Cosmin Stan privește către Concordia Chiajna și își amintește de barajul cu Reșița. CSC Dumbrăvița, optimistă înaintea deplasării în Ilfov

Anda DELIU 18 Aug. 2022, 23:57 Liga 2
Cosmin Stan privește către Concordia Chiajna și își amintește de barajul cu Reșița. CSC Dumbrăvița, optimistă înaintea deplasării în Ilfov

Nou-promovată CSC Dumbrăvița va juca în runda a treia a Ligii 2 la Buftea, pe terenul de iarbă al bazei federației, cu Concordia Chiajna, formație care încă nu poate evolua pe propriul teren după ce în această vară și-a schimbat suprafața de joc, revenind la unul cu iarbă naturală după mai mulți ani în care a avut teren sintetic.

Cosmin Stan apreciază că e cel mai greu joc de până acum, după ce anterior a întâlnit Viitorul Pandurii (1-0 în deplasare) și Unirea Dej (1-2 acasă).

Dumbrăvițenii, motivați că joacă contra unor fotbaliști ce au jucat în Liga 1

Pentru acest meci, singurele absențe ale timișenilor sunt Răzvan Ghinescu și Dragan Paulevici.

Cosmin Stan spune că echipa așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu Concordia Chiajna. ”Pentru noi, fiecare meci din Liga 2 este o bucurie. Mergem la Buftea încrezători, mergem după punct sau puncte, încercăm să speculăm la maximum greșelile adversarului. I-am văzut în primele două meciuri. În prima etapă au jucat acasă, au pierdut la scor cu o nou-promovată. Nu sunt rulați nici ei cum trebuie. E o echipă cu foarte mulți jucători noi, probabil nu s-au omogenizat cum trebuie. Sper să profităm de lucrul acesta. Pe de altă parte, e o echipă de valoare, sunt jucători care au jucat în Liga 1 mulți ani, precum Llulaku, Voicu, Mediop, Pațurcă sau Maric. Nouă ne plac meciurile cu adversari care au în componență jucători de prima ligă, mă gândesc la meciul de baraj cu Reșița”, a precizat antrenorul principal Cosmin Stan.

Meciuri cu adversari din ce în ce mai grei, în opinia lui Cosmin Stan: ”Buzăul e superioară Stelei”

În ceea ce privește adversarii pe care îi întâlnește echipa sa, Cosmin Stan a precizat că dificultatea lor crește de la rundă la rundă, din punctul său de vedere.

”100 la sută e cel mai greu meci de până acum. Am intrat în prima etapă cu Viitorul Pandurii, apoi un meci cu Unirea Dej, o echipă mai bună ca Viitorul Pandurii. Acum cu Concordia Chiajna, o echipă superioară Dejului, măcar pentru că au în componență jucători cu foarte multă experiență în Liga 1. Dacă mergem mai departe, probabil etapa următoare mergem tot mai sus, urmează Steaua, apoi Buzăul, o echipă care e superioară Stelei, din ce am văzut. De la meci la meci mergem cu adversari tot mai tari. Dar eu zic că e bine și putem să vedem unde suntem”, a mai punctat antrenorul nou-promovatei.

  • Miercuri, CSC Dumbrăvița a jucat un amical la Carani, cu Phoenix Buziaș, nou-promovată în Liga 3, în fața căreia a pierdut cu scorul de 3-4.

Daniel Grigoriu e optimist: ”Așteptăm să venim acasă cu cele trei puncte”

Jucătorii echipei timișene abia așteaptă să-și măsoare forțele cu Chiajna.

”Un meci greu, suntem conștienți că e o echipă care se bate la play-off. O echipă cu experiență, rapidă pe faza de construcție. Dar și ei sunt la început de campionat. Noi ne pregătim foarte bine, așteptăm să venim acasă cu cele trei puncte. Cu siguranță e ceva frumos pentru noi să jucăm cu astfel de adversari, stimulant. Avem un lot foarte tânăr, sunt puțini jucători cu experiență care ne țin cu picioarelepe pământ pe noi. Vrem să jucăm frumos și să ajungem cât mai sus”, a spus Daniel Grigoriu, marcator al Dumbrăviței în meciul cu Unirea Dej.

Sebastian Bura-Koț: ”Mergem încrezători și sperăm să scoatem punct sau puncte”

Sebastian Bura-Koț e obișnuit să-l ”țină” pe Mediop Ndiaye, acum la Concordia, după ce în sezonul trecut a evoluat la CSM Reșița, echipă în fața căreia Dumbrăvița a reușit promovarea în Liga 2.

”E un meci foarte greu, cu o echipă bună, care anul trecut a fost la un pas să promoveze în Liga 1. Mergem încrezători și sperăm să scoatem punct sau puncte și să facem o figură frumoasă, adică să venim acasă cu puncte și să facem un joc bun. Eu am mai jucat contra lui Mediop, de exemplu, în meciul de la Reșița. E un jucător bun, dar am reușit să-l țin destul de bine și sper să-l blochez bine și în meciul cu Chiajna”, a spus fundașul Bura-Koț.

Ambele formații au câte 3 puncte după două runde scurse în actualul sezon de Liga 2. CSC Dumbrăvița e pe locul 10, cu golaveraj 2-2, iar Concordia Chiajna e pe poziția a 12-a, cu golaveraj 1-3. Partida de pe terenul de iarbă al CNAF Buftea are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Declarațiile date de Cosmin Stan, Daniel Grigoriu și Sebastian Bura-Koț înainte de Concordia Chiajna – CSC Dumbrăvița:

Video: Dumbrăvița TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jardel-a-plecat-de-la-fc-brasov-si-vrea-sa-se-intoarca-la-clubul-cu-care-a-promovat-in-liga-2-faza-antologica-cu-care-ramane-dupa-scurta-perioada-petrecuta-sub-comanda-lui-dan-alexa-19241325

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-invinsa-intr-un-amical-jucat-cu-phoenix-buzias-nou-promovata-si-ea-vara-aceasta-dar-in-liga-3-cosmin-petruescu-e-nemultumit-cosmin-stan-isi-simte-echipa-obosita-inainte-de-deplasar-19241265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-pusa-sa-joace-din-nou-marti-in-etapa-a-3-a-a-ligii-2-majoritatea-meciurilor-au-loc-sambata-doua-dintre-ele-la-buftea-cele-cinci-partide-televizate-19240988

Anda DELIU 18 Aug. 2022, 23:57 Liga 2
Pe aceeași temă