Corvinul și-a încheiat en fanfare meciurile de la Hunedoara din acest sezon, cu un nou succes contra Ciucului. Florin Maxim: ”Ne-a prins bine acest adversar.” Presimțirea antrenorului față de finala Cupei

Marius ANGHEL 09 May. 2024, 00:52 Liga 2

Corvinul a învins și a treia oară FK Miercurea Ciuc la Hunedoara, în acest sezon 2023/24, și și-a încheiat meciurile de pe teren propriu, 15 la număr, cu 11 victorii, trei egaluri și un eșec.

A fost, totodată, penultimul test pentru jucătorii lui Florin Maxim înaintea partidei cu adevărat importante din acest an, finala Cupei României cu SC Oțelul Galați, pe care l-au trecut cu bine, cu un rezultat care le-a crescut și mai mult moralul și fără accidentări.

Corvinul, trei meciuri cu FK Miercurea Ciuc la Hunedoara în acest sezon, toate câștigate

După 2-0 în sezonul regular, la 19 august 2023, și 4-2 în play-off-ul Cupei României, la 30 august, Corvinul a trecut de FK Miercurea Ciuc cu o victorie și în al treilea meci disputat la Hunedoara în acest sezon, în data de 8 mai 2024. Echipa lui Florin Maxim și-a arătat superioritatea din primele minute, prin golul marcat de Nicolae Pîrvulescu (12), desprinderea a venit pe final, la reușita lui Dorin Pop (80), ciucanii au redus din diferență prin Erwin Bloj (86), însă Viorel Lică (90+2) a mai trimis mingea o dată în poartă pentru Corvinul, pentru un succes cu scorul de 3-1.

După jocul desfășurat în unele momente inclusiv pe o ploaie puternică, Maxim s-a declarat mulțumit că obiectivul principal a fost îndeplinit. Și anume, ca jucătorii săi să nu se accidenteze.

”Am început bine jocul. Îmi era puțin teamă de terenul ăsta umed. Noi ne-am descurcat foarte bine bine pe ploaie până acum, dar acum parcă mi-a fost teamă pentru accidentări, deși nu era cazul, dar îți pui tot felul de întrebări. Am vrut să-l terminăm sănătoși meciul ăsta, acesta a fost obiectivul. Am vrut și să las jucătorii care au început cel puțin 60 de minute, ne-a ieșit, dar ne-a dat puțin peste cap probleme lui Veli (n.r. – Mihai Velisar, neutilizat la acest meci), nu am vrut să riscăm deloc. El s-a simțit bine și ieri și astăzi, dar, efectiv, pentru acest meci nu am vrut să riscăm. În rest, jocul mi-a plăcut, a fost un adversar care a jucat la limită, iar pentru noi, cumva, e bine, pentru că ne va aștepta un meci la Mioveni și după aceea acel din Cupă, cu Oțelul, care se știe că e o echipă agresivă. Ne-a prins bine acest adversar. A fost un joc bun”, a vorbit Maxim despre întâlnirea cu FK Miercurea Ciuc.

  • A fost a treia întâlnire la Hunedoara în acest sezon între cele două echipe, toate trei câștigate de Corvinul, însă a fost și una la Miercurea Ciuc, în play-off-ul Ligii 2, la data de 13 aprilie 2024, pe care echipa lui Robert Ilyeș a câștigat-o cu scorul de 2-1.
Jucătorii Corvinului au evoluat în prima repriză în echipamentul destinat meciurilor de acasă din campionatul Ligii 2, iar din partea secundă a întâlnirii au îmbrăcat echipamentul pentru Cupa României. Schimbarea a survenit din cauza faptului că inclusiv în prima repriză a plouat constant la Hunedoara și echipamentul de joc era complet ud.

Corvinul a pierdut un singur joc acasă în acest sezon. ”A fost, per total, un an foarte bun pentru noi, și cel puțin pentru mine, în primul an la Liga a 2-a”

Cu această ocazie, Corvinul și-a încheiat meciurile de acasă din acest sezon, urmând a mai avea de disputat un joc la CS Mioveni, în ultima etapă a play-off-ului, cât și finala Cupei României, la Sibiu, cu SC Oțelul Galați.

Hunedorenii i-au văzut echipa lui Florin Maxim pe stadionul ”Michael Klein” de 15 ori în sezonul 2023-24 și doar o dată s-a pierdut un meci, în sezonul regular, cu CS Mioveni (scor 0-2). Alte echipe care au plecat cu punct de la Hunedoara au fost Concordia Chiajna (2-2), CSC Șelimbăr (0-0), în regular, și Gloria Buzău (1-1), în play-off.

S-a pierdut un singur joc, în condițiile în care cinci dintre cele 11 câștigate au fost în Cupa României, ultimele trei contra unor adversari din prima ligă, în faze importante ale competiției: 1-0 cu Sepsi OSK, în grupe, 4-0 cu CFR Cluj, în sferturi, și 3-1 cu FC Voluntari, în semifinală.

”A fost eșecul contra Mioveniului. Și în acel meci, cumva, am arătat bine. Pe tot parcursul campionatului eu zic că am fost echipa care a încercat să propună, să joace un fotbal deschis, am știut să ne și apărăm, am avut și în acest meci acele contraatacuri foarte bine duse și cu finalitate. A fost, per total, un an foarte bun pentru noi, și cel puțin pentru mine, în primul an la Liga a 2-a, la fel pentru mulți dintre băieții noștri. S-au descurcat bine și eu zic că și pe viitor vom arăta din ce în ce mai bine”, a comentat Florin Maxim performanța echipei sale în jocurile de acasă.

  • În deplasare, Corvinul nu mai stă chiar așa de strălucit. Nu a câștigat în ultimele șase meciuri, ba chiar a scos doar două remize. Per total, în Liga 2 și în Cupa României, are 15 meciuri jucate ”afară”, în care a înregistrat șase victorii, patru egaluri și cinci înfrângeri.

Corvinul poate termina sezonul pe loc direct promovabil, dar fără să poată promova. ”În adâncul sufletului mai sperai cumva să se schimbe legea”

Pentru a fi sigură de menținerea pe locul 2, Corvinul are nevoie de o victorie în ultimul meci din acest sezon de Liga 2, acasă la CS Mioveni. Momentan are două puncte peste CSC Șelimbăr, care va juca la Unirea Slobozia, dar dacă va termina la egalitate cu trupa sibiană atunci va fi dezavantajată de primul criteriu de departajare.

Locul 2, teoretic promovabil direct, nu-i aduce și trecerea în SuperLigă echipei din Hunedoara. Forma sa actuală de organizare, de drept public, nu-i permite promovarea, iar Florin Maxim nu se plânge de această situație.

”E puțin frustrant, dar noi știam regulile jocului. Poate, în adâncul sufletului, mai sperai cumva să se schimbe legea sau… dar acestea au fost regulile jocului, le știam de la început. Ne dorim să încheiem acest an cu bine, după care ne așteaptă marea finală de la Sibiu. Și ne așteaptă apoi un alt an. Chiar râdeam, că anul viitor va fi mai greu. Sezonul ăsta, la începutul campionatului, am spus că va fi greu, că suntem o echipă nou-promovată. În fiecare an îți propui alte obiective și nu avem de unde să știm cum va arăta sezonul viitor. Dar mie îmi place cum se termină acesta, cel puțin în campionat, acasă, s-a terminat bine pentru noi, am avut un singur eșec, am arătat bine, am arătat ca o echipă consistentă și îmi dă speranțe pentru sezonul viitor”, este părerea lui Florin Maxim, cel care cu o zi înainte de meciul cu FK Miercurea Ciuc a semnat un nou contract cu Corvinul, pentru încă trei ani.

Antrenorul echipei hunedorene a vorbit și despre ultimul joc din Liga 2, cel de la Mioveni, programat sâmbătă, de la ora 12:00, dar și despre șansa formațiilor calificate în barajele de promovare de a reușit promovarea: ”E o echipă imprevizibilă. Mioveniul a fost o echipă, în prima parte a campionatului, care s-a apărat compact și a atacat pe contraatac. Acum a fost mult mai deschisă, în această a doua parte a campionatului. Sunt și ei periculoși la faze fixe, au în componența lotului jucători cu experiență și știu să temporizeze, să rupă mult jocul. Au fost o echipă matură. Au șansa lor la baraj. Sunt două meciuri de baraj în care orice se poate întâmpla. Așa cum și noi am fost în acest an în Cupa României. Poate nimeni nu ne dădea nicio șansă să ajungem până în ultima fază, dar am crezut. Așa cred că și ei au șansa lor.”

Florin Maxim: ”Cred că vom aduce cupa, așa cum își doresc și suporterii și cum ne dorim cu toții”

Florin Maxim a avut și un mesaj pentru fanii Corvinului care au rămas până la final la meciul cu FK Miercurea Ciuc și au cerut jucătorilor să aducă la Hunedoara trofeul Cupei României.

”E un moment istoric pentru oraș, pentru jucători, pentru noi, ca staff, conducere. Sunt momente unice. Suntem, până la urmă, aproape de a pune mâna pe un trofeu. Nu e de colo. De aceea trebuie să trecem și de acest meci de sâmbătă (n.r. – cel cu CS Mioveni), după care să ne concentrăm, efectiv de sâmbătă, pe finală și eu cred că vom aduce cupa, așa cum își doresc și suporterii și cum ne dorim cu toții. Să aducem cupa la Hunedoara”, a spus Maxim.

Partida dintre Corvinul și prim-divizionara SC Oțelul Galați este programată miercuri, 15 mai 2024, de la ora 20:30, pe stadionul Municipal din Sibiu.

În acest sezon al Cupei, ediția 2023/24, Corvinul a trecut în precedentele jocuri de Jiul Petroșani (4-1 în deplasare, în turul 3 / Liga 3), FK Miercurea Ciuc (4-2 acasă, în play-off / Liga 2), Chindia Târgoviște (2-0 acasă, în grupe / Liga 2), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0 acasă, în grupe / Liga 1), Progresul Pecica (6-0 în deplasare, în grupe / Liga 3), CFR Cluj (4-0 acasă, în sferturi / Liga 1) și FC Voluntari (3-1 acasă, în semifinală / Liga 1).

Declarațiile lui Florin Maxim după Corvinul – FK Miercurea Ciuc 3-1:

Foto: Călin Corpaciu și Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

Marius ANGHEL 09 May. 2024, 00:52 Liga 2
Pe aceeași temă