La ieșirea din izolare, Ripensia a rezistat doar o repriză în fața Astrei, care a reușit ”una manita” pe mohorâta arenă Electrica

Anda DELIU 29 Nov. 2020, 18:50 Cupa României

Partida dintre Ripensia Timișoara și Astra a arătat din nou, dacă mai era nevoie, diferența dintre primele două ligi ale României, cu toate că șaisprezecimile Cupei României au furnizat și surprize până în acest moment. Nu a fost cazul, deoarece elevii lui Eugen Neagoe s-au impus cu 5-1, după o desfășurare de forțe ofensivă în repriza secundă.

Totuși, la pauză a fost 1-1, cu toată că și în primele 45 de minute, tot ”astralii” au avut mai multe ocazii la poarta lui Ștefan Dobre.

Spre deosebire de alte jocuri, terenul de pe Electrica a rezistat mult mai eroic. Oaspeții au reușit să deschidă scorul rapid, încă din minutul 5. Mattia Montini a plonjat deodată cu Darius Țieranu la minge, iar Dobre a rămas surprins și nu a putut opri deschiderea de scor. Ripensiștii nu au dezarmat, cu toate că au primit gol rapid. În minutul 22, timișorenii au reușit egalarea, după o fază pornită de la mingea expediată în careu de Fridrich. Lazar a avut soluții în fața lui Popovici, dar nu și la reluarea lui Sokovic. În prima repriză, portarul Ștefan Dobre a mai avut două intervenții bune, la acțiunile lui Wuthrich și Stahl.

Șarjă ofensivă a Astrei în repriza a doua

După egalitate la finalul primei reprize, lucrurile au intrat în ”normal” în repriza a doua. Din minutul 48, giurgiuveni au revenit la conducere. Valerii Macrițchii nu a putut respinge o centrare a lui Stahl, iar Mihai Răduț a înscris pentru 2-1. Presiunea ofensivă a continuat prin Montini și Stahl, iar în minutul 60 vizitatorii au marcat din nou, prin același Montini. Replica bănățenilor din a doua repriză a fost un atac finalizat de Sokovic, cu un șut în forță, dar chiar pe direcția portarului.

Finalul a aparținut echipei lui Neagoe în totalitate

Astfel, Astra a dominat nestingherit jocul, cu excepția acelei faze de la golul egalizator. Moise a prins un șut în transversală, iar, din minutul 83, Azulay a trimis în poartă o minge venită de la Silviu Balaure, jucător crescut în curtea lui ACS Poli.

Ultimul gol s-a marcat în minutul 89, după o bâlbâială în defensiva timișoreană, valorificată de Valentin Gheorghe.

Mai spunem că meciul a fost ultimul pentru tușierul Cristian Lucaci (Baia Mare), care se ”pensionează din lotul de Liga 2, la 38 de ani.

RIPENSIA TIMIȘOARA – ASTRA 1-5

Nemanjia Sokovic 22′ / Mattia Montini 5′, 60′, Mihai Răduț 48′, Shlomi Azulay 83′, Valentin Gheorghe 89′

Ripensia: Șt. Dobre – Burdeț, Țieranu, Rogac, Fridrich – Val. Macrițchii (Coulibaly 80′), Al. Neagu (Stoi 64′) – T. Călin (Urvanțev 72′) – Al. Popovici (cpt.), Sokovic (Golda 72′), Mih. Ene (Vl. Tudorache 64′)
Rezerve neutilizate: Mociu, G. Păduraru – Lalic, Ad. Neacșu
Antrenor: Cosmin Petruescu

Astra: D. Lazar – David Bruno, Graovac, C-tin. Dima, Radunovic (cpt.)(Riza 82′) – Crepulja (Balaure 77′), R. Moise – Stahl (Merloi 62′), Răduț, Wuthrich (Val. Gheorghe 62′) – Montini (Azulay 62′)
Rezerve neutilizate: Mih. Popa – Hugo Sousa, Canadija, Gab. Șerban
Antrenor: Eugen Neagoe

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş); Fără spectatori; Arbitru: Bogdan Dumitrache (Bucureşti); Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci (Baia Mare) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) și Antonie Burtea (Reşiţa).

În campionat, Ripensia joacă din nou miercuri, de la ora 14:00, cu CS Mioveni, un meci restant de când clubul a fost ”lovit” de cazurile de coronavirus. Astra va juca acasă cu Chindia Târgoviște, luni, 7 decembrie, de la ora 16:45.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gratulatii-reciproce-intre-cosmin-petruescu-si-robert-neagoe-dupa-meciul-din-cupa-romaniei-dintre-ripensia-si-astra-19160532

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/aproape-de-istorie-u-cluj-s-a-distrat-la-husi-cu-husana-si-fara-gabi-tamas-dar-8-2-n-a-fost-diferenta-cea-mai-mare-la-care-au-castigat-sepcile-rosii-19160444

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/16-imi-cupa-romaniei-ripensia-astra-e-primul-meci-al-zilei-partida-de-la-timisoara-incepe-la-ora-1215-19160360

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-16-imi-turris-oltul-sepsi-osk-e-primul-meci-al-zilei-de-la-ora-1100-csc-sanmartin-dunarea-calarasi-il-urmeaza-19159992

Anda DELIU 29 Nov. 2020, 18:50 Cupa României
Pe aceeași temă