Cristian Pustai a tras concluzii după cantonamentul Ceahlăului din Antalya: ”A fost bine, sperăm că binele ăsta se va reflecta în evoluțiile din campionat.” Antrenorul, despre achiziții și concurența pe posturi

Narcis POHOAȚĂ 12 Feb. 2024, 21:56 Liga 2
Cristian Pustai a tras concluzii după cantonamentul Ceahlăului din Antalya: ”A fost bine, sperăm că binele ăsta se va reflecta în evoluțiile din campionat.” Antrenorul, despre achiziții și concurența pe posturi

Delegația Ceahlăului a revenit sâmbătă, 10 februarie, în țară, după un cantonament de zece zile efectuat în Antalya (Turcia). Nemțenii au ajuns acasă în cursul serii, duminică și luni au primit liber, iar marți dimineață vor relua antrenamentele la baza proprie.

Cristian Pustai, mulțumit de stagiul din Turcia. ”A fost bine, să sperăm că binele ăsta se va reflecta în evoluțiile noastre din campionat”

Antrenorul Cristian Pustai s-a declarat mulțumit de stagiul din Turcia și speră ca plusurile pe care le-a remarcat în cadrul echipei să se regăsească și în jocul elevilor săi în cele patru ”finale” rămase din sezonul regular.

”Am beneficiat de condiții foarte bune de pregătire, terenuri bune, masă bună, am și avut cinci meciuri de pregătire utile. Vremea a ținut cu noi, în toată această perioadă cred că la un singur antrenament am prins un pic de ploaie, dar nu de speriat. Deci a fost bine și să sperăm că binele ăsta se va reflecta în evoluțiile noastre din campionat. Nu am avut accidentări serioase, ci mici probleme medicale inerente unei astfel de perioade de pregătire, pentru că au fost multe antrenamente, jocuri. Nu a fost niciun jucător accidentat o perioadă mai lungă”, a declarat Cristian Pustai pentru Liga2.ro.

Ceahlăul a exersat mai multe sisteme de joc în meciurile amicale

Antrenorul a explicat motivul pentru care a exersat mai multe sisteme de joc, pe lângă cel folosit în campionat cu doi închizători. Pe lângă 4-2-3-1, Ceahlăul a rulat în cele cinci amicale și în 4-1-4-1 sau 4-4-2.

”Am folosit mai multe sisteme de joc pentru că avem patru finale și fiecare meci va avea istoricul lui. Am încercat să exersăm și un alt sistem în afară de 4-2-3-1, cel clasic pentru noi”, a mai spus Cristian Pustai, care s-a arătat mulțumit de faptul că elevii săi au marcat în fiecare meci amical disputat în Turcia: ”Suntem în general o echipă care am cam înscris aproape în toate jocurile în campionat, o echipă căreia îi place să joace ofensiv, să înscrie și, sper eu, să joace și un fotbal plăcut ochiului. Eu cred că în tur am jucat foarte bine și am obținut, cred eu, puncte prea puține pentru evoluția pe care am avut-o. Dar asta face parte din joc. Sunt mulțumit de acest cantonament, dar linia o tragem la finalul sezonului regular.”

Ce a spus Cristian Pustai despre noile achiziții:

  • Alexandru Buziuc: ”Alex poate oricând să joace și număr 9, ca și Cortelezzi și Llullaku, dar poate evolua și în bandă, și în spatele vârfului. Poate fi titular, poate intra și pe parcurs. Mi-a plăcut de el, dar îl cunoșteam.”
  • Alexandru Core: ”E un jucător bun, cu talie, bun la fazele fixe, a și marcat cu capul. Avem variante acum în centrul defensivei, unde mai este și Jalbă, de noi depinde, dar și de ei.”
  • Marius Constantin: ”Noile achiziții s-au integrat bine. Marius, cu experiența lui, sper să ne ajute cât mai mult.”
  • Denys Taraduda: ”Denys îmi place foarte mult, e un fundaș central bun. Să sperăm că va face un sezon bun la noi și va merge mai sus.”

Între timp, Ceahlăul a anunțat achiziționarea a încă unui jucător, a lui Denis Benga, împrumutat de la Universitatea Craiova.

Nemțenii i-au adus în centrul defensivei pe ucraineanul Denys Taraduda, liber de contract după despărțirea de echipa lituaniană DFK Dainava, Alexandru Core este împrumut de la Poli Iași, dar și pe veteranul Marius Constantin (39 de ani), liber de contract din vară, când s-a despărțit de CFC Argeș. De asemenea, echipa moldavă l-a înregimentat și pe atacantul Alexandru Buziuc (foto), jucător legitimat la Steaua în prima parte a campionatului.

Cristian Pustai, despre concurența pe posturi de la Ceahlăul

Antrenorul nemțenilor este mulțumit de faptul că are concurență pe fiecare post și a explicat în detaliu cum a împărțit dublurile pe posturi.

”Sperăm că am reușit să ne echilibrăm și compartimentul defensiv, pentru că în zona fundașilor centrali am făcut cele mai multe transferuri. Am adus și un jucător ofensiv, pe Buziuc, care poate fi soluție și ca număr 9 și în orize zonă din linia ofensivă. Cred că de atât aveam nevoie. Noi practic avem opt posturi de titulari. Două sunt jucătorii underi și unul e portar, deci rămân opt. Lotul nostru e destul de închegat acum, avem 17 jucători pe opt posturi plus unul care sper să fie pe fază defenivă, un jucător care să poată juca pe multe posturi. Sunt nouă jucători pentru apărare și opt dubluri pentru faza de atac. Și trei underi mijlocași dreapta, plus trei underi mijlocași stânga, deci consider eu că avem un lot destul de echilibrat. Eu mi-aș mai fi dorit încă un jucător la compartimentul ofensiv, deci să fim 18 pe cele opt posuri, cei doi în afara dublurilor să fie unul pentru faza defensivă și unul pentru defensivă. Dar e bine și așa”, a explicat Pustai.

Nemțenii au încheiat neînvinși cantonamentul din Antalya și au marcat în toate partidele

Echipa situată pe locul 9 în Liga 2 după 15 etape a disputat în Turcia și cinci meciuri amicale, fiind neînvinsă după ce a câștigat trei partide și a remizat în celelalte două.

Ceahlăul a marcat în toate partidele din Antalya, având o medie de aproape două goluri pe meci. Singurul adversar dintr-o ligă superioară a fost Tobol Kostanay, din Kazahstan, deținătoarea cupei, iar rezultatul a fost egal, Sergio Cortelezzi egalând pe final, cu o lovitură de cap.

Iată rezultatele înregistrate de Ceahlăul în Turcia:

2-2 cu FC Homburg (Germania, liga a patra) – goluri Core și Cortelezzi
2-0 cu Rapid Viena II (Austria, liga a treia) – goluri Llullaku și Patrick Petre
1-1 cu Tobol Kostanay (Kazahstan, prima ligă) – gol Cortelezzi
1-0 cu Gremio Esportivo Mauaense (Brazilia, liga a patra Sao Paulo) – gol Patrick Petre
3-2 cu CSM Reșița (România, Liga 2) – goluri Neicuțescu, Llullaku și Onișa.

Înainte de plecarea în Turcia, nemțenii au mai jucat un amical și cu FC Bacău, pe care l-au câștigat cu 4-0, prin golurile marcate de Cortelezii, Savu, Pedro Albino și Buziuc.

Echipa moldavă a marcat 13 goluri în cele șase amicale disputate până acum, cei mai buni marcatori fiind Cortelezzi – trei goluri, Llullaku și Patrick Petre – câte două.

Până la primul meci oficial al anului, cel cu Concordia Chiajna (joi, de la ora 19:30, la Chiajna), Ceahlăul va mai disputa un amical cu CSM Focșani, vineri, 16 februarie, de la ora 15:00, acasă la echipa din Liga 3.

Foto: Sonotra Photography ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/denis-benga-a-fost-imprumutat-de-u-craiova-la-ceahlaul-19299468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-duelul-romanesc-din-antalya-cu-csm-resita-19299266

Narcis POHOAȚĂ 12 Feb. 2024, 21:56 Liga 2
Pe aceeași temă