Metaloglobus, cu altă atitudine în meciurile amicale împotriva adversarilor superiori. După Rapid, FC Voluntari a fost învinsă și ea la scor de echipa lui Ianis Zicu

Marius ANGHEL 16 Oct. 2023, 14:48 Liga 2
Metaloglobus, cu altă atitudine în meciurile amicale împotriva adversarilor superiori. După Rapid, FC Voluntari a fost învinsă și ea la scor de echipa lui Ianis Zicu

Au fost destule echipe din Liga 2 care în weekendul trecut au avut programate meciuri amicale cu formații din prima ligă, profitând de întreruperea celor două campionate pe perioada jocurilor naționalelor.

”Campioana” a fost CSM Reșița, care a avut chiar două astfel de teste stabilite, unul cu UTA (scor 1-4), e drept că în ziua de joi, iar altul cu ”U” Cluj (scor 1-2), sâmbătă.

Viitorul Pandurii, Ceahlăul, Steaua, CS Tunari, Gloria Buzău, CSC Șelimbăr, Unirea Dej și CSM Slatina au mai întâlnit adversari din SuperLigă și despre toate am scris, însă și Metaloglobus a avut amical cu adversar din primul campionat al țării și chiar l-a câștigat la un scor impresionant.

Metaloglobus, victorie spectaculoasă în amicalul cu prim-divizionara FC Voluntari

Sâmbătă, 14 octombrie, Metaloglobus s-a deplasat la Voluntari pentru a întâlni pe stadionul ”Anghel Iordănescu” prim-divizionara antrenată de Marin Dună și Ilie Poenaru. Partida test, ținută secret de ilfoveni, s-a desfășurat pe durata a două reprize a câte 50 de minute, deși inițial se discutase de reprize de durata a 60 de minute de joc.

La fel ca în precedenta pauză luată de echipe în primele două ligi, Metaloglobus a impresionat cu evoluția sa. Dacă în urmă cu o lună și o săptămână învingea Rapid cu 3-0, acum, trupa preluată oficial de Ianis Zicu s-a impus cu scorul de 4-1 împotriva celor de la FC Voluntari.

Formația bucureșteană care în campionatul Ligii 2 nu se simte prea bine după primele nouă etape a fost o surpriză plăcută contra adversarului din prima ligă. Jucătorii lui Ianis Zicu au evolua dezinvolt, relaxați și pe lângă golurile înscrise au avut și ale câteva situații de a mai marca. În prima jumătate de oră, potrivit martorilor, Metaloglobus a dominat autoritar și s-a aflat mai tot timpul în jumătatea adversă, perioadă în care a înscris și de două ori.

Antonio Cruceru l-a învins primul pe Jesus Fernandez în minutul 7, după ce tot el recuperase mingea în fața careului. Ulterior, în minutul 27, nord-macedoneanul Strahinja Krstevski a dublat avantajul echipei sale cu un șut cu latul din 11 metri, servit cu pasă înapoi după o acțiune a lui David Nemțanu. Ilfovenii au reintrat în joc înainte de pauză, în minutul 48, când Runar Sigurjonsson a transformat în gol o lovitură liberă din lateral dreapta, de la circa 22 de metri.

În ciuda temperaturii destul de ridicate pentru luna octombrie, jocul a avut un ritm bun și în partea a doua. Cei care au înscris au fost însă doar jucătorii Metaloglobusului. În minutul 84, Andrei Mihăilă a făcut 3-1, servit ideal după o acțiune individuală a lui Huiban, în care a driblat doi adversari și întors mingea pentru șut. Divizionara secundă a mai marcat o dată în acest amical în minutul 90. De această dată a fost o minge trimisă lung în adancime, Voicu a preluat-o și a pătruns în careu, a așezat pentru Adrian Sîrbu, iar acesta a finalizat frumos în fața lui Octavian Vâlceanu, din lateral dreapta trimițând aproape de vinclu.

Metaloglobus a început amicalul cu FC Voluntari în formula: Nedelcovici – Kouadio, Diallo, Caramalău, Andr. Sava – Cruceru, Al. Iacob – Gab. Pătrașcu, Honciu, Nemțanu – Kristevski. În partea secundă, Ianis Zicu a folosit ceilalți jucători aflați în lot, cu exceptia lui Chatziterzoglou, Marica și Liș.

Metaloglobus are meci cu Progresul Spartac în următoarea etapă a Ligii 2, pe terenul sintetic de la Buftea!

În campionatul Ligii 2, Metaloglobus se află abia pe locul 16 după nouă etape, cu 8 puncte acumulate, la fel ca nou-promovata CS Tunari, care are un golaveraj mai slab.

În etapa a 10-a, Metaloglobus joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Buftea, cu ultima clasată Progresul Spartac (1 punct).

Partida contra echipei cu care Metaloglobus și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2 la finalul sezonului trecut, la lovituri de departajare, în urma dublei din barajul pentru evitarea retrogradării, este organizată de Progresul Spartac pe terenul sintetic al bazei FRF de la Buftea. Ciudat, fiindcă până acum, în precedentele cinci jocuri de acasă din acest sezon, Progresul Spartac a închiriat terenul cu iarbă naturală a bazei de la Buftea.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-a-castigat-amicalul-cu-concordia-dupa-ce-a-revenit-de-la-0-2-19288771

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-merge-perfect-in-liga-2-19288761

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-esec-cu-0-3-in-partida-amicala-cu-fcu-craiova-fc-19288757

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-amicalul-cu-cfr-cluj-19288742

Marius ANGHEL 16 Oct. 2023, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă