Viitorul Pandurii a rupt seria meciurilor fără victorie cu ultima clasată din Liga 2! A învins Progresul Spartac la limită, dar Călin Cojocaru a avut cuvinte de laudă pentru jucători

Andrei PASCU 16 Sep. 2023, 16:41 Liga 2

Viitorul Pandurii a bifat primul succes în acest sezon de Liga 2, 2-1 cu Progresul Spartac, într-un joc care a avut loc în deplasare, în runda cu numărul șase. La pauză, formația din Gorj a avut avantaj de un gol pe tabelă, 1-0.

Alexandru Gîrbiță a fost omul partidei de sâmbătă, marcând ambele goluri pentru Viitorul Pandurii. Progresul Spartac a punctat pe finalul întâlnirii, când scorul era deja 2-0.

Viitorul Pandurii, 2-1 cu Progresul Spartac, în etapa a 6-a de Liga 2

În minutul 10 a deschis scorul jucătorul antrenat de Călin Cojocaru, care apoi a marcat la 14 minute de la reluare, în partea secundă, pentru o diferență care aducea liniștea, mai mult sau mai puțin, pentru Viitorul Pandurii.

Însă, finalul de întâlnire nu a fost lipsit de emoții pentru gorjeni, care au luat un gol în minutul patru al prelungirilor, de la Eduard Radu.

La finalul întâlnirii, antrenorul Călin Cojocaru a remarcat faptul că echipa sa a arătat un joc bun, chiar dacă, până la urmă, a întâlnit ultima clasată din Liga 2, pe Progresul Spartac.

  • Viitorul Pandurii a început partida cu Progresul Spartac în formula: Rob. Geantă (cpt.) – Jozic, Core, Mrsulja, Godja – Brînzan, Tiihonen – Vulpe, Andreaș, Gîrbiță – Njifakue
    Rezerve: Lupescu – Dav. Savu, Moisie, R. Cojocaru, Ed. Croitoru, Buțurcă, Pîrcălabu, Dr. Popa, Nic. Geană

Călin Cojocaru, cuvinte de laudă după Progresul Spartac – Viitorul Pandurii

A declarat că este nemulțumit de golul primit, dar că, per total, Viitorul Pandurii a prestat un joc care l-a încântat, obținând un plus de moral în privința jocului din etapa următoare, cu Corvinul Hunedoara.

Am dominat jocul de la un capăt la altul, am avut multe ocazii, am marcat pe început de reprize, două goluri frumoase, două execuții frumoase, dar am avut și alte șanse. Consider că am dominat jocul și am câștigat meritat, felicit jucătorii.

Singurul lucru negativ e că am luat un gol ușor pe final de meci. Trebuia să fructificăm și alte ocazii importante, dar să nu îl mâniem pe Dumnezeu. Este prima victorie, după un joc bun, o victorie importantă.

Golurile lui Gîrbiță au fost frumoase, un jucător bun, dar toată echipa a jucat bine, felicit toată echipa. Terenul a fost foarte bun, ne-a permis să punem balonul jos, să pasăm și a fost un lucru pozitiv pentru noi”, a spus Călin Cojocaru la Metropola TV.

Viitorul Pandurii, la prima victorie în Liga 2, în acest sezon

În etapa a 5-a din Liga 2, înainte de pauza competițională, Viitorul Pandurii a remizat, scor 1-1, pe teren propriu, cu FK Miercurea Ciuc, și a bifat al patrulea rezultat de egalitate al sezonului.

Viitorul Pandurii mai remizase, în ordine cronologică, cu FC Argeș  (0-0), Unirea Slobozia (1-1) și CSC Dumbrăvița (1-1), iar în etapa a 3-a suferise prima și singura înfrângere stagională, scor 0-2, în deplasare, la Ceahlăul Piatra Neamț.

Următorul duel va avea loc pe terenul propriu, contra Corvinului Hunedoara. În acest moment, gorjenii sunt pe locul 11, cu 7 puncte, în urma a patru rezultate de egalitate, o victorie și un eșec.

Luăm fiecare partidă în parte, vrem să scoatem cât mai mult din meciuri. Ne bucurăm de acest succes, dar o să începem să ne gândim la partida cu Hunedoara, o partidă grea. Ne așteaptă un meci dificil, trebuie să ne pregătim corespunzător.

Noi, până acum, cu toate echipele cu care am jucat, pot spune că ne-am descurcat bine, am jucat bine, am jucat de la egal la egal. Oricine poate bate pe oricine în acest campionat, diferența o face atitudinea și forma de la meciul respectiv”, a mai spus Cojocaru.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-si-a-anuntat-demisia-de-la-cs-tunari-19284981

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-csm-resita-2-0-in-liga-2-19285031

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-luat-un-punct-pe-terenul-fk-miercurea-ciuc-0-0-19285020

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-6-liga-2-19284913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-exclus-din-lotul-concordiei-chiajna-19284866

 

 

 

Andrei PASCU 16 Sep. 2023, 16:41 Liga 2
Pe aceeași temă