Corvinul a debutat spectaculos în Europa League, Florin Maxim și-a făcut excelent temele înaintea jocului cu Paksi: ”Am fost mai buni azi, ne-a ieșit totul. Am mai avut trei sau patru situații de a înscrie”

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 09:38 Liga 2

Corvinul continuă să uimească. De această dată nu doar în România, ci și la nivel european.

Echipa din Hunedoara, activă în Liga 2 și reprezentantă a țării în acest sezon în Europa League, deoarece a câștigat Cupa României în 2024, și-a început ca din tun parcursul în competiția continentată. A câștigat cu scorul de 4-0 prima manșă din Turul 1 al Europa League, în Ungaria, contra Paksi FC, deținătoarea Cupei în țara vecină și vicecampioană în ediția trecută de campionat.

După joc, Florin Maxim a spus că echipei sale i-a ieșit totul.

Corvinul a umilit Paksi FC, în Ungaria, în prima manșă din Turul 1 al Europa League

Corvinul a început bine meciul de la Paks și din minutul 9 avea deja avantaj pe tabelă, după reușita lui Sergiu Buș.

Marius Lupu a irosit o mare ocazie de a dubla avantajul în minutul 19, când s-a trezit singur în fața portarului, dar a reluat slab, pe lângă, mingea primită de la Bradu. Însă jucătorul cu mască pe față și-a luat revanșa într-un moment psihologic al meciului. În prelungiri, în minutul 45+2, a înscris după o centrare din stânga a lui Pîrvulescu.

Buș putea să-și treacă în cont o dublă în debutul reprizei secunde (49), însă a făcut-o Lupu, pe final de joc, în minutul 86, când a înscris sub transversală din câțiva metri, după un contraatac fulger în superioritate numerică, la care Roger a pasat greșit, direct la un adversar, însă fundașul maghiar a respins nefericit, direct la Lupu.

Al treilea gol a venit într-un moment în care Corvinul juca de zece minute în superioritate numerică. Balint Szabo a fost eliminat în minutul 76, la intervenția VAR, după ce inițial fusese sancționat doar cu cartonaș galben de arbitru în urma intrării dure asupra lui Hrezdac, care nu a mai putut continua meciul.

În prelungiri, Corvinul a mai înscris o dată, tot prin Marius Lupu (90+3), tot după un contraatac și o minge respinsă în centru, direct la jucătorul Corvinului, care a tras cu sete din 12-13 metri.

Florin Maxim, după succesul spectaculos cu Paksi: ”Am fost mai buni azi, ne-a ieșit totul”

După meci, la flash-interviu, Florin Maxim a vorbit despre implicarea jucătorilor săi și spus că scorul putea fi și mai mare dacă elevii săi erau mai atenți la finalizare.

”Noi am analizat foarte bine echipa adversă, o echipă agresivă, puternică, știam că dacă nu suntem bine fizic vom avea probleme. Așa sunt meciurile de Europa League, am trăit-o pe pielea mea, ca jucător. Am fost mai buni azi, ne-a ieșit totul. Am fost mai implicați în joc, am avut situații mai clare. Pe lângă golurile marcate, cred că am mai avut trei sau patru situații de a înscrie”, a spus Maxim, la microfonul DigiSport.

Înaintea meciului, la conferința de presă premergătoare întâlnirii, Maxim spunea că și-a făcut o imagine despre adversar doar urmărindu-i pe video câteva jocuri. Cele două echipe au fost în cantonament în Slovenia în perioade asemănătoare, dar nu a ajuns să îi vadă pe viu pe cei de la Paksi. Spera ca impresia pe care și-a făcut-o despre maghiari să fie cât mai corectă. ”Nu ne-am intersectat nicicum. Am știut că este un meci cu porțile închise contra celor de la Austria Viena. Am fi vrut să-i vedem, dar nu am putut să ne intersectăm. Din ce am putut să-i vedem pe video, ne-am format o imagine asupra lor. Eu sper să fie cea corectă, la ora jocului, dar e clar că ne așteaptă un meci greu, pentru că acești băieți… (…) Acum depinde doar de ei, să aibă stăpânirea de sine, să le acordăm toată încrederea, să intre încrezători și să o facă cum au făcut-o și în sezonul precedent”, spunea Maxim.

Doar doi dintre jucătorii transferați au fost în primul 11

În meciul din Ungaria, Maxim a trimis în primul 11 al Corvinului doar doi jucători noi dintre cei achiziționați vara aceasta: pe Roger Junio și pe Sergiu Buș. În rest, s-a bazat pe aceeași fotbaliști care au dus greul în campionat și în Cupa României. Pe parcurs, în final, a intrat și olandezul Desley Ubbink.

”Am adus mulți jucători, dar nu am schimbat mult în primul 11. Au fost doi jucători noi, s-au integrat bine, aduc valoare echipei noastre.

Stafful meu este unul tânâr, avem jucători tineri, în poartă avem un băiat de 20 de ani. Vrem să mergem cât mai departe și să facem lucruri frumoase”, a mai declarat Florin Maxim la finalul meciului cu Paksi FC.

Corvinul, în meciul tur cu Paksi: Lefter – Bradu, Lică, Ant. Manolache, Flv. Iacob – Hrezdac (I. Pop 78′) – Lupu, Roger Junio, Al. Neacșa (cpt.), Nic. Pîrvulescu (Ubbink 86′) – Sg. Buș.
Rezerve neutilizate: Blaga – M. Chindriș, Chukwu, Gîrbiță, Dar. Grigore, Hergheligiu, T. Mitran, Predică, Velisar.

Maxim speră ca FRF să permită Corvinului să promoveze

Maxim speră la un parcurs cât mai lung în cupele europene, chiar dacă asta ar aduce-o în situația de a nu putea juca în noul sezon de Liga 2 cu drept de promovare. Are documentele de schimbare a formei sale de organizare, însă FRF trebuie să le aprobe înainte de startul noului sezon de Liga 2, programat în 3 august.

Corvinul joacă în Europa pe licența primită pe clubul de drept public, formă de organizare care nu îi permite promovarea în prima ligă. Dacă trece de Paksi, atunci Corvinul va mai avea încă două meciuri în plus în cupele europene, cel puțin șase în total, astfel că va trece peste data de începere a noului sezon de Liga 2.

Maxim speră la o dispensă din partea FRF.

”Noi aveam dreptul de promovare, nu ne garanta nimeni că promovăm. Sunt speranțe, poate Federația Română ne va permite să ne batem la promovare”, a spus Maxim.

Meciul retur dintre Corvinul și Paksi are loc joi, 18 iulie, de la ora 21:00, la Sibiu, pe stadionul Municipal. În cazul în care trece de maghiari, Corvinul va întâlni în turul 2 al Europa League echipa HNK Rijeka, vicecampioana Croației și finalista Cupei. Dacă va pierde, atunci Corvinul merge în Turul 2 al Conference League, unde va întâlni AEK Larnaca FC, vicecampioana Ciprului.

Foto: Emil Sebastian Popescu / Corvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 09:38 Liga 2
Pe aceeași temă