CSC Dumbrăvița a făcut instrucție cu Progresul Pecica. Cosmin Stan a intrat pe teren, de nervi: ”Avem acțiuni pe care le tratăm cu foarte mare lejeritate”

Anda DELIU 25 Jul. 2024, 00:16 Liga 2
CSC Dumbrăvița a făcut instrucție cu Progresul Pecica. Cosmin Stan a intrat pe teren, de nervi: ”Avem acțiuni pe care le tratăm cu foarte mare lejeritate”

CSC Dumbrăvița s-a impus cu scorul de 8-0 în amicalul cu Progresul Pecica, jucat miercuri seară, 24 iulie 2024. A fost penultimul test al perioadei de pregătire de vară pentru timișenii.

Totodată, a fost un galop de sănătate, per ansamblu, căci pecicanii au o echipă destul de ”subțire”, mult sub formația care a ajuns până în faza grupelor Cupei României și apoi a ratat play-off-ul Ligii 3 la mustață.

Cosmin Stan, vulcanic și în amicale. Dumbrăvița a demolat Progresul Pecica

Dumbrăvițenii nu i-au avut la acest meci pe Scutaru, menajat, și Cibi, ușor accidentat.

Cristian Pădurariu a făcut deschiderea de scor, după un contraatac, în minutul 4. La 1-0, pe un moment tratat superficial, Cosmin Stan s-a înfuriat pe Răzvan Morariu, iar ”principalul” a intrat pe suprafața de joc și l-a admonestat zeci de secunde, sub privirile îngăduitoare ale arbitrului Roman.

Din minutul 20, Nicu Modan a înscris și el, iar peste nouă minute, Nicolae Sofran a mărit diferența. Modan a avut ”hattrick” de la pauză, căci a marcat și în minutul 40, după un contraatac, și în minutul 44, după o recuperare la centru. Până la trecerea la vestiare, Sofran a avut un șut în bară.

Diferența de pe tabelă a crescut în repriza a doua. Claudiu Apro a înscris golul de 6-0, după o minge respinsă în primă fază de Markos Gakos. Tot Apro a înscris și în minutul 75, dar din penalty, obținut de Paulevici. Ultimul gol l-a marcat în minutul 88 Vlad Băluțoiu.

CSC Dumbrăvița: Iliescu – Burdeț (Băluțoiu 69’), Zurbagiu (cpt.)(Joldea 79’), Apro (Horcea 76’) – Morariu (Vasluian 57’), Adam (Bg. Sima 57’), Ristin (Andr. Olaru 69’), Salhi (Ghinescu 66’), Martinov (L. Bodri 57’) – Modan (Paulevici 57’), Pădurariu (Sofran 25’, Hitian 83’)

Progresul Pecica: Burtic – Călin, Bain, Wild, Aldan, Salka, Răchită, Bulza, Olăroiu, Borcea, Matyus
Au mai intrat: M. Gakos, Hara, Răileanu, Ndadobu, Pașc

Cosmin Stan e deranjat pe ratările jucătorilor săi

Cosmin Stan a spus că vrea victorii pe finalul perioadei de pregătire.

”Am ratat foarte mult în toate meciurile amicale din această perioadă de pregătire. Astăzi am reușit să marcăm de opt ori. Putem să mai marcăm. Am tratat câteva faze și astăzi cu prea mare lejeritate, dar exact asta am discutat cu ei înainte de joc. Până acum n-am pus pe rezultate, dar, apropiindu-ne de începutul campionatului, avem nevoie și de victorii, pentru că am și pierdut în multe meciuri amicale. Avem nevoie și să marcăm cât mai multe goluri pentru a ne crește încrederea în noi. Cred că acest meci e un pas spre lucrul acesta. Nu ne uităm noi foarte mult la adversar, dar au schimbat foarte mult față de precedenta ediție de campionat. Și lucrul acesta s-a văzut. Au avut foarte mulți copii, nu au făcut față. Noi suntem acum spre final, începem să prindem culoare și din punct de vedere al prospețimii. Ei sunt doar la început, era clar că nu puteau să ne facă față”, a spus ”principalul” echipei CSC Dumbrăvița.

El a detaliat de ce a fost ”isteric” la adresa lui Morariu. ”Am avut o fază de trei contra unu la 1-0 pe care o ratăm și o tratăm cu foarte mare lejeritate. Îmi aduc aminte de meciul cu Satu Mare în care trei contra portarului tot cu Morariu am ratat și apoi adversarii preiau conducerea. Așa se întâmplă la fotbal. De aia le cer să nu mai trateze cu foarte mare lejeritate acțiunile pe care le avem în superioritate”, a adăugat Stan.

Dan Stupar a recunoscut că Pecica are probleme

Antrenorul arădenilor de la Pecica, Dan Stupar, a fost sincer după meci privind situația echipei sale.

”Din păcate, aceasta este realitatea și din punct de vedere calitativ, și din punct de vedere al perioadei. Ei sigur că sunt mult mai aproape de a începe campionatul, iar din punct de vedere fizic sunt mult mai pregătiți. Din păcate, în ceea ce privește calitatea, noi arătăm foarte rău. Nu-mi aduc aminte de când antrenez Pecica să fi stat atât de rău. Aceasta este situația și eu zic că ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți cei care facem parte din structura clubului. Sincer, Pecica, de-a lungul timpului, Pecica în Liga 3, a făcut o figură frumoasă, inclusiv ultimul an, care ne-a făcut cinste prin ceea ce am realizat în campionat și în cupă. În felul în care arătăm acum vom avea o viață foarte-foarte grea. În viața de zi cu zi se întâmplă atâtea lucruri, vin scumpiri peste scumpiri, ceea ce înseamnă că și nivelul de trai este mult mai scăzut. Salariile cresc și dacă nu putem să ținem pas cu ce se întâmplă la nivelul acesta sigur că pierdem jucători importanți”, a declarat Stupar.

CSC Dumbrăvița se deplasează în Ungaria pentru ultimul amical înainte de startul noului sezon de Liga 2

În amicalele din această vară, CSC Dumbrăvița a avut un 6-0 cu UTA U17, trei înfrângeri cu 1-0 consecutive în fața U Craiova, CFR Cluj și CMS Unirea Alba Iulia, un succes cu 4-3 în fața Olimpiei MCMXXI Satu Mare, și o înfrângere cu scorul de 1-2 cu FC Bihor Oradea.

Sâmbătă, de la ora 12:00, echipa timișeană joacă în deplasare cu trupa secundă a celor de la Szeged-Csanad Grosics Akademia. Partida va avea loc în baza de pregătire a maghiarilor, Szent Gellert Forum.

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, CSC Dumbrăvița joacă pe teren propriu, sâmbătă, 3 august, de la ora 11:00, cu nou-promovata Metalul Buzău.

Foto: Anda Deliu și CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 25 Jul. 2024, 00:16 Liga 2
Pe aceeași temă