Conducerea Dumbrăviței revine asupra subiectului jucătorilor dați afară în iarnă, fără a lămuri însă problema

Anda DELIU 15 Jun. 2024, 12:40 Liga 2
Conducerea Dumbrăviței revine asupra subiectului jucătorilor dați afară în iarnă, fără a lămuri însă problema

CSC Dumbrăvița s-a salvat la mustață de la retrogradarea din Liga 2, în ultima etapă, datorită primului criteriu de departajare în care s-a aflat cu Unirea Dej, iar o contribuție la situație a avut-o și ideea neinspirată a lui Cosmin Stan de a renunța la mai mulți fotbaliști iarna trecută!

Au fost zece plecări, și doar Andrei Toroc a mers la Bologna. Ceilalți au fost dați afară, în contextul în care clubul știa foarte bine că nu are bani și nu poate aduce jucători cel puțin de același nivel în locul lor.

Macavei recunoaște că schimbările din iarnă n-au fost gândite bine, deși au fost asumate de ”întreg clubul”

Reamintim, s-a renunțat la Mykhailo Plokhotnyuk, Paul Mercioiu (împrumutat de la UTA), Alexandru Ciui, Vlad Gîsă, Ionuț Tănase, Nenad Lalic, Eduard Amariei, Darius Țieranu și Adrian Zaluschi. Aparent, în cazul primilor doi, dar și a lui Darius Țieranu, antrenorul nu era mulțumit de cum jucau sau se antrenau. Țieranu, un tânăr fotbalist ce mai putea ajuta fotbalul timișean, a ajuns în Liga 5 din Germania după epurările lui Cosmin Stan. Pe ceilalți, deși nu și-a asumat niciodată să o spună public, din informațiile Liga2.ro, reproșurile țineau de o beție și acuzații doar pe presupuneri de pariuri, după ce Stan i-a prins ”veseli” în camera lui Ciui înainte de meciul cu CSM Slatina din noiembrie, pierdut cu 0-3.

În primăvara aceasta, FRF nu a pomenit nimic de vreo cercetare. Gîsă a jucat și promovat cu AFC Câmpulung Muscel, Tănase a fost la Cermei, iar Zaluschi, la Timișul Șag. Timp în care Cosmin Stan a tot pomenit de moralitate, dar s-a comportat ca un huligan scăpat de sub controlul după meciul cu Ceahlăul.

Managerul secției de fotbal a clubului, Florin Macavei, a simțit nevoie să se scuze din nou. Sau, mai bine zis, să se acuze că a dat dovadă de o naivitate nepermisă la acest nivel și a crezut că la un club cu salarii mici și fără prime de joc poate aduce jucători buni în iarnă. ”În cazul mai multor jucători care au părăsit echipa noastră în pauza de iarnă, a fost vorba despre abateri disciplinare care au afectat unitatea vestiarului nostru, care a fost – și trebuie să fie în continuare – atuul nostru principal. Ca atare, conducerea clubului, împreună cu stafful tehnic, am decis că, punând mai presus de toate grupul, e mai bine să încheiem relația contractuală cu acești jucători. Nu a fost o decizie ușoară, pentru că erau jucători de bază printre cei care au plecat. Dar a fost o decizie asumată de întreg clubul. Am dorit să aducem alți jucători, cel puțin de același nivel, dar, după cum se știe, în perioada de iarnă, cei mai mulți jucători sunt sub contract, astfel că am putut alege doar dintre cei disponibili pe piață la momentul acela”, spune, acum, Macavei, la luni bune după ce a refuzat să vorbească despre motivele epurărilor din iarnă.

@KOZMA_ATTILA

Conducător și fost fotbalist cu experiență, Macavei a fost ”surprins” de suspendări și accidentări!

În condițiile în care antrenorul Cosmin Stan a renunțat inclusiv al Paul Mercioiu, după ce l-a folosit într-un singur joc în prima parte a sezonului, parcă special pentru a-l face de râs, Macavei vine cu explicații hilare. Aparent, clubul nu se aștepta la lucruri uzuale în fotbal: accidentări sau suspendări.

”În condițiile date, eram conștienți că ne așteaptă o perioadă grea, dar, repet, ne-am asumat acest risc în folosul unității vestiarului. Din păcate pentru noi, însă, au apărut foarte multe accidentări, mai ales în rândul jucătorilor ֿ«under», unde soluțiile de înlocuire au fost limitate. În plus, la începutul play-out-ului, ne-am confruntat cu o serie de accidentări și suspendări și în rândul seniorilor, care au dereglat formula de bază, în condițiile în care nu dispuneam de un lot numeros”, a mai spus Macavei, în spovedania sa de pe site-ul clubului.

De asemenea, deși aceste aspecte țin tot de gestionarea conducătorului, Macavei explică că fotbaliștii au fost fie prea relaxați, fie prea tensionați. ”Apoi, după încheierea sezonului regular, a intervenit o stare de relaxare în rândul jucătorilor, având în vedere avansul consistent, de 10 puncte, pe care îl aveam în fața ultimei echipe de sub linia retrogradării din grupa noastră. Un avans ce s-a mărit, în urma victoriei cu CSM Reșița, la 12 puncte, cu un meci în plus disputat. Din păcate, pe acest fond, nu am reușit să ne asigurăm, din punct de vedere matematic, menținerea în Liga 2 mai devreme de ultima etapă. În jocul din deplasare cu Unirea Dej, am avut situația sub control și eram foarte încrezători că vom încheia conturile, dar am încheiat învinși. Astfel că dezamăgirea înfrângerii ne-a aruncat într-o mică criză”, mai spune Macavei în ”lăcrămația” de inter-sezon.

CSC Dumbrăvița va fi în sezonul 2024-2025 la a treia prezență consecutivă în Liga 2.

Foto: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 15 Jun. 2024, 12:40 Liga 2
Pe aceeași temă