Concordia, victorioasă într-un amical jucat cu Metaloglobus. Ambele echipe au meciuri dificile în penultima etapă din 2023

Marius ANGHEL 20 Nov. 2023, 19:33 Liga 2

Concordia Chiajna și Metaloglobus București au fost alte două echipe din Liga 2 care în weekendul trecut au avut meci amical programat în pauza din campionat, luată pe perioada jocurilor naționalelor. Cu scorul de 2-1 s-au impus ilfovenii.

Partida test dintre echipele aflate pe locul 6, respectiv 16 în Liga 2 după 13 etape s-a desfășurat pe terenul secund al bazei sportive din Chiajna, cel principal fiind menajat pentru amicalul revanșă dintre România U18 și Italia U18, scor 2-2, disputat duminică.

Concordia a câștigat amicalul cu Metaloglobus

Concordia a câștigat cu scorul de 2-1, după ce la pauză a avut 1-0. Au înscris Cătălin Hlistei și Romario Moise, din penalty, pentru trupa din Chiajna. Fundașul grec Okan Chatziterzoglu a marcat pentru Metaloglobus.

”După aproximativ 15 minute de tatonare a ambelor echipe, vulturii „verzi” au pus stăpânire pe joc și în minutul 27, Ghimfuș trimite cu o lovitură de cap mingea în bara laterală, aceasta ajunge la Hlistei, care o trimite în plasă cu un șut din interiorul careului mare. În minutul 56, Corbu pătrunde în viteză în careu și este faultat de un adversar, iar arbitrul dictează penalty. Acesta este executat cu precizie de Moise care mărește avantajul la 2-0. În minutul 85, oaspeți reduc din diferență în urma executării unui corner, profitând de neatenția jucătorilor noștrii”, sună informarea Concordiei Chiajna despre acest meci.

Clubul ilfovean susține că Erik Lincar s-a folosit de acest meci pentru a testa ”jucători care evoluează mai puțin în campionat, dar și câțiva juniori din cadrul Academiei”.

Concordia a început în formula: Ciontoș – L. Corbu, Stănică, Codrea, Dumbravă, R. Moise, R. Lazăr, Ad. Popa, Ghimfuș, Hlistei, Al. D. Pop. După pauză au mai intrat: Y. Stanciu – Cocoș, Fl. Achim, Burcea, Al. Dulca, Ad. Iancu, D. Manolache și Bumbanac (ultimii trei de la juniori).

  • Denis Ispas și Paul Pîrvulescu nu au fost folosiți, fiindcă sunt accidentati, iar Denis Oncescu, Gabriel Torje, Cosmin Tucaliuc, Romario Pires și Gerson au făcut antrenament separat înaintea jocului.

Metaloglobus obținuse victorii importante în precedentele două pauze din Liga 2, contra unor prim-divizionare

Dacă în precedentele două pauze din Liga 2, luate pe perioada acțiunilor naționalelor, Metaloglobus s-a descurcat excelent în fața unor adversari din prima ligă, învingând Rapid (scor 3-0), cât și FC Voluntari (scor 4-1), acum, trupa bucureșteană a cedat contra unei colege din campionat.

Ianis Zicu, cel care zilele trecute dezvăluia că s-a gândit să plece de la echipă după umilința de la Reșița, din urmă cu două etape, a început amicalul cu Concordia în formula: Nedelcovici – Pătlăgică, Caramalău, Diallo, Andr. Sava, Cruceru, Al. Gheorghe, Mihăilă, Huiban, Zakir, Vl. Bogdan. În repriza a doua au jucat: Nedelcovici – Kouadio, Chatziterzoglu, Cazan, Issah, Rob. Neacșu, Rz. Milea, Liș, I. Voicu, Marica, Ad. Sîrbu.

Concordia are meci cu Unirea Slobozia, Metaloglobus joacă în deplasare la Mioveni

În clasament, după 13 etape, Concordia Chiajna ocupă locul 6, ultimul calificabil în play-off, cu 20 de puncte acumulate, în timp ce Metaloglobus se află pe poziția a 16-a, cu 14 puncte.

În runda a 14-a, penultima programată în 2023, Concordia joacă în meciul de încheiere, programat marți, 28 noiembrie, de la ora 17:00, la Chiajna, cu Unirea Slobozia (locul 3, 27 puncte), în timp ce Metaloglobus are meci în deplasare la CS Mioveni (locul 4, 23 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Metaloglobus și Concordia nu s-a întâlnit încă în sezonul regular, urmând să aibă meciul direct în etapa a 17-a, în jurul datei de 2 martie 2023, la Clinceni.

Foto: Concordia Chiajna 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorul-care-ii-aduce-clubului-fc-brasov-depunctari-s-a-retras-din-fotbalul-profesionist-19293467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-a-vrut-sa-demisioneze-de-la-metaloglobus-19293284

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u18-a-terminat-la-egalitate-cu-italia-u18-19293464

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

https://liga2.prosport.ro/liga-4/robert-vilceanu-a-ajuns-la-rapid-buzescu-19293140

Marius ANGHEL 20 Nov. 2023, 19:33 Liga 2
Pe aceeași temă