CSC Dumbrăvița a revenit cu picioarele pe pământ, după chiar primul meci jucat pe teren propriu în Liga 2. Cosmin Stan, realist după eșecul cu Unirea Dej: ”Am meritat să pierdem”

Anda DELIU 13 Aug. 2022, 17:20 Liga 2

CSC Dumbrăvița a pierdut cu scorul de 1-2 meciul disputat acasă cu Unirea Dej, în runda a doua a Ligii 2, după ce, pentru un minut, trupa timișeană a izbutit să egaleze și să poată spera la mai mult de la acest debut în eșalonul secund în fața propriilor spectatori.

Angelo Cocian și Răzvan Greu au fost marcat golurile victoriei formației dejene, în timp ce Daniel Grigoriu a înscris pentru Dumbrăvița.

Cosmin Stan spune că echipa sa a meritat înfrângerea, din cauza greșelii făcute la golul al doilea, unul venit la doar un minut după egalare.

Dejul a marcat din nou goluri frumoase!

La Dumbrăvița a fost o atmosferă de entuziasm la debutul acasă al echipei în Liga 2, cu aproximativ 600 de spectatori veniți la micuțul stadion din comună.

Dejul și-a valorificat anul în plus în eșalonul secund prin execuții extrem de precise, care au și dus la rezultatul final. În minutul 13, din lovitură liberă, Angelo Cocian a trimis direct în vinclu. Portarul Cătălin Trifon, care a făcut meciul vieții sale în barajul cu Reșița, a fost mai degrabă spectator, căci, așa cum și el a recunoscut, nu are un juniorat și asta duce și la carențe în evoluția sa.

Dumbrăvița a marcat și ea un gol frumos, în minutul 81. Petre Simon a trimis spre Daniel Grigoriu, în careu, iar jucătorul venit de pe bancă a tras la colțul lung, pentru o execuție care a ridicat banca alb-verzilor în picioare.

Numai că, în minutul următor, după repunerea de la centru, Dejul a demonstrat din nou că e o echipă fără niciun fel de trac. Răzvan Greu a făcut o preluare așa cu mulți jucători de Liga 1 nu sunt în stare și, cu patru adversari în fața sa, a tras printre ei, direct în plasă.

După două goluri frumoase marcate în prima etapă, Dejul a reușit din nou execuții spectaculoase.

Cosmin Stan a taxat greșeala echipei sale

După meci, Cosmin Stan a punctat că echipa sa a luat al doilea gol nepermis de ușor, imediat după repunerea balonului în joc, după egalare. Despre primul gol, antrenorul Dumbăviței a apreciat că s-a făcut un fault ce nu era necesar, din care Unirea a primit lovitură liberă.

”Am alergat tot meciul după egalare, am reușit să egalăm și să luăm gol cum pune adversarul mingea la mijloc, după 30 de secunde, pe atac pozițional. Pe atac pozițional să rămânem unu la unu în banda noastră stângă. Incredibil ce greșeală copilărească de poziționare. Înțelegea, dacă era pe contraatac, dar pe atac pozițional, să iei așa gol, după 30 de secunde. Din cauza acestei greșeli cred că meritat am pierdut. Chiar dacă am alergat să egalăm, din cauza acestei naivități am meritat să pierdem. A fost o lovitură liberă bătută bine. Faultul pe care l-am făcut a fost un fault care nu se impunea. Chiar am avertizat la finalul meciului cu Viitorul Pandurii că am făcut câteva faulturi în zona carelui și atunci am scăpat”, a spus Cosmin Stan după meci despre golurile primite de echipa sa.

Dumbrăvița a avut trac la primul meci acasă în Liga 2: ”Au fost foarte multe pase greșite în jumătatea noastră de teren”

A fost primul meci acasă din Liga 2 din istoria Dumbrăviței, iar echipa a avut și puțin trac. Nici problemele medicale nu au lipsit.

”E ceva normal. E început de sezon, suntem debutanți În Liga 2. A fost primul meci acasă. E normal să fie trac. Au fost foarte multe pase greșite în jumătatea noastră de teren. Am făcut câteva cadouri care ne puteau costa. Nu ne-au costat, dar ne-a costat când ne-a fost lumea mai dragă, la sfârșit. N-am luat gol din greșelile pe care le-am făcut în prima repriză, că am făcut trei greșeli foarte mari în apropierea careului, și am luat gol în minutul 86. Am avut niște jucători care au avut probleme medicale și care nu au avut un tonus foarte bun. E vorba de Popa, de Pașcalău. Au mai fost și alții. Și s-a văzut acest lucru. De asta am și făcut schimbările. Am zis să aducem ceva în plus, să dăm un impuls nou jocului. Cred că toți astăzi s-au străduit și inclusiv cei care au intrat de pe margine au făcut un joc bunicel”, a mai detaliat antrenorul nou-promovatei în Liga 2.

Dumbrăvița vrea să joace ofensiv

CSC Dumbrăvița joacă cu trei fundași centrali, dar Cosmin Stan a explicat că abordarea e ofensivă și elevii săi pot obține victorii dacă joacă curajos.

”Am jucat cu jucătorii de bandă, în 3-5-2 pe care îl jucăm noi, cu jucătorii de bandă foarte sus. Atât Toma, cât și Luca Bodri, pe faze de atac, erau extreme. Deci am încercat să jucăm cât mai sus, să încercăm să blocăm fundașii lot laterali cât mai mult, să nu urce. În momentul când intrăm în posesia mingii să putem să desfacem jocul pe margini, pentru că ei joacă 4-3-3 și aveau un pic de probleme pe benzile laterale. Nu știu dacă am reușit lucrul acesta. Am făcut câteva faze foarte bune în care am reușit să pasăm. Să ținem mingea mult și să avem finalizarea în acțiunile acelea. Dar cred că puteam mai mult, dacă aveam un pic mai mult curaj”, a punctat Cosmin Stan.

Nu se mai caută transferuri

Deși a rămas cu un fundaș central mai puțin, după ce Alexandru Sabău a fost rechemat de Petrolul și cedat la Steaua, Stan spune că nu mai caută jucători, deoarece cei care sunt liberi acum nu au calitate.

”Suntem 25 de jucători. Strategia a fost pentru 26 de jucători. Am mai avea nevoie de un jucător cu experiență pe axul central, pe care nu știu și nu cred că-l vom mai găsi în perioada aceasta scurtă. Jucătorii buni deja și-au găsit echipe”, a conchis antrenorul Dumbrăviței.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Unirea Dej: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), C. Toma, Andr. Olaru (Bain 46’), I. Tănase (D. Grigoriu 77’), Grancea (Curea 46′), T. Bodri, L. Bodri (Pașcalău 77’), P. Simon, Dav. Popa (Ad. Ungureanu 46’). Rezerve neutilizate: Mikloș – Amariei, Ilan, Sg. Sabău.

Rămasă cu 3 puncte, obținute în prima etapă, CSC Dumbrăvița e pe locul 9, cu golaveraj 2-2. Runda viitoare, a 3-a, echipe din Timiș va juca în deplasare la Concordia Chiajna (locul 10, 3 puncte, 1-3 golaveraj).

Declarațiile date de Cosmin Stan după meciul CSC Dumbrăvița – Unirea Dej 1-2:

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-timisoara-ramnicu-valcea-dumbravita-si-clinceni-19240519

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-ramane-fara-puncte-si-dupa-meciul-cu-unirea-slobozia-iulian-muntean-daca-esti-visator-nu-prea-ai-cum-sa-castigi-un-joc-19240594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-5-din-20-nu-au-drept-de-promovare-in-prima-liga-dar-nici-interzis-sa-joace-in-play-off-frf-informeaza-care-sunt-echipele-de-drept-public-participante-in-editia-2022-2023-de-liga-2-19240259

Anda DELIU 13 Aug. 2022, 17:20 Liga 2
Pe aceeași temă