Cosmin Petruescu, înainte de meciul dintre Ripensia și Recea, extrem de important în lupta pentru evitarea locului de baraj din play-out: ”Așteptările sunt mari.” Ce echipă crede că poate face un final de sezon foarte bun

Anda DELIU 09 Apr. 2021, 12:08 Liga 2
Cosmin Petruescu, înainte de meciul dintre Ripensia și Recea, extrem de important în lupta pentru evitarea locului de baraj din play-out: ”Așteptările sunt mari.” Ce echipă crede că poate face un final de sezon foarte bun

Ripensia are acasă, de data aceasta pe Electrica, un meci foarte important pentru evitarea retrogradării și a locului de baraj, cu Fotbal Comuna Recea, revelația începutului de 2021. Cosmin Petruescu (foto) nu poate conta pe doi jucători importanți eligibili U21 și crede că partida va fi foarte grea. Antrenorul roș-galbenilor crede că și Slatina mai poate încurca socotelile în Grupa A din play-out, în care ultima clasată e Pandurii.

  • În sezonul regular, Ripensia și Fotbal Comuna Recea s-au întâlnit în etapa a 21-a a Ligii 2, ultima, tot la Timișoara, dar pe stadionul ”Dan Păltinișanu”. Scorul final a fost 0-0.

Cosmin Petruescu, înaintea meciului cu Recea: ”Ne așteptăm la o victorie”

Ripensia ocupă, actualmente, locul de baraj în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, poziția 5 din 7, dar Cosmin Petruescu se așteptă ca și Slatina să vină tare din urmă în ultimele șase etape din acest turneu.

Atât pentru Ripensia, cât și pentru Recea, acesta este un meci foarte important pentru evitarea poziție de baraj. Timișorenii au 23 de puncte, în timp ce maramureșenii au 26.

”Așteptările sunt mari. Ne așteptăm la o victorie. E o partidă pe care suntem obligați să o câștigăm, dacă ne dorim să evităm locul de baraj. Din punctul meu de vedere, campionatul se joacă. Mai sunt etape de disputat, mai sunt puncte puse în joc, dar pentru liniștea noastră ar fi important să câștigăm mâine, iar după aceea să putem merge cap la cap cu Recea, având avantajul meciului direct. Dar, să nu excludem nici Slatina din ecuație, care e posibil să aibă un final de sezon foarte bun. Au un program bun, din punctul meu de vedere, și atunci cu atât mai multe e important să câștigăm partida de mâine”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Recea, o adevărată ”mașină” de marcat goluri

”Conferențiarul” a analizat și forma foarte bună a maramureșenilor din ultimele runde, una care îl pune în gardă. De exemplu, în prima etapă din play-out au învins cu 5-0 echipa Pandurii, pe teren propriu însă, unde este o adevărată ”sperietoare”, în special datorită terenului execrabil pe care joacă.

”Nu va fi deloc ușor, întâlnim o echipă pe val, în formă. Iar ceea ce am declarat înaintea partidei cu Recea s-a confirmat în următoarele jocuri. Atât în partida disputată împotriva nostră, cât și împotriva Pandurilor. Este o echipă ofensivă, o echipă pe val. Are cel mai bun atac din Liga 2. În ultimele trei partide au înscris de 11 ori și nu au primit niciun gol. Dar, cu toate acestea, am foarte mare încredere în băieții noștri, că vom face un joc bun, iar rezultatul să pe măsura așteptărilor”, a punctat Petruescu.

În sezonul regular, Recea, clasată pe locul 11, a avut 29 de goluri marcate în 19 meciuri, adică al cincilea atac din Liga 2, după Rapid (33 goluri), Viitorul Pandurii (32 goluri), ”FC U” Craiova și Petrolul (ambele cu câte 30 de goluri). Ripensia, de exemplu, a dat 15 goluri.

Maramureșenii au avut, însă, și printre cele mai slabe defensive, cu 29 de goluri primite. Mai slabe au fost doar Aerostar, Pandurii (ambele cu 37 de goluri primite) și chiar Ripensia (30).

Probleme în lotul Ripensiei

Antrenorul nu va putea miza pe doi jucători eligibili sub vârstă, astfel că mai mult ca sigur, portarul Ștefan Dobre și fundașul Cosmin Gladun vor fi titulari. Mai sunt și alți jucători cu probleme, pe care antrenorul nu a dorit să-i nominalizeze.

”Avem în continuare probleme de efectiv, dar sunt ferm convins că toți cei care vor intra pe parcurs vor face tot ce e omenește posibil pentru a câștiga. Lipsește Vasluian, lipsește Țieranu. Mai sunt doi-trei băieți cu probleme, dar o decizie finală voi lua astăzi în privința lotului de 20”, a mai spus Petruescu.

Cu 26 de puncte, Fotbal Comuna Recea e pe locul 4 în Grupa A de play-out. Ripensia are 23 de puncte și e pe locul 5. Partida directă dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica din Timișoara, și contează pentru etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2.

Foto: Sebastian Tătaru și Dani Amariei (Mediafax Foto) și Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-testele-rt-pcr-au-fost-inlocuite-cu-cele-rapide-pentru-detectarea-covid-19-in-fotbalul-romanesc-frf-a-aprobat-noile-protocoale-medicale-pentru-competitiile-de-fotbal-profesionist-si-amator-19178241

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-2-si-3-din-play-out-ul-ligii-2-petrolul-concordia-va-fi-meciul-televizat-din-runda-din-weekend-iar-in-intermediara-jocul-gazarilor-este-amanat-din-cauza-advers-19177875

Anda DELIU 09 Apr. 2021, 12:08 Liga 2
Pe aceeași temă