Cosmin Petruescu se așteptă la o misiune grea pentru Ripensia la Reșița: ”Rezultatele lor din ultima perioadă reprezintă o normalitate”

Autor: Anda DELIU Publicat: 04 Dec. 2020, 11:25 Actualizat: 04 Dec. 2020, 15:17 Liga 2
Cosmin Petruescu se așteptă la o misiune grea pentru Ripensia la Reșița: ”Rezultatele lor din ultima perioadă reprezintă o normalitate”

Ripensia va juca sâmbătă în Valea Domanului, cu CSM Reșița, un meci important pentru economia clasamentului. Cosmin Petruescu spune că echipa sa e nerăbdătoare să joace din nou, după ce a ratat restanța cu CS Mioveni, dar e conștient că adversarul este unul dificil.

La Ripensia, perioada de izolare din cauza infectării cu COVID-19 a mare parte din club a născut o foame de fotbal, dar și probleme musculare. ”O partidă pe care o așteptăm cu nerăbdare prin prisma faptului că am lipsit foarte mult de pe teren. Am stat departe de meciurile oficiale o perioadă lungă de timp. În această săptămână e clar că din punct de vedere fizic suntem în plină perioadă de readaptare și reacumulări în același timp, pentru că am stat două săptămâni în izolare. Din acest punct de vedere, cu siguranță vom arăta mai bine decât la partida cu Astra (n.r. – din 16-imile Cupei României,pierdută acasă cu 1-5, la mijlocul săptâmânii trecute). După ultimul antrenament voi lua o decizie. Avem anumiți jucători care acuză anumite probleme musculare, dar o decizie finală în privința lotului o voi lua după acest antrenament. Nu cred că vor fi probleme deosebite. Dar după ce am stat o perioadă lungă de timp fără antrenamente în aer liber normal ca unii jucători să resimtă astfel, mai ales că nici terenurile, din cauza vremii nu sunt tocmai în condiții foarte bune”, a spus antrenorul Cosmin Petruescu.

Cosmin Petruescu, laude pentru adversarul CSM Reșița

Petruescu a lăudat jocul Reșiței și spune că acum, cu Alin Minteuan antrenor, echipa își arată adevărata față. Înainte, la începutul sezonului, CSM-ul a fost antrenat de Alexandru Pelici, fostul antrenor al Ripensiei.

”O partidă importantă, atât pentru noi, cât și pentru echipa-gazdă, o echipă care poate a surprins în ultimul timp prin rezultatele pozitive pe care le-a înregistrat. Dar, din punctul meu de vedere, rezultatele din ultima perioadă ale lor reprezintă o normalitate, întrucât consider că Reșița are o echipă foarte bună, dacă e să ne raportăm la valoarea individuală a jucătorilor. Nu aș vrea să comentez foarte mult ceea ce s-a întâmplat în prima parte a campionatului, care au fost motivele pentru care nu au avut rezultatele la care se așteptau. Dar, din punct de vedere fotbalistic, Reșița rămâne una din echipele foarte bune ale seriei (n.r. – seriile s-au desființat de sezoane bune). O confirmă numele jucătorilor, trofeele pe care le-au câștigat unii dintre ei, și rămâne o echipă greu de învins. Drept dovadă și rezultatele pe care le-au înregistrat în ultima perioadă. Chiar dacă au pierdut la Mioveni și la Farul, au făcut-o la limită, în urma unor jocuri foarte bune”, a mai adăugat Cosmin Petruescu.

Înaintea desfășurării etapei a 15-a a Ligii 2, ultima programată în 2020, Ripensia e pe locul 16, cu 15 puncte acumulate în 10 meciuri disputate până acum. De asemenea, CSM Reșița are tot 15 puncte strânse în 14 partide, dar are un golaveraj inferior și e pe locul 17. Partida din Valea Domenului are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Ulterior, Ripensia mai de disputat restanțe cu ”U” Cluj (deplasare, 11 decembrie, ora 16:00) și Farul Constanța (acasă, 14 decembrie, ora 14:00).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

 

Autor: Anda DELIU Publicat: 04 Dec. 2020, 11:25 Actualizat: 04 Dec. 2020, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă