Concluziile lui Dan Alexa la finalul cantonamentului din Antalya: ”Echipa este în creștere. Am intrat în linie dreaptă.” FC Brașov se întoarce în țară și apoi pleacă într-un mini-cantonament

Adi MARICA 10 Feb. 2023, 11:41 Liga 2
Concluziile lui Dan Alexa la finalul cantonamentului din Antalya: ”Echipa este în creștere. Am intrat în linie dreaptă.” FC Brașov se întoarce în țară și apoi pleacă într-un mini-cantonament

FC Braşov a încheiat cantonamentul din Antalya cu un bilanț negativ privind meciurile amicale, în care a înregistrat o victorie, un egal și două înfrângeri.

În ultimul joc din Turcia, echipa lui Dan Alexa a cedat, joi seara, cu scorul de 1-2 (0-1), meciul cu Qizilqum, locul 5 în prima ligă din Uzbekistan în sezonul trecut. Golul Brașovului a fost marcat de Alexandru Saim Tudor în minutul 90.

Dan Alexa, la finalul cantonamentului din Turcia: ”Am văzut creşterea echipei şi a jucătorilor luaţi individual”

La finalul testului cu Qizilqum, antrenorul Dan Alexa a tras concluziile despre acest ultim meci, dar și despre cantonamentul din Antalya.

”Am întâlnit un adversar tare, un adversar cu foarte multă agresivitate, un adversar foarte bun pentru un joc de pregătire. O echipă de primă ligă din Uzbekistan cu jucători rapizi. Am avut momente de joc bune şi foarte bune, dar am ratat. Sper să nu devină o problemă aceste ocazii pe care nu reuşim să le materializăm.

Mă bucură foarte mult faptul că nu am jucători accidentaţi, nu sunt probleme majore. Fiecare jucător a jucat un anumit număr de minute. Am intrat în linie dreaptă. Mă bucur foarte mult că am putut să ne antrenăm în condiţii normale. Un cantonament reuşit din punctul meu de vedere. Am avut terenuri, am avut adversari buni, am văzut creşterea echipei şi a jucătorilor luaţi individual, am încercat să facem acomodarea cât mai rapidă a jucătorilor nou-veniţi. Urmează două săptămâni acasă, două săptămâni în care vom avea două jocuri de pregătire”, a spus Dan Alexa.

FC Brașov în meciul cu Qizilqum: Ureche – Sorsa (Sg. Pîrvulescu 73′), Marc (Vasu 79′), Diallo (M. Burlacu 67′) – Lascu (Kirilenko 73′), Vas. Constantin (Mitrov 73′), R. Lazăr (Rob. Boboc 64′, Păscăluță 87′), Diogo Izata (Saim Tudor 73′), Tud. Olteanu (Dumbravă 57′) – Spătaru (Lambrinoc 57′), Angelov (Blănaru 73′, Cociș 85′).

Delegația brașoveană revine astăzi, 10 februarie, în România, iar jucătorii vor primii liber până luni după-amiază.

Bilanț negativ pentru FC Brașov în amicalele din Antalya

În stagiul din Antalya, FC Brașov a disputat patru jocuri amicale. A câștigat cu Șahtior Karagandy (prima ligă din Kazahstan / scor 2-0), a terminat la egalitate cu BK Fremad Amager (liga secundă din Danemarca / scor 1-1) și a pierdut cu FK Tuzla City (prima ligă din Bosnia-Herțegovina / scor 0-1) și Qizilqum (prima ligă din Uzbekistan / scor 1-2).

În țară, în prima parte a pregătirii, FC Brașov s-a impus cu 2-1 în amicalul cu Sepsi OSK 2 (Liga 3).

Mini-cantonament la Alba Iulia și un amical

Dan Alexa și-a dorit prelungirea cantonamentului din Turcia, însă s-a lovit de refuzul conducătorilor clubului, din cauza lipsei banilor, însă au promis găsirea unei variante în țară.

Șefii de la FC Brașov au găsit soluția pentru a scapa de zăpada de la Brașov. ”O să plecăm câteva zile afară din Braşov, pentru că în Braşov este foarte frig şi nu avem unde să ne antrenăm”, a spus Alexa.

Proaspăt instalat manager general, Bogdan Petric, originar din Cugir, a rezolvat un mini-cantonament la Alba-Iulia, unde echipa se va antrena de marți până vineri.

Mai mult, miercuri, FC Brașov va juca un amical, la Galțiu, cu CS Universitatea Alba Iulia, echipă clasată pe locul 6 în Seria a 9-a a Ligii 3. Vinerea viitoare, elevii lui Dan Alexa vor reveni la Brașov, iar sâmbătă, 18 februarie, este programat amicalul cu Dinamo, ultimul test înaintea reluării campionatului Ligii 2.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/infrangere-pentru-fc-brasov-in-ultimul-amical-din-antalya-bilant-negativ-in-turcia-pentru-trupa-lui-dan-alexa-19260034

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-si-a-dorit-prelungirea-cantonamentului-din-antalya-varianta-a-cazut-iar-sefii-de-la-fc-brasov-cauta-acum-solutii-in-tara-19259842

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-la-primul-esec-in-antalya-cu-o-echipa-din-prima-liga-din-bosnia-dan-alexa-afectat-de-cutremurele-din-turcia-este-o-tragedie-imensa-19259798

Adi MARICA 10 Feb. 2023, 11:41 Liga 2
Pe aceeași temă