CSC Dumbrăvița, învinsă într-un amical jucat cu Phoenix Buziaș, nou-promovată și ea vara aceasta, dar în Liga 3. Cosmin Petruescu e nemulțumit, Cosmin Stan își simte echipa obosită înainte de deplasarea la Buftea

Anda DELIU 17 Aug. 2022, 21:21 Liga 2
CSC Dumbrăvița, învinsă într-un amical jucat cu Phoenix Buziaș, nou-promovată și ea vara aceasta, dar în Liga 3. Cosmin Petruescu e nemulțumit, Cosmin Stan își simte echipa obosită înainte de deplasarea la Buftea

Cu toate că a disputat deja primele meciuri oficiale în campionatul Liga 2, nou-promovata CSC Dumbrăvița și-a mai programat și jucat miercuri, 18 august, un meci amical, cu Phoenix Buziaș, formație care vara aceasta a promovat în Liga 3, de unde dumbrăvițenii au urcat un eșalon mai sus.

Cosmin Stan spune că nu ar fi dorit neapărat să mai dispute acest meci, pierdut cu 3-4, din cauza oboselii din cadrul lotului, dar partida fusese antamată și s-a dorit respectarea angajamentului.

CSC Dumbrăvița a utilizat echipe diferite per repriză în amicalul cu Phoenix Buziaș

Partida s-a disputat în satul timișean Carani, unde Buziaș va fi și debuta în noul sezon, care începe la finalul săptămânii viitoare.

Dumbrăvița a avut două echipe diferite per repriză, iar cei trei portari au fost utilizați fiecare câte 30 de minute. Buziaș a deschis scorul în minutul 8, după un penalty transformat de Alexandru Birău. Dumbrăvița a revenit în minutul 15, prin golul lui Andrei Olaru, dar s-a văzut din nou condusă din minutul 28, când Claudiu Matiș, luat de la Ripensia, a înscris și el, tot de la punctul cu var.

La pauză s-a intrat cu 2-2 pe tabelă, după egalarea lui Adrian Ungureanu din minutul 32.

Alb-verzii au revenit de trei ori, dar nu au putut obține un egal. Din minutul 60, Phoenix-ul condus de Cosmin Petruescu, fost antrenor în Liga 2 la Poli Timișoara și Ripensia, a condus din nou, după golul marcat de Andrei Chistrugă. Egalarea a venit și a treia oară, în minutul 74, prin Patrick Pașcalău, însă, în minutul 82, spaniolul Carlos Butar a înscris pentru Buziaș, iar scorul a rămas nemodificat.

Phoenix Buziaș: Lupu – Andr. Rus, Artimon, Nicolescu, Popescu, Petruș, Filip, Ferțu, Avrămescu, Birău, Matiș
Au mai intrat: Cuzmanovici, Borca, Stemate, Mircea, Butar, Popovici, Țugui, Giurgiu, Chistrugă, Hrudei
Antrenor: Cosmin Petruescu

CSC Dumbrăvița: Trifon – Amariei, Bura-Koț, Zurbagiu, C. Toma, I. Tănase, Olaru, Blickling, Ungureanu, L. Bodri, Simon
Au mai jucat: Mikloș, Ciui – Tismonar, Sg. Sabău, Bain, Ilan, Ursu, Grancea, Curea, Dav. Popa, Grigoriu, Pașcalău
Antrenor: Cosmin Stan

Cosmin Petruescu, nemulțumit, deși a învins o echipă din Liga 2

Directorul tehnic al Buziașului, Cosmin Petruescu, nu a fost așa mulțumit, deși elevii săi au câștigat.

”Un test util, în compania unei echipe de eșalon superior. Am făcut unele greșeli pe care sper să le remediem până începe campionatul. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece cu această victorie, pentru că am făcut greșeli nepermise în defensivă. Am jucat la Carani, unde vom și juca primele partide din Liga 3, până când e gata stadionul din Buziaș”, a precizat Petruescu pentru Liga2.ro.

Phoenix Buziaș își află mâine adversarele din seria de Liga 3 în care va fi repartizată de FRF, iar vineri își va cunoaște programul din sezonul regular.

Buziașul are sâmbătă ultimul amical, cu CSM Reșița.

Cosmin Stan spune că echipa sa, Dumbrăvița, e obosită

Antrenorul Dumbrăviței, Cosmin Stan, a punctat că după primele partide din Liga 2 elevii săi sunt deja obosiți.

”Am făcut două echipe diferite și am împărțit minutele egale la portari, pentru că nu prea am fi vrut să jucăm acest amical, dar era stabilit din urmă cu mult timp. Noi suntem obosiți și nu avem nevoie de meciuri amicale, avem nevoie de antrenamente scurte și intense, pentru vână. Dar am zis să nu-i încurcăm pe oameni. De prima repriză am fost mulțumit. De repriza a doua nu am fost mulțumit, din cauza atitudinii”, a declarat Cosmin Stan pentru Liga2.ro.

CSC Dumbrăvița a început sezonul de Liga 2 cu o victorie, 1-0 la Viitorul Pandurii Târgu Jiu și un eșec, 1-2 pe teren propriu cu Unirea Dej, cu cele trei puncte acumulate și golaveraj 2-2 clasându-se în acest moment pe locul 10.

În etapa a 3-a, echipa timișeană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Buftea (Ilfov), cu Concordia Chiajna (locul 12, 3 puncte, 1-3 golaveraj).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-pusa-sa-joace-din-nou-marti-in-etapa-a-3-a-a-ligii-2-majoritatea-meciurilor-au-loc-sambata-doua-dintre-ele-la-buftea-cele-cinci-partide-televizate-19240988

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-revenit-cu-picioarele-pe-pamant-dupa-chiar-primul-meci-jucat-pe-teren-propriu-in-liga-2-cosmin-stan-realist-dupa-esecul-cu-unirea-dej-am-meritat-sa-pierdem-19240633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-timisoara-ramnicu-valcea-dumbravita-si-clinceni-19240519

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-5-din-20-nu-au-drept-de-promovare-in-prima-liga-dar-nici-interzis-sa-joace-in-play-off-frf-informeaza-care-sunt-echipele-de-drept-public-participante-in-editia-2022-2023-de-liga-2-19240259

Anda DELIU 17 Aug. 2022, 21:21 Liga 2
Pe aceeași temă