Cosmin Petruescu laudă Rapidul înaintea meciului cu Ripensia. Despre echipa sa spune că e ”defavorizată din toate punctele de vedere.” Așteptările pe care le are de la ultimele jocuri din sezonul regular

Anda DELIU 18 Feb. 2021, 12:36 Liga 2
Cosmin Petruescu laudă Rapidul înaintea meciului cu Ripensia. Despre echipa sa spune că e ”defavorizată din toate punctele de vedere.” Așteptările pe care le are de la ultimele jocuri din sezonul regular

Ripensia are parte de un start tare de campionat în 2021, în deplasare cu Rapid, una dintre echipele care a mutat interesant, iarna aceasta, pe piața transferurilor.

În schimb, Ripensia a adus doar trei jucători, deși a avut șase plecări, însă, în continuare, ”cântecul” care răsună dinspre club este unul de veșnică tânguire, doar referitoare la cauze exterioare, niciodată la cauze interioare ale insuccesului.

Cosmin Petruescu: ”Fiecare punct va conta la final”

Cosmin Petruescu a început conferința despre meciul cu Rapid cu lamentări, mai ales că retragerea echipei Turris Oltul a dus la pierderea de trei puncte pentru Ripensia.

”Sunt mulțumit de cum au răspuns băieții solicitărilor noastre, chiar dacă am întâmpinat probleme la antrenamente. Ne-am adaptat, sperăm să găsim soluții, sperăm că le-am găsit pe cele mai bune. Partea a doua a campionatului este una extrem de dificilă și imprevizibilă. Sper să nu ne prindă cu surprize neplăcute, suntem conștienți de importanța celor șase finale rămase. După vom trage linia și va începe un campionat la fel de dificil (n.r. – play-out-ul). Poate partidele pe care le vom disputa nu vor fi decisive, dar cu siguranță fiecare punct va conta la final. Este un campionat de tranziție. Cu siguranță am fost echipa defavorizată din toate punctele de vedere, dar eu sunt o fire optimistă și cred că la finalul sezonului ne vom bucura de rezultatele pe care le vom obține”, a spus Cosmin Petruescu.

Laude pentru antrenorul Rapidului, Nicolae Grigore!

”Conferențiarul” a precizat că Rapid este un adversar dificil, mai ales că și tânărul antrenor Nicolae Grigore pare să fie omul potrivit la monentul potrivit.

”Rapidul e o echipă experimentată. Are jucători cu experiență. O echipă care nu și-a ascuns intenția de promovare, setată pe acest obiectiv, drept dovadă și transferurile realizată în stafful tehnic și în lot. I-am urmărit în toate campionatul, dar și în perioada de pregătire. Rapidul este una dintre echipele pe care o consider favorită la promovarea directă. Chiar dacă au început ezitant, au avut parte de un campionat mai puternic. Noul antrenor a fost agreat atât de conducere, cât și de suporteri. Este un antrenor de perspectivă, pe care nu-l cunosc, dar am auzit lucruri frumoase despre dânsul”, a spus Petruescu.

Căpitanul speră la un meci bun la Buftea

Alexandru Popovici, căpitanul Ripensiei, e optimist în perspectiva meciului de duminică, cu Rapid.

”Vine meciul mult așteptat. Începem competiția. A fost o perioadă dificilă, de care am reușit să trecem cu bine. Am făcut tot posibilul să ne concentrăm și să răspundem cerințelor staffului tehnuc. Din punctul meu de vedere am trecut cu bine peste perioada de pregătire. Avem încredere că putem scoate un rezultat bun la Rapid”, a spus atacantul Popovici, utilizat în 10 meciuri în prima parte a sezonului și care nu a înscris niciun gol.

În noul clasament al Ligii 2, după anularea rezultatelor obținute de Turris Oltul, echipă care a abandonat competiția în această iarnă, Ripensia s-a menținut pe locul 15, însă a rămas fără trei puncte, acum având 15 adunate în 13 jocuri. Rapid a rămas și ea pe locul 3, cu 25 de puncte în loc de 26.

Meciul dintre Rapid și Ripensia, din etapa a 16-a a Ligii 2, are loc duminică, de la ora 11:00, stadionul unde se va juca fiind încă un mister. Nici CCA și nici Rapid nu au anunțat arena unde va avea loc partida găzduită de giuleșteni. Cel mai probabil va avea loc la baza federației de la Buftea.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-si-a-prezentat-noile-achizitii-destul-de-putine-pentru-a-ataca-a-doua-parte-a-sezonului-de-liga-2-bilantul-plecarilor-si-sosirilor-19169772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-anulat-rezultatele-echipei-turris-oltul-cum-arata-noul-clasament-al-ligii-2-si-echipele-avantajate-si-dezavantajate-de-abandonul-teleormanenilor-19169800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-e-pregatita-sa-redebuteze-in-liga-2-dar-stefan-grigorie-recunoaste-nu-e-totul-perfect-lucrurile-pe-care-giulestenii-trebuie-sa-le-rezolve-si-de-ce-partida-cu-ripensia-e-cu-19169964

Anda DELIU 18 Feb. 2021, 12:36 Liga 2
Pe aceeași temă