Corvinul iese din Hunedoara după trei jocuri acasă și are cea mai scurtă deplasare. Elton sa Silva are amintiri frumoase de la Târgu Jiu, iar Florin Maxim vede dificil meciul cu Viitorul Pandurii

Marius ANGHEL 22 Sep. 2023, 13:03 Liga 2
Corvinul iese din Hunedoara după trei jocuri acasă și are cea mai scurtă deplasare. Elton sa Silva are amintiri frumoase de la Târgu Jiu, iar Florin Maxim vede dificil meciul cu Viitorul Pandurii

După trei meciuri consecutive disputate pe teren propriu, punând la calcul și partida din Cupa României cu colega din campionat FK Miercurea Ciuc, Corvinul pornește la drum pentru jocul din runda a 7-a a Ligii 2. Nu va avea însă o deplasare foarte lungă, ci cea mai scurtă posibilă în acest sezon, de circa 130 de kilometri, până la Târgu Jiu.

Corvinul, ca nou-promovată în eșalonul secund, are un start de campionat excelent, este neînvinsă, ocupă locul 2 în clasament și vrea să continue această serie și după meciul de sâmbătă, de la ora 11:00, cu Viitorul Pandurii, o echipă de pluton în ultimele ediții ale Ligii 2, lucru pe care îl arată și în sezonul actual.

Pentru unul dintre jucătorii lui Florin Maxim meciul de la Târgu Jiu are o importanță aparte.

Corvinul este neînvinsă în acest sezon, Viitorul Pandurii, adversara din etapa a 7-a a Ligii 2, nu a pierdut în ultimele trei runde

Corvinul va juca la finalul acestei săptămâni, sâmbătă, al treilea meci în deplasare în acest sezon de Liga 2. După 0-0 la Dumbrăvița și 2-1 la Buftea cu Progresul Spartac, echipa lui Florin Maxim are meci la Târgu Jiu în runda a 7-a.

”Corbii” reprezintă una dintre cele patru echipe rămase neînvinse în acest debut de campionat, alături de CSC Șelimbăr, Unirea Slobozia și Gloria Buzău, cu ultimele două chiar fiind la egalitate de puncte, și își dorește să mențină această invincibilitate și după întâlnirea cu Viitorul Pandurii, programată pe stadionul Municipal ”Constantina Diță” din orașul lui Constantin Brâncuși.

Corvinul vine după un succes cu 2-0 pe teren propriu cu CSM Reșița, în timp ce Viitorul Pandurii a reușit runda trecută abia primul succes în acest sezon, 2-1 la Buftea cu ultima clasată Progresul Spartac. Însă echipa lui Călin Cojocaru are trei jocuri consecutive în care nu a pierdut, în precedentele două remizând la scorul de 1-1 cu CSC Dumbrăvița, în deplasare, și cu FK Miercurea Ciuc, acasă.

Va fi prima partidă oficială dintre Viitorul Pandurii și Corvinul, cele două echipe întâlnindu-se până acum doar o dată, la începutul acestui an, chiar la Târgu Jiu, într-o confruntare amicală. A fost 2-2 atunci, pentru corvinişti marcând Elton sa Silva şi Andrei Hergheligiu, în vreme ce reuşitele oltenilor au venit de la Cluadiu Dragu şi Florin Răsdan, amândoi ajunși acum la CSM Slatina.

Elton sa Silva, jucătorul Corvinului care a jucat la Târgu Jiu în prima ligă, pentru Pandurii

Pentru fundașul brazilian Elton Constantino da Silva (34 de ani), meciul de la Târgu Jiu are o importanță aparte.

A jucat în municipiul de reședință al județului Gorj pentru prima dată în România. În vara anului 2013 semna cu Pandurii Târgu Jiu, cealaltă echipă din oraș, care între timp a dat faliment, pentru care evolua în două sezoane în prima ligă (40 de meciuri în campionat și 2 goluri). Era pe bancă la finala Cupei României pierdută de Pandurii pe Arena Națională împotriva FCSB (scor 0-3). Ulterior mergea la FC Voluntari, unde nu a jucat.

După o experiență în Lituania și altele în țara sa natală, brazilianul se întorcea în România și debuta pentru Corvinul, pe când era în Liga 3, într-un amical disputat chiar la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, adversarul de sâmbătă. Și reușea să înscrie.

”Primul meci la revenirea în România a fost chiar la Târgu Jiu, am şi marcat şi, cine ştie, poate o să o fac şi în această partidă! Au fost doi ani frumoşi pe care i-am petrecut la Târgu Jiu, sigur, la cealaltă echipă, Pandurii, dar am legat prietenii acolo… A fost prima mea experienţă în România. Era alt stadion, altă perioadă, cu totul diferită. Acum, lucrurile stau altfel… Întâlnim o echipă solidă a campionatului, va trebui să muncim la fel de mult pentru a pleca cu toate punctele, dar ştiu că putem acest lucru, am demonstrat şi cred că vom trece cu bine şi peste această partidă”, și-a adus aminte și a prefaţat fundașul central brazilian meciul cu Viitorul Pandurii.

Elton a început ca titular acest sezon, însă a ieșit după doar 28 de minute de joc contra Ceahlăului, în prima etapă, accidentat. Acum este refăcut și poate juca din nou.

Florin Maxim, înaintea jocului de la Târgu Jiu: ”Avem în faţă o echipă care pierde greu, mai ales pe teren propriu”

Despre meciul cu Viitorul Pandurii a vorbit și antrenorul Florin Maxim. Acesta este de părere că echipa gorjeană este unul dintre adversarii greu de învins mai ales pe teren propriu.

”Băieţii sunt bine, avem tot lotul complet, după ce Lică şi Elton au revenit, chiar i-am simţit în regulă la antrenamente, focusaţi, ca de obicei. Vom avea în faţă o echipă care pierde greu, mai ales pe teren propriu… Am văzut şi meciul cu Miercurea Ciuc, când au egalat în inferioritate. Sunt o echipă combativă, o echipă care îţi poate pune probleme atunci când îi laşi spaţii, cu jucători tehnici. Recent au schimbat şi sistemul… Mi s-a părut o formaţie bună şi atunci când am jucat acel amical. O formaţie cu energie bună, nu au o presiune foarte mare, se bucură de condiţii bune, au şi câţiva tineri intersanţi, chiar formează una dintre echipele bune ale Ligii a 2-a”, a spus Maxim, potrivit site-ului oficial al Corvinului.

Marius Naidin arbitrează Viitorul Pandurii – Corvinul

Meciul de sâmbătă, de la ora 11:00, de la Târgu Jiu, va fi arbitrat de către centralul Marius Naidin (Piteşti), iar de la cele două tușe vor ridica fanionul arbitrii asistenți Lucian Tănase (Piteşti) și Daniela Constantinescu (Craiova). Arbitru de rezervă este Cristian Antonio Pascu (Sibiu). Observator de arbitri este Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin), iar delegat de joc din partea FRF este trimis Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Corvinul are 14 puncte și ocupă locul 2 în Liga 2, fiind la egalitate cu următoarele două clasate Unirea Slobozia și Gloria Buzău, pe care le depășește la golaveraj. Viitorul Pandurii se află pe poziția a 13-a, cu 7 puncte acumulate în primele șase etape, la fel ca Steaua, Chindia, Campionii FC Argeș și CS Mioveni, ea fiind cea mai slab clasată dintre acestea din cauza golaverajului.

Ulterior, Corvinul va avea meci în etapa 1 a fazei grupelor Cupei României, miercuri, de la ora 17:00, pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște. Viitorul Pandurii a fost deja eliminată din Cupă de acum două tururi, de către echipa din Liga 3 Viitorul Șimian (0-1 la Drobeta Turnu Severin).

Foto: Cătălin Crăciun și Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-are-un-nou-sponsor-19285455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-spera-sa-sparga-gheata-acasa-contra-cfc-arges-19285686

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-ameninta-ca-retrage-echipa-din-liga-2-19285669

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-primei-etape-a-grupelor-cupei-romaniei-toate-meciurile-vor-fi-transmise-la-tv-sau-pe-frf-tv-19285639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-7-a-a-ligii-2-va-fi-deschisa-tot-cu-meciul-liderului-si-se-incheie-in-ghencea-o-alegere-cel-putin-interesanta-din-partea-detinatorilor-de-drepturi-tv-privind-jocurile-transmise-in-aceasta-run-19285587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/guvernul-vrea-sa-creasca-taxele-contractelor-sportive-de-la-11-la-30-la-suta-19285554

Marius ANGHEL 22 Sep. 2023, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă