curs ofertei celor de la Crișul Chișineu Criș, grupare clasată pe locul 4 în Seria a 8-a și care s-a înțeles – la rândul ei – cu Cermeiul pentru o sumă de bani.

Așadar, David Popa e primul transfer al iernii pentru echipa pregătită de Dan Stupar și – probabil – va acoperi plecarea lui Cătălin Barbu. Piteșteanul a venit sub formă de împrumut la Campionii FC Argeș, și-a reintrat în formă cu 9 goluri în cele 15 runde scurse din prezenta stagiune a Ligii 3 și acum dorește să evolueze mai aproape de casă, poate chiar la o formație din Liga 2. Doar că încă nu e nimic scontat, singura despărțire certă a celor de la Crișul fiind cea de fundașul Alexandru Nistor, care a ales să joace la Sântana (Liga 4).

Cert este că ocupanta locului 4 din Seria a 8-a a Ligii 3 va mai face și alte mutări la nivel de lot în această iarnă.

”La această oră, singura noutate este David Popa, un atacant puternic dorit de antrenorul nostru. Dar, mai avem deschise și alte negocieri, atât pentru juniori, cât și pentru seniori. Nistor și-a manifestat dorința să plece și ne-am dat acceptul”, a menționat Ioan Popovici, managerul Crișului.

Liga2.ro a scris încă de la finalul anului 2022 că CSC Dumbrăvița vrea să se despartă de David Popa, dar și de Adrian Bain, Adrian Ungureanu, Denis Blickling, Daniel Grigoriu și Patrick Pașcalău. Momentan, clubul timișean nu a anunțat oficial nici măcar despărțirea de Popa.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-doar-un-sfert-din-locurile-care-duc-in-play-off-ul-ligii-3-sunt-ocupate-matematic-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-situatia-pentru-play-out-este-ceva-mai-limpede-19257183

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/emeric-dembroschi-a-devenit-pentru-a-cincea-oara-cetatean-de-onoare-al-unei-localitati-la-dumbravita-cand-spune-ca-romania-va-marca-din-nou-contra-braziliei-19256963

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-a-stabilit-programul-de-amicale-din-perioada-iernii-nu-va-intalni-niciun-adversar-mai-bine-clasat-decat-ea-19256493

Călin MNERIE 05 Jan. 2023, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă