Conducerea Rapidului, o nouă discuție cu jucătorii după ultimele umilințe! Virgil Drăghia: ”Ni s-a transmis că acum e momentul zero. Cu sigurantă vor fi schimbări în iarnă, dacă nu ne revenim”

Răzvan STÎNGĂ 30 Oct. 2020, 15:07 Liga 2

Rapid are un sezon extrem de greu în Liga 2 până acum, cu rezultate nefavorabile în ultimele etape. Ultimul insucces a fost înregistrat joi seară, 0-3 în restanța din etapa a 8-a cu CS Mioveni.

Virgil Drăghia, căpitanul Rapidului în acest joc, a fost invitat la ProSport LIVE, unde a vorbit despre ce se întâmplă cu echipa și cum a ajuns într-un punct atât de jos.

Virgil Drăghia: ”Jocul acesta cu Mioveni cred că a fost cel mai slab al sezonului” 

Portarul giuleștenilor și-a început discursul spunând că la antrenamente jocul iese, dar, inexplicabil, în meciurile oficiale, prestațiile sunt mult sub așteptări. Nu își explică nici acum care este cauza unui astfel de moment dificil, dar a precizat că un lucru este cert, nu este vina antrenorului.

În privința înfrângerii cu CS Mioveni, Virgil Drăghia a precizat că este unul dintre cele mai rușinoase momente pe care le-a trăit de când este la Rapid. A simțit pe durata confruntării că ai săi colegi nu pot marca nici dacă se juca două zile.

”Venim după o înfrângere dureroasă. E o perioadă dificilă și, din păcate, nu ne revenim. Nu suntem slabi, jucăm slab! La antrenamente ne pregătim foarte bine, ar trebui să nu pierdem nicin meci până la final. Acum nu ne-au ieșit nici pasele simple.

Jocul acesta cu Mioveni cred că a fost cel mai slab al sezonului. Cu Craiova, cred că am mai avut situații de gol, acum nu am avut nimic. Dacă mai jucam două zile, nu cred că marcam. E unul dintre momentele dificile ale mele la Rapid, pentru că e o perioadă rea, ne pregătim foarte bine, dar la meciuri nu ne iese jocul. Cred că nu mai avem aceeași atitudine ca la antrenamente, nu e aceeași foame. Parcă nu reacționăm ca o echipă.

Nu este vorba de antrenor, vina este la jucători. Sunt ceva conflicte la echipă, din cauză că nu s-a dat o pasă bună, dar sunt doar reproșuri. Este o tensiune mare pentru că ne dorim foarte mult să avem rezultate”, a declarat Drăghia la ProSport LIVE.

Virgil Drăghia: ”Ni s-a transmis că acum trebuie să fie momentul zero” 

După jocul de joi seară, conducerea a luat legătura cu fotbaliștii și le-a transmis că este momentul să se trezească și să înceapă să câștige următoarele meciuri. În caz contrar, dacă se continuă pe aceeași traiectorie, Rapid riscă să piardă accederea în play-off.

Drăghia a recunoscut și că este posibil ca la iarnă mai mulți jucători să plece, dacă nu își revin.

”Ni s-a transmis că acum trebuie să fie momentul zero, să ne trezim și să jucăm la nivelul la care trebuie să jucăm. Cred că avem un lot bun, de primele trei locuri. Eu zic că avem un lot de promovare. Avem tineri care au calitate și personalitate. Nu cred că s-a pus problema de lipsă de respect, chiar dacă mai sunt tensiuni în echipă. Eu cred că tensiunile acestea sunt la toate echipele.

Cu sigurantă vor fi schimbări în iarnă, dacă nu ne vom ridica la nivelul așteptat. E normal”, a mai declarat Virgil Drăghia.

Virgil Drăghia: ”Nu ne e frică de nimeni, ne e frică de cum jucăm noi” 

Drăghia este optimist că Rapid poate să iasă din această pasă nefastă, dacă o să câștige următoarele două meciuri. În ceea ce privește etapa următoare, cu ”U” Cluj, căpitanul giuleștenilor ar prefera ca meciul să aibă loc luni, când a fost programat. Dat fiind faptul că ardelenii au mai multe cazuri de COVID-19 în rândul lotului, Rapid poate avea un avantaj.

”Cu două victorii obținute, cred că vom fi în grafic. Depinde de noi să ne revenim rapid.(N.r. – Referitor la meciul cu Universitatea Cluj)Cred că dacă i-am prinde cu câțiva jucători lipsă, ar fi un avantaj pentru noi. Indiferent când s-ar juca, dacă se joacă luni sau pe altă dată, trebuie să câștigăm. Nu ne e frică de nimeni, ne e frică de cum jucăm noi. Trebuie să muncim să scoatem echipa de aici”, a mai precizat Virgil Drăghia la ProSport LIVE.

Rapid, eșecuri rușinoase în ultimele meciuri

În ultimele șase meciuri, Rapid a câștigat unul singur și a suferit mai multe înfrângeri rușinoase. Aici intră eșecurile cu Fotbal Comuna Recea (1-2), cu U Craiova 1948 SA (0-5) și eliminarea din Cupa României în fața Progresului Spartac (2-3 după reprizele adiționale). Nici diferența de scor din eșecul cu CS Mioveni, 0-3, nu este prea demnă de Rapid.

Giuleștenii trebuie să își revină repede, pentru că în etapa a 10-a vor avea un meci foarte greu. Primesc vizita celor de la ”U” Cluj, luni, 2 noiembrie, în cazul în care partida va avea loc la această dată, fiindcă ardelenii au probleme cu COVID-19 și ar putea cere amânarea, lucru pe care Cătălin Hlistei și-l dorește.

Rapid a căzut pe locul 11 după înfrângerea cu CS Mioveni. După disputarea a opt partide are 13 puncte, fiind la două lungimi de locul 6 ocupat de Turris Oltul, care la finalul sezonului regular asigură prezența în play-off.

Ediția ProSport LIVE cu Virgil Drăghia invitat o poți urmări integral în video-ul de mai jos:

â

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapidistii-precum-strutii-golgheterul-catalin-hlistei-stie-cum-echipa-poate-iesi-din-pasa-proasta-sa-bagam-capul-in-pamant-sa-muncim-de-doua-ori-mai-mult-motivul-pentru-care-isi-19155171

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-a-recitat-din-mihai-eminescu-si-si-a-spus-toate-trairile-dupa-rapid-cs-mioveni-0-3-cred-ca-o-sa-fim-si-batuti-si-alergati-imi-vine-sa-plang-sa-ma-bag-in-pamant-19155145

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-a-adus-mioveniului-cel-mai-categoric-succes-a-sezonului-dar-nu-si-a-asumat-multe-merite-contributia-mea-e-mica-ii-dedicam-succesul-lui-niculescu-19155135

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-rapid-cs-mioveni-se-disputa-la-buftea-de-la-ora-1830-ambele-echipe-si-au-schimbat-in-aceasta-saptamana-antrenorii-19154997

Răzvan STÎNGĂ 30 Oct. 2020, 15:07 Liga 2
Pe aceeași temă