Au fost aprobate datele de disputare a meciurilor de baraj din Liga 3. S-a dat vot pozitiv și pentru creșterea numărului de schimbări

Publicat: 25 Jun. 2020, 20:26 Actualizat: 26 Jun. 2020, 23:12 Liga 2
Au fost aprobate datele de disputare a meciurilor de baraj din Liga 3. S-a dat vot pozitiv și pentru creșterea numărului de schimbări

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal s-a întrunit joi, 25 iunie, și a aprobat calendarul meciurilor care vor avea loc în barajul de promovare din Liga 3 în Liga 2. Dat fiind faptul că sezonul a fost ”înghețat” definitiv doar în seriile în care avansul liderului este de cel puțin patru puncte față de următoarea clasată, sunt anumite serii în care regula nu se aplică. În Seria 1 și Seria 4 lucrurile sunt clare, iar Aerostar Bacău și ”FC U” Craiova urcă în eșalonul următor, dar în restul campioanele nu au fost desemnate.

Astfel, în Seria 2, între Mostiştea Ulmu – Unirea Slobozia, Seria 3, între Progresul Spartac și CSM Slatina (foto), și Seria 5, între Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea, se vor disputa meciuri de baraj, în dublă mansă.

Partidele au fost programate în prima parte a lunii august. Turul se va disputa pe 5 august, iar returul pe 9 august.

Echipele pot efectua cinci schimbări, în cel mult trei momente ale jocului

Un alt punct al ședinței de joi a fost creșterea numărului de schimbări permise pe parcursul unui meci, în meciurile din barajul Ligii 3, dar și în cazul meciurilor din play-off-ul Ligii 2. Echipele pot face până la cinci înlocuiri pe timpul unei partide, dar acestea trebuie efectuate în cel mult trei momente în care jocul este oprit.

Traiectoria a fost dată de International Football Association Board (IFAB) care a acceptat, la începutul lunii mai, propunerea venită de la FIFA, a dat votul de încredere, astfel că decizia va intra în vigoare încă de la prima partidă a campionatelor care implementează ideea În Liga 1 criterul a fost deja aplicat, iar în curând va fi utilizat și de cele din Liga 2 și Liga 3.

 

 

 

 

Publicat: 25 Jun. 2020, 20:26 Actualizat: 26 Jun. 2020, 23:12 Liga 2
Pe aceeași temă