Criteriile de departajare a echipelor aflate la egalitate de puncte la sfârşitul play-off-ului de promovare din Liga 2. CS Mioveni, Turris Oltul și Rapid încep cu rotunjire

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Jun. 2020, 14:07 Actualizat: 27 Jun. 2020, 14:10 Liga 2
Criteriile de departajare a echipelor aflate la egalitate de puncte la sfârşitul play-off-ului de promovare din Liga 2. CS Mioveni, Turris Oltul și Rapid încep cu rotunjire

Meciurile pentru desemnarea echipelor promovate din Liga 2 debutează vineri, 3 iulie, iar cu o săptămână înainte de startul turneului de cinci etape Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat în ședința din 25 iunie criteriile de departajare a echipelor aflate la egalitate de puncte la sfârșitul play-off-ului. Propunerea făcută de Departamentul Competiții al FRF, prin managerul Felix Grigore, a trecut fără probleme.

  • Totodată, CEx a aprobat și criteriile de departajare a echipelor de pe locul 2 din minigrupele de baraj pentru promovarea în Liga 3, în vederea ocupării locurilor rămase vacante.

Echipa care au beneficiat de rotunjire de puncte sunt dezavantajate la finalul play-off-ului

Play-off-ul de promovare din Liga 2 începe cu două echipe care au câte 20 de puncte, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, și altele trei care au câte 19 puncte, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid. Trei dintre ele, Mioveni, Turris Oltul și Rapid, au beneficiat de rotunjire după înjumătățirea punctele acumulate în cele 24 de etape ale sezonului regulat ”înghețat”.

Astfel, a fost nevoie de un regulament scris în care echipele să știe care este modul de departajare în cazul în care la finalul turneului de cinci etape unele dintre ele încă se vor afla la egalitate de puncte.

Propunerea făcută de Departamentul Competiții al FRF a trecut cu unanimitate de voturi.

În primul rând, în cazul în care se vor afla la egalitate de puncte la finalul play-off-ului, echipele care nu au beneficiat la început de rotunjire vor avea avantaj în fața celor care au primit 0,5 puncte. Apoi se ia rezultatul direct din acest turneu, golaverajul general din play-off, numărul mai mare de goluri înscrise și, în cele din urmă, locul ocupat în sezonul regulat ”înghețat” după 24 de etape.

Clasament play-off-ul Ligii 2:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0 25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

PROGRAMUL play-off-ului de promovare din Liga 2 îl poți vedea AICI

PROGRAMUL primei etape a play-off-ului Ligii 2 îl vezi AICI

Tot în ședința din 25 iunie a Comitetului Executiv al FRF au fost aprobate datele de disputare a meciurilor de baraj de promovare în Liga 2, s-a aprobat efectuarea a cinci înlocuiri de jucători pe meci în play-off-ul Ligii 2, noua perioadă de transferuri pentru sezonul 2020/2021, cât și ce se întâmplă cu banii obținuți din amenzile acordate pentru încălcarea protocolului medical.

1. Criteriile de departajare a echipelor aflate la egalitate de puncte la sfârşitul play-off-ului de promovare din Liga 2:

a. dacă a fost aplicată sau nu rotunjirea de 0,5 puncte la întocmirea clasamentului cu care s-a pornit la startul play-off-ului de promovare;
b. numărul mai mare de puncte în meciul direct din acest play-off;
c. golaverajul general în play-off-ul de promovare;
d. numărul mai mare de goluri înscrise în play-off;
e. locul ocupat în clasamentul sezonului regularal competiţiei Liga 2, sezonul 2019-2020, la momentul întreruperii din cauza pandemiei COVID-19.

2. Criteriile de departajare a echipelor de pe locul doi din minigrupele de baraj pentru promovarea în Liga 3, în vederea ocupării locurilor vacante conform deciziei Comitetului Executiv din 27 mai 2020):

a. numărul de puncte obţinute în mini grupa în care a participat
b. criteriul fair-play bazat pe cartonaşele primite în jocurile de baraj/minigrupe: cartonaşul galben primeşte un punct, cartonaşul roşu trei puncte. Echipa cu numărul mai mic de puncte fair-play va fi în avantaj
c. golaverajul general din mini grupă
d. numărul de goluri marcate în minigrupă

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Jun. 2020, 14:07 Actualizat: 27 Jun. 2020, 14:10 Liga 2
Pe aceeași temă