Florin Maxim merge ceas cu Corvinul, dar vede scenarii negre după victoria cu CSM Reșița: ”Nimeni nu mă ține că sunt frumos și cu șapcă în cap.”

Călin MNERIE 16 Sep. 2023, 23:57 Liga 2

Corvinul Hunedoara nu a ratat ocazia să-și prelungească seria pozitivă în competițiile pe puncte și mai ales pe teren propriu, unde nu mai pierde din data de 10 aprilie 2021, din Liga 3, când era CS Hunedoara și ceda cu scorul de 2-4 contra Unirii Dej.

”Corbii” au șters cu buretele peste o repriză modestă făcută în compania celor de la CSM Reșița (scor 2-0) cu două goluri în poarta lui Contra, autori Antoniu Manolache (62) și Antonio Bradu (73).

Florin Maxim, după victoria cu CSM Reșița: ”La nivel de angajament repriza a doua ne-a aparținut și s-a schimbat cumva și soarta partidei”

Florin Maxim a admis faptul că echipa sa nu arătat prea bine în prima repriză a jocului din etapa a 6-a, dar nici nu a exaltat jocul echipei adverse. Totodată, antrenorul celor de la Corvinul a spus ce le-a transmis elevilor săi la pauză, în așa fel încât lucrurile să se schimbe în bine pentru echipa sa la reluare.

”Trebuie să admitem că adversarul a fost mai bine, a fost mai în joc decât noi, dar la nivel de angajament repriza a doua ne-a aparținut și s-a schimbat cumva și soarta partidei. Dar nu pot spune că adversarul a avut un joc elaborat. Au schimbat și sistemul în funcție de noi, iar asta mă bucură, înseamnă că suntem o echipă respectată sau devenim o echipă respectată. În ceea ce privește pauza, nu am ridicat tonul. Le-am spus doar că jucătorul trebuie să fie conștient că trebuie să ducă antrenamentul în joc, iar nivelul de implicare trebuie să fie unul ridicat. Cam asta le-am zis pe un ton civilizat. Nu-i normal să ne antrenăm într-un ritm și la meci, când vine toată lumea să ne vadă, iar să tatonăm adversarul, să așteptăm să avem momentele noastre. Și schimbările le-am făcut foarte târziu, pentru că nu mi-a venit în cap nici una și m-am trezit că suntem în minutul 80. Fizic, dacă vrei să fii obosit, ești obosit, dar mâine, nu la meci când ai adrenalină și ești implicat. Sunt momente pe care le depășești, cum tu ești obosit, e obosit și adversarul. Ca să concluzionez, meciul e făcut din două reprize și e bine că reacționăm ori în prima repriză ori în repriza a doua, chiar dacă de cele mai multe ori în repriza a doua. E bine că am intrat cu 0-0 la pauză și am putut să câștigăm meciul”, a spus Maxim la finalul disputei cu bănățenii lui Stoican.

Au existat destule proteste la adresa arbitrilor venite de pe ambele bănci tehnice. ”De la nivelul terenului vezi altfel, îți dorești cumva ca balanța să fie înclinată spre tine. Arbitrii trebuie să înțeleagă că și noi avem o tensiune, ne gândim la noi. Cumva nu suntem așa obiectivi, suntem subiectivi și da, până la urmă și arbitrii fac parte din acest tablou și înțeleg. Chiar a fost un arbitraj bun azi”, a mai punctat Florin Maxim.

”Chiar nu am simțit să fac o schimbare, poate etapa viitoare vor fi alți jucători în primul 11”

Acesta a vorbit și despre câteva fluierături venite din tribune la adresa elevilor săi, luându-le apărarea acestora și chiar s-a plasat de partea lor, atâta timp cât și aceștia sunt de partea sa și îi acceptă deciziile.

”Noi pregătim niște lucruri la antrenament, vrem să construim și mai și greșim. Dacă nu acceptă spectatorii, fanii noștri o greșeală, mai bine dai în ea. Noi pregătim un lucru și în timpul jocului, în funcție de gradul tău de oboseală sau în funcție de ce îți oferă adversarul, apelezi la tot arsenalul. Dai o minge lungă dacă trebuie, ia-o în interior și tot așa. Tot asta îi încurajez și în antrenamente să facem ce trebuie. Dar Roman, de exemplu, e un copil de 2006, hunedorean, la fel ca și Bradu. Putem să zicem că și el e jucătorul nostru, e un copil de 2002. Chiar mă uitam la linia noastră de fund și vorbeam și cu Toni (n.r. – Heleșteanu), cred că am avut o medie de vârstă de 21 de ani și jumătate în linia de fund. Suntem o echipă tânără, în formare. Vorbeam și de schimbări, chiar nu am simțit lucruri ca să fac o schimbare. În meciul ăsta au arătat bine, mai ales în repriza a doua. Dar, etapa viitoare, vor fi alți jucători poate în primul 11, trebuie să ne obișnuim cu lucrul ăsta. Nu am nimic personal cu jucătorii și asta le spun, sunt alături de ei, ei alături de mine, deci nu am nimic personal cu ei. Doar că îmi doresc să câștig și fac o strategie. Îmi iese sau nu, așa au fost gândurile mele și ale staff-ului, ne consultăm tot timpul, luăm deciziile împreună. Eu le iau pe cele finale, dar îmi sunt de mare ajutor colaboratorii”, a mai afirmat Maxim, care a făcut doar trei înlocuiri în minutele 86, 89 și 90+5.

Corvinul în victoria cu CSM Reșița: D. Roman – Fl. Iacob, Ant. Manolache, Ad. Nicolae, Velisar – Hrezdac, Bradu (M. Chindriș 86′) – Lupu (Hergheligiu 89′), Al. Neacșa (cpt.), Nic. Pîrvulescu (Seb. Ion 90+5′) – M. Coman. Rezerve neutilizate: Lefter – D. Pop, Pocioian, Antonov, T. Mitran, Elton da Silva.

”Ne dorim să scoatem maximum și cu asta trebuie să se obișnuiască jucătorii”

Corvinul e neînvinsă, va fi a doua forță a campionatului și la finalul etapei a 6-a, dar antrenorul său vorbește și despre scenariul în care el ar putea fi îndepărtat.

”Avem 14 puncte, ce pot să spun, nu știu dacă e surprinzător, acum pune o presiune pe jucători. Ne dorim să scoatem maximum din meciul următor și cu asta trebuie să se obișnuiască jucătorii. Sunt deja sunt șase etape trecute și meciuri de Cupă, s-a creat un grup. Sper eu să țină fiecare de locul lui, așa cum țin și eu. Ei trebuie să se gândească la fel, că am fi o familie atâta timp cât facem lucrurile așa cum trebuie. Dacă pierd la nesfârșit nu mă ține nimeni că eu sunt frumos și cu șapcă în cap, Asta trebuie să înțeleagă și jucătorii, că am pretenții de la ei, nu trăim din amintiri. Fotbalul e azi, apoi etapă săptămâna viitoare și trebuie să fii la fel, trebuie să înțelegem lucrurile astea. Vom merge la Târgu Jiu, după care avem o săptămână mai grea, cu meci de Cupă. Primul meci, cel de la Târgu Jiu îl vom pregăti la fel ca pe celelalte și sperăm să scoatem cât mai mult din acel meci”, a încheiat Florin Maxim.

În orașul lui Brâncuși, Corvinul va da peste Viitorul Pandurii (sâmbătă, de la ora 11:00), echipă ce tocmai a câștigat astăzi primul său meci al sezonului, 2-1 pe terenul „lanternei” Progresul Spartac.

Golurile marcate de Antoniu Manolache și Antonio Bradu în Corvinul Hunedoara – CSM Reșița 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=-hvCwMNGK7w

Declarații Florin Maxim, Antonio Bradu și Flavius Stoican după Corvinul Hunedoara – CSM Reșița 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=EKPD9zqVaJg&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fliga2.prosport.ro%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

 

Foto: Cătălin Crăciun
Video:
Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-a-spus-flavius-stoican-dupa-corvinul-csm-resita-2-0-19285185

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-csm-resita-2-0-in-liga-2-19285031

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-csm-slatina-selimbar-0-0-19285154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-si-a-anuntat-demisia-de-la-cs-tunari-19284981

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-2-1-cu-progresul-spartac-in-etapa-a-6-a-de-liga-2-19285128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-6-liga-2-19284913

Călin MNERIE 16 Sep. 2023, 23:57 Liga 2
Pe aceeași temă