CS Comunal Șelimbăr ”merge pe burtă” și oferă informații cu porția. Nu scoate un cuvânt despre noutățile din lot, deși Eugen Beza are la antrenamente mai mulți jucători noi

Andrei PASCU 26 Jul. 2021, 17:18 Liga 2
CS Comunal Șelimbăr ”merge pe burtă” și oferă informații cu porția. Nu scoate un cuvânt despre noutățile din lot, deși Eugen Beza are la antrenamente mai mulți jucători noi

CS Comunal Șelimbăr poate fi catalogată drept o echipă secretoasă în oferirea de informații, către fani și presă. Preferă, dintr-un motiv de neînțeles, să aducă la cunoștință doar detalii minore, nepunând la dispoziție nici lotul pe care Eugen Beza îl are la dispoziție în acest moment, deși mai sunt câteva zile până la startul Ligii a 2-a, cinci mai precis.

CS Comunal Șelimbăr se laudă cu prelungirile contractuale 

În ultimele zile, pagina de Facebook a clubului a fost ”asediată” cu informații cu privire la prelungirile contractuale ale anumitor jucători (și acelea incomplete, întrucât doar în cazul unora au fost comunicate perioadele), dar rar au fost oferite informații, de exemplu, cu privire la noutăți sau fotbaliștii sosiți în probe.

Fanii și presa trebuie să deducă ce se întâmplă cu CS Comunal Șelimbăr. Așa se face că site-ul Liga2.ro a dus muncă de detectiv și a sesizat faptul că la antrenamentele din ultima perioadă bună de timp, inclusiv în cantonamentul din Turcia, CS Comunal Șelimbăr, care a luat locul Viitorului Șelimbăr în Liga 2, a avut și are în lot trei jucători importanți la nivelul diviziei a doua și un francez, despre care nu a vrut să precizeze absolut nimic.

Robert Boboc (mijlocaș, 26 de ani), Radu Crișan (fundaș, 25 de ani), Alexandru Ciocâlteu (mijlocaș, 31 de ani) și Messie Biatoumoussoka (mijlocaș, 23 de ani) au fost surprinși la antrenamentele și meciurile formației CS Comunal Șelimbăr, în anumite fotografii.

Radu Crișan și Robert Boboc (în stânga, cu mâinile în șold) și Messie Biatoumoussoka (central, cu sticla de apă în mână). Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

CS Comunal Șelimbăr a preferat să nu comunice jucătorii utilizați în mai multe meciuri amicale din această vară 

Liga2.ro a încercat, în mai multe rânduri, să obțină detalii pe care să le pună la dispoziția suporterilor echipei din Șelimbăr, doar că nu le-a primit de fiecare dată. CS Comunal Șelimbăr s-a eschivat în mai multe rânduri, când a venit vorba de un detaliu banal: jucătorii utilizați în anumite meciuri amicale, atât pentru cele disputate în România, cât și pentru cele jucate în Turcia.

Una dintre scuzele prezentate de cei de la CS Comunal Șelimbăr a fost aceea a faptului că Eugen Beza are prea mulți jucători aflați în probe, iar oferirea primului 11 nu ar fi relevant. De ce? Nu știm exact, pentru că alte echipe din Liga 2 și chiar din Liga 3 nu au preferat să ascundă numele celor veniți în probe.

Poate că neoferirea informațiilor este o strategie, pentru a surprinde adversarele din primele etape. Să nu fie cunoscute prea multe detalii ale lotului și modul în care a arătat echipa în partidele premergătoare debutului în Liga a 2-a.

Proiectul CS Comunal Șelimbăr, prezentat ca unul de mare viitor 

Omiterea unor informații care nu sunt nici pe departe în categoria ”top secret” este în totală opoziție cu ceea ce anunța primarul Șelimbărului, Marius Grecu, în momentul în care CS Comunal Șelimbăr a luat locul Viitorului Șelimbăr în Liga 2.

Astăzi (n.r. – pe 29 iunie) vreau să îl prezint pe noul vostru antrenor, pe Eugen Beza (n.r. – a spus primarul în fața jucătorilor). Începând de astăzi, am dat start înființării clubului CSC Șelimbăr 1599. Prima secție care va funcționa în cadrul acestui club este secția de fotbal. În ședința Consiliului Local din această lună, Clubul Sportiv Viitorul Șelimbăr a cesionat locul Clubului Sportiv Comunal 1599 Șelimbăr, motiv pentru care băieții vor evolua în Liga a 2-a sub noul nume.

În perioada imediat următoare vom demara procedurile pentru înființarea celorlalte două secții, tenis de câmp și ciclism. Ne dorim cu toții continuitate și performanță. În timp, sunt sigur că Șelimbărul va da campioni”, anunța primarul Marius Grecu.

Promisiuni îndrăznețe ale primarului, dar CS Comunal Șelimbăr stă rău până și la capitolul informare.

CS Comunal Șelimbăr dublează informațiile 

După cum spuneam, CS Comunal Șelimbăr a preferat să comunice, în ultimele zile, într-un ritm alert, prezentarea detaliată a jucătorilor cu care a prelungit contractele pentru cel puțin sezonul de Liga 2 care va începe pe 31 iulie.

Luni, 26 iulie, CS Comunal Șelimbăr a anunțat pentru a doua oară aducerea mijlocașului Alexandru Luca. Asta după ce, pe 16 iunie, adică în urmă cu mai bine de o lună, a făcut public faptul că a dat start pregătirilor, iar singura noutate din lot era… chiar Alexandru Luca.

Robert Boboc, Radu Crișan, Alexandru Ciocâlteu au jucat în Liga 2, Messie Biatoumoussoka în Cipru

Revenind la jucătorii amintiți mai sus, Robert Boboc, Radu Crișan, Alexandru Ciocâlteu și Messie Biatoumoussoka, care au fost surprinși în câteva fotografii la antrenamentele CS Comunal Șelimbăr, trei dintre ei au jucat sezonul trecut în Liga 2.

Robert Boboc a evoluat pentru CSM Reșița, unde a fost împrumutat de Astra, și a prins 17 meciuri. Radu Crișan a jucat pentru două echipe din divizia a doua în 2020/2021, pentru Rapid și Dunărea Călărași, unde, la fel ca Boboc, a fost împrumutat de Astra. A fost utilizat tot în 17 partide în total, dar a și reușit să marcheze de două ori.

În ceea ce-l privește pe Alexandru Ciocâlteu, el a îmbrăcat tricoul echipei Metaloglobus în ultimele două sezoane. În ultima stagiune, fotbalistul născut în Sinaia a jucat în 15 meciuri.

Alexandru Ciocâlteu, în amicalul cu FC Hermannstadt. Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Messie Biatoumoussoka a sosit în premieră în România. Ultima dată a evoluat în Cipru, la PO Xylotymbou. E de origine franceză și are 1.87 m.

Eugen Beza a lucrat cu Crișan și Boboc la FC Hermannstadt 

Crișan și Boboc sunt jucători pe care Eugen Beza îi știe foarte bine, pentru că a lucrat cu ei în urmă cu mai mult timp. Cei trei s-au mai regăsit la aceeași echipă în sezonul 2017/2018, la FC Hermannstadt, când s-a și reușit promovarea în Liga 1. Beza ocupa la momentul acela funcția de antrenor secund al lui Alexandru Pelici.

Venirile celor trei jucători cu experiență în Liga 2 sunt surprinzătoare. Asta pentru că despărțirea de antrenorul Florin Maxim, omul care a promovat Viitorul Șelimbăr în Liga 2, echipă care a cesionat apoi locul în divizie actualei CS Comunal Șelimbăr, s-a produs ca urmare a strategiei conducerii clubului.

Din lotul pe care îl are la dispoziție, Beza a mai lucrat la formația din Sibiu și cu Daniel Tătar.

Venirile lui Crișan, Boboc și Ciocâlteu sunt surprinzătoare 

Conducerea preconiza faptul că transferurile din această vară trebuie să vizeze fotbaliști tineri, dar Florin Maxim făcea apel la nevoia aducerilor unor jucători cu ceva experiență.

”E vorba și despre viziuni diferite, căci eu îmi doream să ne întărim cu cinci-șase jucători importanți la nivelul ligii secunde, dânșii au optat pentru o fază de selecție, care, cu tot respectul, nu știu cât de utilă poate fi acum pentru o nou-promovată, care trebuie să se miște repede și bine pentru a fi performantă rapid, în Liga 2”, spunea Florin Maxim la momentul despărțirii de echipă.

După aceea, paradoxal, strategia s-a schimbat, pentru că, iată, au venit și jucători cu experiență, nu doar tineri. Conturarea unei strategii axate pe fotbaliști tineri era confirmată la momentul respectiv chiar de Claudiu Furdui, președintele Viitorului Șelimbăr. Nu numai fostul antrenor Florin Maxim aducea în discuție neconcordanța în gândire, între părți.

”Ne-am dat seama că avem viziuni puțin diferite despre cum ne-am dori să arate viitorul echipei în Liga 2”, afirma Furdui.

În momentul rupturii de Florin Maxim, Liga2.ro anunța faptul că la echipa din Șelimbăr are mari șanse să ajungă Eugen Beza, informație pe care președintele Claudiu Furdui o infirma, spunând că numele acestuia și a altui ”tehnician” nici nu au fost luate în calcul. După câteva zile, Beza a fost instalat ca antrenor.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Andrei PASCU 26 Jul. 2021, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă