Cornel Șfaițer avertizează jucătorii Politehnicii Iași: ”Mare atenție la meciul cu Brașovul!” Noul președinte al clubului din Copou e sincer în privința campaniei de achiziții

Narcis POHOAȚĂ 21 Feb. 2022, 20:30 Liga 2
Cornel Șfaițer avertizează jucătorii Politehnicii Iași: ”Mare atenție la meciul cu Brașovul!” Noul președinte al clubului din Copou e sincer în privința campaniei de achiziții

Politehnica Iași s-a întors vineri seară acasă din mini-stagiul efectuat la Buftea, iar de astăzi, luni, a intrat în ciclul de pregătire pentru meciul cu FC Brașov, programat sâmbătă, la Iași, în prima etapă din 2022 a campionatului Liga 2. În cele cinci zile de cantonament petrecute în Ilfov, la baza federației, ieșenii au disputat și trei meciuri amicale. Două au fost câștigate, 2-1 cu România U19 și 2-0 cu Petrolul Ploiești, între cele două victorii interpunându-se și un eșec la scor cu FC Buzău (1-4).

Cornel Șfaițer avertizează jucătorii lui Enache înaintea meciului cu FC Brașov

Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director al Politehnicii Iași, i-a avertizat pe jucători să trateze primul meci oficial din acest an, cel cu FC Brașov, cu maximă seriozitate, pentru a nu avea surprize neplăcute. Ardelenii ocupă locul 16, cu 12 puncte și sunt în luptă pentru evitarea retrogradării, fiind la nouă puncte în spatele ieșenilor.

”Eu am tras un semnal de alarmă privind importanța meciului cu Brașovul chiar de la reunirea echipei. Trebuie să tratăm cu maximă atenție acest prim meci din cele trei pe care le mai avem de disputat în sezonul regular. Întâlnim un adversar care dorește evitarea retrogradării, care va încerca să iasă din zona în care suntem și noi, din păcate. Ne așteaptă un meci foarte important, cu o echipă dintr-un oraș cu tradiție în fotbal, un oraș mare, care vrea să supraviețuiască în Liga a 2-a”, a declarat Cornel Șfaițer.

”Meciul cu Petrolul ne dă speranțe”

Oficialul Politehnicii Iași spune că victoria din meciul cu Petrolul Ploiești, liderul ligii secunde, în ultimul amical al perioadei de pregătire, îi dă speranțe.

”Noi venim după un meci test în compania Petrolului, în care am văzut lucruri bune, un meci care arată că s-a muncit în stagiul de pregătire. Chiar dacă în meciul cu Foresta, de acasă, am văzut o primă repriză bunicică, după care un joc modest când au fost făcute foarte multe înlocuiri. Au urmat testul de la Buftea, cu Naționala Under 19 și o înfrângere severă cu Buzăul, în care Costel Enache a terminat cu 8 juniori în teren. Important este însă primul meci, cu Brașovul, unde cred că putem și sper să facem un joc bun. Cred că jocul cu Petrolul ne dă speranțe, chiar dacă niciun meci nu seamănă cu altul. Am încredere mare în staff-ul tehnic că va pregăti meciul cu Brașovul cu atenție, iar jucătorii sper că vor da dovadă de responsabilitate, bărbăție, atitudine, prospețime în joc”, a completat Cornel Șfaițer.

”Am încredere că până în iunie ne vom așeza din toate punctele de vedere, administrativ, financiar, sportiv și vom deveni atractivi pentru jucătorii din Liga 1”

Președintele Consiliului Director al Politehnicii a explicat motivul pentru care Poli nu a putut atrage jucători de Liga 1 în această iarnă. Șfaițer este însă convins că echipa ieșeană va deveni atractivă din vară și pentru fotbaliștii din prima ligă.

”E clar că ne doream 22 de jucători de aceeași valoare, să avem dubluri pe toate compartimentele. Din păcate, nu ne permitem. Nu am fost atractivi, trebuie să recunoaștem. Și poziția din clasament a contat. Dacă ne vom mișca de acolo, va fi altceva. Eu am încredere că până în luna iunie ne vom așeza din toate punctele de vedere, administrativ, financiar, sportiv și Iașiul va fi un club atractiv din vară, cu siguranță. Am adus trei străini care au nevoie de acomodare, iar Vanzo a mai fost la Iași, am preferat să-l luăm pentru că e acomodat cu clubul, a jucat 33 de jocuri la Liga 1. Toți jucătorii liberi au ales Petrolul, Clujul sau Hermannstadt, echipe care sunt în lupta pentru promovare și au locul asigurat în play-off. Dacă eram și noi cu șanse reale la play-off, cu siguranță vedeam și la noi niște jucători de Liga I. Îmbucurător este faptul că s-a acordat mare atenție tinerilor jucători din propria curte, ceea ce nu s-a întâmplat de mult la Politehnica. Este un lucru bun, avem o echipă tânără, dar cu slăbiciunile noastre. Avem încă emoții pentru zona în care suntem, trebuie să ieșim de acolo, după care, dacă vom ieși cu bine din cele nouă jocuri pe care le mai avem, o să ne facem planuri pentru la vară”, a explicat Șfaițer.

În această iarnă, Poli Iași i-a achiziționat pe fundașul lateral ivorian Christ Kouadio, mijlocașul luxemburghez Belmin Muratovic și atacantul ucrainean Mykhailo Plokhotnyuk, în timp ce fundașul Adrian Ilie a fost împrumutat de la CFR Cluj.

  • Poli Iași ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2 după 16 etape, cu 21 de puncte, iar în ultimele trei runde ale sezonului regular va întâlni FC Brașov (locul 16, acasă), Steaua (locul 6, deplasare) și Astra (locul 20, acasă). În ultimele trei partide oficiale din 2021, echipa antrenată de Costel Enache a obținut tot atâtea remize fără să marcheze, 0-0 cu Ripensia (deplasare), Unirea Dej (acasă) și CS Comunal Șelimbăr (deplasare). Echipa e neînvinsă de cinci jocuri, în celelalte două obținând victorii, 2-0 la Însurăței cu Dacia Unirea Brăila și 3-1 acasă cu Unirea Slobozia.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-ieseni-gest-superb-pentru-elevi-vrem-sa-incurajam-practicarea-orelor-de-sport-asociatia-suporterilor-socios-iasi-a-facut-donatii-in-aproape-30-de-scoli-in-ultimii-ani-19220126

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-dupa-victoria-iasiului-cu-petrolul-in-ultimul-test-din-aceasta-iarna-acest-meci-mi-a-aratat-ca-suntem-pregatiti-pentru-campionat-19220027

https://liga2.prosport.ro/seria-1/surpriza-la-strejnic-unde-poli-iasi-a-invins-petrolul-si-nici-n-a-primit-gol-floriano-vanzo-a-revenit-la-clubul-din-copou-19219873

Narcis POHOAȚĂ 21 Feb. 2022, 20:30 Liga 2
Pe aceeași temă