CSC Dumbrăvița a pășit cu o victorie în Liga 2, la Târgu Jiu. Cosmin Stan spune care crede că a fost cheia succesului cu Viitorul Pandurii

Anda DELIU 06 Aug. 2022, 18:07 Liga 2
CSC Dumbrăvița a pășit cu o victorie în Liga 2, la Târgu Jiu. Cosmin Stan spune care crede că a fost cheia succesului cu Viitorul Pandurii

CSC Dumbrăvița s-a impus cu scorul de 1-0 în primul ei meci din istorie în Liga 2, jucat în deplasare, sâmbătă, 6 august, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pe stadionul Municipal din orașul lui Brîncuși.

Văzută ca mare favorită la acest joc, formația olteană nu a arătat mare lucru, iar dumbrăvițenii au jucat ce au știut mai bine, au dat o dată lovitura și au obținut ceea ce au dorit de la acest prim meci în eșalonul secund, adică un prim succes.

Cosmin Stan jubilează după victoria cu Viitorul Pandurii

CSC Dumbrăvița a marcat din penalty, în minutul 26. Petre Simon a obținut lovitura de la 11 metri, după ce a fost faultat de Denis Brînzan. Răzvan Ghinescu a executat și a marcat în poarta lui Opric.

Firește, în vestiar a fost euforie la final. Cosmin Stan spune că echipa sa are un mare potențial de creștere. ”E normal să fie bucurie în vestiar. Am debutat cu dreptul în Liga 2, am obținut o victorie și chiar aveam mare nevoie de acest succes pentru moral. Suntem o echipă tânără, cu foarte mulți jucători debutanți în acest eșalon. O să creștem foarte mult în joc în viitorul apropiat și, dacă vom avea și moral, cred că vom fi o echipă greu de bătut”, a punctat Cosmin Stan.

”Ei au trebuit să construiască, să alerge mult și nu au avut vitalitate. Cred că aici a fost cheia”

Antrenorul timișenilor a apreciat că temperaturile ridicate au influențat desfășurarea jocului.

”Astăzi și-a pus și căldura amprenta pe jocul celor două echipe. Poate mai mult i-a afectat pe jucătorii gazdelor, pentru că noi am stat mult în jumătatea noastră de teren, în încercarea de a-i surprinde pe contraatac, iar ei au trebuit să construiască, să alerge mult și nu au avut vitalitate. Cred că aici a fost cheia, lipsa de vitalitate a adversarilor noștri. Dacă aveau această vitalitate, probabil ne puneau mult mai multe probleme. Așa, a fost un joc lent, previzibil din partea lor, iar pentru noi a fost destul de ușor să închidem culoarele către poarta noastră”, a mai spus Stan.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Viitorul Pandurii: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – T. Bodri, Andr. Olaru, I. Tănase, Grancea (Curea 69′), Ghinescu (Sg. Sabău 76′) – P. Simon (Ad. Ungureanu 81′), L. Bodri. Rezerve neutilizate: Mikloș – Amariei, Ciui, Ilan, Grigoriu, Pașcalău.

Nu doar CSC Dumbrăvița a fost la debutul în Liga 2, ci și antrenorul Cosmin Stan (48 de ani), care în trecutul său a mai condus Ripensia și Becicherecu Mic..

CSC Dumbăvița a început primul ei sezon în Liga 2 perfect, are trei puncte după primul meci și în etapa a doua va juca primul meci acasă, cu Unirea Dej, câștigătoare cu 2-1 cu FK Miercurea Ciuc.

Foto și video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 06 Aug. 2022, 18:07 Liga 2
Pe aceeași temă