Corvinul se întărește și de la Concordia Chiajna. Nicolae Pîrvulescu a plecat de la ilfoveni pentru a se lupta la promovarea în Liga 2 cu echipa din Hunedoara

Andi SÂRBU 13 Jul. 2022, 19:10 Liga 2
Corvinul se întărește și de la Concordia Chiajna. Nicolae Pîrvulescu a plecat de la ilfoveni pentru a se lupta la promovarea în Liga 2 cu echipa din Hunedoara

Corvinul Hunedoara a realizat încă o achiziție importantă în această vară, în ciuda faptului că va continua să joace în Liga 3, după ce nu a reușit promovarea. Nicolae Pîrvulescu (25 de ani), ultima dată la Concordia Chiajna, se alătură și el echipei antrenate de Florin Maxim.

În ultimele șase sezoane, mijlocașul polivalent originar din Craiova a evoluat la echipe din Liga 2 precum Pandurii Târgu Jiu, Universitea Cluj și Concordia Chiajna, cu ultimele două luptându-se fără succes pentru promovarea în Liga 1.

Odată cu aducerea lui Pîrvulescu, Corvinul a ajuns la nouă achiziții în această campanie de transferuri de vară.

Nicolae Pîrvulescu a părăsit Concordia Chiajna pentru Corvinul

În ultimul sezon, 2021-2022, Nicolae Pîrvulescu a jucat la două echipe importante din Liga 2. În prima parte a evoluat în 12 meciuri (doar 286 minute) pentru ”U” Cluj, iar la începutul anului s-a despărțit de ardeleni, după trei ani, și a semnat cu Concordia Chiajna, unde a prins 10 meciuri (doar 366 minute).

Cu Corvinul, Pîrvulescu a semnat un contract valabil pe doi ani.

”Clubul nostru s-a înțeles cu Concordia Chiajna pentru transferul definitiv al lui Nicolae Pîrvulescu. Mijlocașul în vârstă de 25 de ani a semnat pe două sezoane cu echipa noastră și se va alătura, astfel, lotului existent. Originar din Craiova, Pîrvulescu a evoluat trei sezoane la Pandurii Târgu Jiu – între 2016 și 2019, timp în care a bifat 48 de partide, iar în urmă cu trei ani era golgheterul gorjenilor în campionat, lucru ce l-a adus în atenția celor de la Universitatea Cluj, care l-au și transferat. Fotbalistul din linia mediană a petrecut trei sezoane în Ardeal, unde a strâns 82 de meciuri oficiale în toate competițiile, marcând nouă goluri. În iarna acestui an, Pîrvulescu a fost cedat la Concordia Chiajna, echipă pentru care a evoluat în 11 partide și care a ajuns până în barajul de promovare în prima ligă, pierdut, la penaltiuri, în fața Chindiei Târgoviște”, informează Corvinul pe site-ul său oficial.

Nouă achiziții făcute de echipa din Hunedoara

Echipa antrenată de Florin Maxim s-a reunit în data de 4 iulie pentru pregătirea noului sezon de Liga 3 cu doar 21 de jucători.

Înainte de achiziționarea lui Nicolae Pîrvulescu, Corvinul a mai bătut palma în această vară cu Marius Coman (atacant, Petrolul), Marius Chindriş (mijlocaș, Petrolul), Marius Lupu (atacant, Metalurgistul Cugir), Claudiu Borţoneanu (mijlocaș, Metaloglobus), Paul Mercioiu (mijlocaș, UTA), Adrian Mar (fundaș, UTA), Adrian Neacşu (fundaș, CSM Alexandria) şi Ionuţ Pop (fundaș, Gloria Lunca Teuz Cermei). Deci, în total, echipa hunedoreană a ajuns până în acest moment la nouă achiziții.

Echipa din Hunedoara s-a despărțit de Laurențiu Buș, Sergiu Arnăutu, Jairo Rodrigues, Matheus Da Motta, în chiar a doua zi după ratarea promovării, Adrian Bedea, Claudiu Giura, Alexandru Mogoş, Petre Simon, Robert Cristian şi Ovidiu Trăşcan.

Corvinul joacă joi, 14 iulie, de la ora 18:00, pe arena ”Michael Klein”, primul amical din această vară. Adversar îi va fi Ripensia Timișoara, echipă din Liga 2 care de astăzi a mers în cantonament la Hațeg.

  • În topul academiilor de fotbal din România făcut de FRF pe anul 2022, Corvinul Hunedoara nu figurează deloc între cele 50, după ce în 2021 prinsese locul 55 din 61, cu un total de 31 de puncte.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/10-cluburi-din-liga-2-in-randul-celor-mai-bune-academii-din-romania-fk-miercurea-ciuc-e-pe-locul-2-iar-in-top-10-se-mai-regasesc-doua-echipe-din-divizia-secunda-cate-formatii-din-liga-3-au-prins-i-19237322

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corvinul-a-sunat-adunarea-cu-jucatori-fosti-la-petrolul-uta-sau-metaloglobus-echipa-din-hunedoara-a-ajuns-la-zece-despartiri-dupa-ratarea-promovarii-in-liga-2-19236493

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-i-a-facut-viata-grea-argesului-in-amicalul-de-la-valea-iasiului-s-a-marcat-de-doua-ori-din-penalty-iar-a-treia-oara-a-aparat-portarul-19236776

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-luat-dusmanu-de-la-concordia-si-l-a-bagat-in-club-sibienii-au-ajuns-la-patru-achizitii-dupa-promovarea-in-liga-1-19236179

Andi SÂRBU 13 Jul. 2022, 19:10 Liga 2
Pe aceeași temă