Dan Alexa și-a dorit prelungirea cantonamentului din Antalya. Varianta a căzut, iar șefii de la FC Brașov caută acum soluții în țară

Adi MARICA 08 Feb. 2023, 13:39 Liga 2
Dan Alexa și-a dorit prelungirea cantonamentului din Antalya. Varianta a căzut, iar șefii de la FC Brașov caută acum soluții în țară

FC Brașov va încheia vineri, 10 februarie, cantonamentul din Antalya. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile din țară, antrenorul Dan Alexa ar fi dorit să prelungească stagiul de pregătire din Turcia, însă, din lipsă de fonduri, această variantă a căzut.

FC Brașov caută locație pentru un mini-cantonament

În aceste condiții, echipa brașoveană va reveni în țară, iar după câteva zile libere va relua pregătirile pentru partea a doua a sezonului de Liga 2.

Șefii clubului caută o soluție pentru un mini-cantonament de câteva zile (marți – vineri) săptămâna viitoare, unde vor putea găsi terenuri bune pentru antrenamente. La finalul săptămânii următoare e programat amicalul cu Dinamo (18 februarie), care cel mai probabil se va desfășura la Buftea.

Amicalul cu Dinamo Kiev U21 a căzut

Până la revenirea în țară, elevii lui Dan Alexa vor mai juca joi un amical. Brașovenii nu vor mai întâlni pe Dinamo Kiev U21, iar organizatorii cantonamentului le-au stabilit un joc cu Qizilqum, locul 5 în prima ligă din Uzbekistan în sezonul trecut.

În Turcia, FC Brașov a disputat până acum trei meciuri de pregătire. A câștigat cu Șahtior Karagandy (prima ligă din Kazahstan), scor 2-0, a terminat la egalitate, scor 1-1, cu BK Fremad Amager (liga secundă din Danemarca) și a pierdut, 0-1, cu FK Tuzla City (prima ligă din Bosnia-Herțegovina).

În țară, în prima parte a pregătirii, FC Brașov s-a impus cu 2-1 în amicalul cu Sepsi OSK 2 (Liga 3).

Toderașcu și Mitroi, cedați la Cetate Râșnov

Altfel, FC Brașov a cedat doi tineri jucători sub formă de împrumut în Liga 3, la Olimpic Cetate Râșnov.

Este vorba de mijlocașul Alexandru Toderașcu (17 ani) și fundașul dreapta Alex Mitroi (18 ani). Cei doi s-au pregătit și în sezonul trecut cu FC Brașov, iar Toderașcu a debutat pe când avea 16 ani, într-un meci cu Astra (24 de minute în victoria cu 6-1 de pe Tineretului). Mitroi a bifat 10 jocuri în Liga 2 pentru echipă, în care a adunat 172 de minute, toate în sezonul 2021-2022.

Toderașcu și Mitroi au și debutat pentru Cetate Râșnov în amicalul disputat la finalul săptămânii trecute de echipa antrenată de Lucian Petre , 3-1 cu CS Ștefăneștii de Jos (Liga 4 Ilfov).

”Mitroi și Toderașcu sunt doi tineri jucători talentați. Pe Mitroi îl cunosc bine pentru că l-am antrenat pe CSȘ Brașovia”, a spus Lucian Petre.

FC Brașov mai are doi tineri jucători cedați la Râșnov, portarii David Gîrniță și Claudiu Iszak.

Foto: FC Brasov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-la-primul-esec-in-antalya-cu-o-echipa-din-prima-liga-din-bosnia-dan-alexa-afectat-de-cutremurele-din-turcia-este-o-tragedie-imensa-19259798

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-ureche-si-luca-florica-prezentati-oficial-de-fc-brasov-forma-de-transfer-a-celor-doi-jucatori-19259783

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turcia-lovita-de-inca-un-cutremur-de-peste-7-grade-reprezentant-al-fc-brasov-suntem-ok-nu-s-a-simtit-nimic-19259687

Adi MARICA 08 Feb. 2023, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă