”Conferențiarul”, liniștit după primele puncte obținute de Ripensia în acest sezon: ”O victorie muncită pentru care am alergat și transpirat foarte mult.” Lupuț, în silenzio stampa!

Anda DELIU 19 Sep. 2020, 15:50 Liga 2

Ripensia a obținut primele puncte în acest sezon de Liga 2 după 2-0 pe ”Dan Păltinișanu” cu Aerostar Bacău și a scăpat de ultimul loc din clasament, dar a predat doar ”lanterna”, nu și ”lumină” roșie din ultima zonă a ierarhiei. Timișorenii nu au făcut deloc un joc strălucit, dar s-au impus după două penalty-uri dictate relativ ușor de arbitrul Andrei Țiții, iar Cosmin Petruescu a fost, firește, mulțumit. Cel poreclit ”Conferențiarul” a spus că echipa sa a și jucat la rezultat. În schimb, antrenorul moldovenilor, Cristian Lupuț, nu a dorit să dea declarații după cel de-al patrulea meci pierdut, din tot atâtea, de când a preluat echipa.

Cosmin Petruescu: ”A fost greu să-i desfacem. Dar mă bucur că am avut răbdare, am avut înțelepciune”

Din analiza meciului se și vede de ce a optat Ripensia să joace pe terenul mai mare de pe ”Dan Păltinișanu”, pentru a desface mai ușor aglomerarea Aerostarului în defensivă. ”O victorie meritată. O victorie muncită, pentru care am alergat și am transpirat foarte mult. Nu a fost deloc ușor. Un meci cu o încărcătură fizică deosebită ținând cont că, deși am jucat doar două meciuri, eram pe o poziție în clasament care nu ne face cinste. Veneam după două jocuri din punct de vedere al rezultatelor care nu puteau fi pe placul nostru și al suporterilor noștri. Dar mă bucur foarte mult pentru cele trei puncte. Cred că nu a fost deloc ușor. Am întâlnit un adversar care a încercat să aglomereze foarte bine jocul în zona centrală. Un adversar care, deși pierduse primele trei jocuri, le-au pierdut la limită. Și să nu uităm că au pierdut la Farul, acasă cu ”U” Cluj și acasă cu Reșița. A fost greu să-i desfacem. Dar mă bucur că am avut răbdare, am avut înțelepciune și, până la final, rezultatul a fost de partea noastră”, a pus Cosmin Petruescu.

Victoria cu Aerostar e prima într-un meci oficial pentru Cosmin Petruescu de când a preluat Ripensia

Petruescu, probabil prea bucuros, a vorbit de spectaculozitate în jocul echipei sale

Înainte acestui joc, Ripensia a avut un golaveraj de 1-9, după două meciuri în care nu s-a evidențiat cu mai nimic pozitiv în fața celor de la ”FC U” Craiova și Petrolul. Chiar și așa, Petruescu a spus că la precedentele deplasări echipa sa a fost lider la posesie.

”Poate nu a fost un joc atât de spectaculos din punct de vedere al posesiei. Poate nu am avut aceeași posesie prelungită ca în alte partide. Dar am încercat să ne adaptăm puțin la condițiile de joc, am încercat să ne adaptăm la adversar. Am încercat să nu mai repetăm în primul rând greșelile personale și colective pe care le-am făcut în jocurile anterioare. Din acest punct de vedere, poate jocul nu a fost la fel de spectaculos ca în partidele anterioare. Nu am mai avut aceeași posesie de 62 la sută cât am avut în precedentele partide, la Craiova și la Petrolul. Dar, cu toate acestea, consider că este o victorie meritată a noastră. La plusuri aș menționa faptul că nu am primit gol. Ne-am organizat mult mai bine defensiv, am fost mai echilibrați și trebuie să recunoaștem că am jucat și la rezultat, mai ales după ce am înscris al doilea gol. Am închis jocul și mă bucur că am reușit să gesitonăm foarte bine finalul partidei”, a punctat antrenorul Ripensiei.

Arbitrajul de meci de copii al lui Andrei Țiții, lăudat de ”Conferențiar”

Centralul Andrei Țiții din Sibiu a dat cartonașe galbene cu nemiluita, de parcă ar fi condus un meci de copii la cât de ușor a fluierat. De altfel, s-a văzut că e un arbitru mediocru, al cărui loc e mai degrabă în Liga 3, chiar și penalty-urile fiind dictate ușor. Petruescu, însă, l-a lăudat.

”Nici nu putea fi altfel atunci când se întâlnesc două echipe care în etapa a patra au zero puncte. E clar că este un meci tensionat, Și din astfel de tensiuni e normal să apară și ambiții și orgolii și intrări mai tari, la limita regulamentului multe dintre ele. Consider că au fost acordate cartonașele justificat, chiar dacă la momentul respectiv, în timp real, noi am avut poate o altă părere. Dar, una peste alta, cred că a fost un arbitraj foarte bun. Nu o spun că am câștigat. Am avut arbitraje foarte bune și la Craiova și la Petrolul. Din punctul meu de vedere nu am întâmpinat probleme de arbitraj la Liga 2”, a mai punctat Petruescu.

Andrei Țiții a arbitrat modest Ripensia – Aerostar. La fel a fost și meciul desfășurat pe ”Dan Păltinișanu” din Timișoara

Cristian Lupuț, cu sabia deasupra capului?

Nu știm dacă nemulțumit de rezultat, de arbitraj, sau temător pentru viitor, dar cert e că Cristian Lupuț nu a dorit să dea declarații despre joc ofițerului de presă al gazdelor.

Reamintim că protocolul pe timp de pandemie interzice organizarea de conferințe de presă după jocuri. Din informațiile Liga2.ro, Lupuț riscă și să fie înlocuit de pe banca echipei fabricii Aerostar, după startul slab de campionat.

Cristian Lupuț n-a dorit să ofere declarații după înfrângerea cu Ripensia. De altfel, antrenorul Aerostarului are numai eșecuri pe linie, patru la rând, de când a preluat echipa moldoveană

Aerostar nu are niciun punct acumulat după patru etape după ce a înregistrat următoarele rezultate: 0-1 acasă cu ”U” Cluj, 0-1 la Farul Constanța, 0-1 acasă cu CSM Reșița și 0-2 la Ripensia Timișoara.

Ripensia a rămas tot ”sub linie”, pe locul 18, cu 3 puncte. Pentru ripensiștii urmează derby-ul cu ASU Poli, sâmbăta viitoare, cu clubul alb-violet organizator. Aerostar Bacău e pe locul 19, cu 0 puncte în continuare. Moldovenii vor primi peste o săptămâna vizita celor de la FK Csikszereda.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures și Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-puncte-si-cam-atat-pentru-ripensia-timisorenii-o-tin-pe-aerostar-la-cote-zero-dupa-doua-goluri-marcate-din-lovituri-de-pedeapsa-19148626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-resita-e-un-prim-episod-din-derby-urile-banatului-la-mioveni-si-constanta-sunt-partide-puternice-19148567

 

Anda DELIU 19 Sep. 2020, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă