Costel Enache explică rezultatul rușinos cu Steaua și anunță transferuri la ”U” Cluj: ”Luni ajunge un jucător nou”

Vlad MĂCICĂȘAN 28 Jan. 2021, 18:59 Liga 2

Universitatea Cluj a pierdut rușinos ultimul amical disputat în cantonamentul de la Mogoșoaia. Cu toate că ”alb-negri” au speranțe de promovare în Liga 1, au fost învinși cu 4-1 de Steaua, echipă din Liga 3. Asta după ce ieri cedaseră cu 1-0 în testul cu Rapid, contracandidată în lupta pentru play-off.

Costel Enache a motivat înfrângerea din Ghencea prin faptul că nu a putut folosi mulți dintre titulari și că jucătorii au fost obosiți.

„S-a văzut oboseala după cantonament și după jocul de ieri. Am greșit destul demult. Au fost greșeli individuale clare și s-a văzut că nu avem prospețime. O primă repriză destul de ok, din punctul meu de vedere, cu atitudine, ținând cont de contextul de joc. Un adversar bun, mult peste nivelul Ligii a 3-a. A fost un test care ne-a arătat unde suntem slabi și ce avem de corectat.
Ne-au lipsit Gabi Tamaș, Dan Berci, Cristi Gavra. Sunt trei jucători importanți și nu ne-am putut baza pe ei astăzi. Sperăm să trecem peste această perioadă de indisponibilitate”
, a spus Costel Enache.

  • Vlad Nițu (6), Dragoș Nicolae (24) și Remus Chipirliu (50, 55) au înscris pentru Steaua, iar pentru ”U” Cluj a punctat Alexandru Pop (32). Pentru ardeleni a ratat un penalty Idan Golan, în minutul 75, la scorul de 4-1.
Costel Enache n-a fost prea fericit la finalul meciul pierdut de ”U” Cluj cu 1-4, în fața Stelei, o echipă care, totuși, joacă în Liga 3.

Dan Berci și Gabriel Tamaș s-au accidentat în amicalul cu Rapid

Berci și Tamaș au intrat în a doua repriză a amicalului de ieri cu Rapid, meci în care s-au lovit și nu l-au încheiat pe teren. Iată ce spunea Costel Enache despre cei doi jucători după testul cu giuleștenii.

”Am avut probleme cu Berci. A avut un contact destul de dur cu un adversar. Am făcut o primă investigație și pare să nu fie ceva foarte grav, dar mai așteptăm, pentru că e greu să dai un verdict 100 la sută în câteva ore. El deja a fost acum pe seară cu preparatorul fizic în sală și au încercat să facă ceva mișcări specifice.

La Gabi se pare că e vechea accidentare care nu îl lasă în pace. A făcut două zile antrenament, a intrat la joc și din nou a resimțit o durerea. Din păcate, noi am avut parte doar de sintetic, așa a fost vremea, iar acum când a intrat în meci pe sintetic, a simțit o problemă la gambă”, a spus Enache.

Gavra n-a jucat cu Rapid. A evoluat în testul cu FC Voluntari 2, câștigat cu 4-1.

Gabriel Tamaș n-a jucat în amicalul cu Steaua, însă a fost cu zâmbetul pe buze atunci când a dat ochi în ochi cu Daniel Oprița, antrenorul Stelei.
  • ”U” Cluj în amicalul cu Steaua: Vlad Muțiu – Tudor Telcean, Andrei Răuță, Srgian Luchin, Donaldo Acka, Alexandru Negrean, Lucas Chacana, Carol Taub, Cosmin Meșter, Nicolae Pîrvulescu, Alexandru Pop
    Rezerve: Cosmin Vâtcă, Andrei Gorcea – Laurențiu Rus, Victor Dican, Ionuț Ilieș, Ioan Filip, Sergio Ribeiro, Cătălin Ștefănescu, Rareș Sburlea, Idan Golan

Costel Enache își mai dorește cel puțin un atacant

Universitatea se va întoarce sâmbătă, 30 ianuarie, la Cluj-Napoca, iar ardelenii speră că vor sosi și întăriri. Un atacant își doresc ardelenii, după ce Dorin Goga s-a retras în această iarnă.

”Așteptăm întăriri în următoarele zile. Luni va ajunge la antrenamente un jucător nou. Am garanția că vom semna cu el. Vedem, sperăm să se concretizeze”, a spus Enache.

În 2021, ”U” Cluj și-a mai adus doi mijlocași foști la Poli Iași, pe albanezul-grec Donaldo Acka (23 de ani) și argentinianul Lucas Chacana (27 de ani), și pe fundașul Andrei Răuță (25 de ani), pus pe liber de Petrolul.

Costel Enache a vorbit la finalul meciului cu Remus Chipirliu, autor a doua goluri pentru Steaua în acest amical. Să fie oare el atacantul pe care și-l dorește ”U” Cluj?

”U” Cluj, trei victorii și două înfrângeri în meciurile amicale

Universitatea Cluj, reunită la data de 8 ianuarie, a disputat cinci amicale până acum: 5-0 cu Unirea Ungheni, la Cluj-Napoca, 5-0 cu CS Tunari, 4-1 cu FC Voluntari 2, 0-1 cu Rapid și 1-4 cu Steaua, acestea patru din urmă fiind disputate pe perioada cantonamentului de la Mogoșoaia.

După întoarcerea din Ilfov, ”U” Cluj dispută în data de 3 februarie un amical cu Unirea Dej, deși inițial anunțase că la acea dată va întâlni SCM Zălău. Cu Dejul comunicase că va juca la 13 februarie.

Foto: Steaua TV

Vlad MĂCICĂȘAN 28 Jan. 2021, 18:59 Liga 2
Pe aceeași temă