CNI și-a dat acordul pentru construirea unui nou stadion! Arena pe care evoluează o echipă din play-off-ul Ligii 2 va fi gata în doi ani

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 15 Jun. 2020, 09:57 Actualizat: 15 Jun. 2020, 10:18 Liga 2
CNI și-a dat acordul pentru construirea unui nou stadion! Arena pe care evoluează o echipă din play-off-ul Ligii 2 va fi gata în doi ani

România va beneficia de un nou stadion modern. De data aceasta, noul plan al Companiei Naționale de Investiții (CNI) vizează arena ”Nicolae Dobrin”, din Pitești. Informația a fost confirmată de Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al echipei Campionii FC Argeș. Noua construcție a fost deja aprobată, dar până în acest moment nu a fost comunicată data de la care vor începe lucrările. Cert este că, la fel ca și până acum, stadionul se va adresa și altor sporturi, nu numai fotbalului.

Cristian Gentea: ”Pista de atletism va rămâne, pentru că este una dintre puținele de calitate superioară din țară”

Pista de atletism nu va fi desființată, ci va rămâne și pe noua arenă, a declarat Cristian Gentea. Vestea a fost comunicată și jucătorilor, care ar putea să dispute meciurile din Liga 1 acolo, în cazul în care vor promova la finalul acestui sezon de Liga 2 sau în următorul. Campionii FC Argeș este calificată în play-off-ul care decide echipele care urcă în prima divizie și formația care accede la ”dubla” de baraj. Deocamdată, nu se știe unde va juca echipa pregătită de Ionuț Badea partidele de pe teren propriu, până la terminarea construcției.

Am fost zilele trecute la stadion cu primarul municipiului Pitești și am vorbit cu jucătorii. Aceștia au fost anunțați că s-a aprobat de către CNI construirea unui nou stadion, care ar trebui să fie gata în următorii doi ani. Construcția se va face pe actualul amplasament. Pista de atletism va rămâne, pentru că este una dintre puținele de calitate superioară din țară. Am încredere că putem promova”, a spus Cristian Gentea, la Sport Total FM.

Cristian Gentea era mulțumit de play-off-ul între primele șase clasate: ”Singurele echipe care se consideră nedreptățite sunt UTA, care și-a înjumătățit avansul de puncte pe care îl avea, și Turris Turnu Măgurele”

Federația Română de Fotbal a ”înghețat” parțial sezonul din Liga 2. Astfel, cele două promovate direct în Liga 1 și echipa care merge la barajul cu locul 6 din play-out-ul primei divizii vor fi desemnate după disputarea unui play-off într-o singură manșă, între primele șase clasate, cu jumătate din punctele obținute în primele 24 de etape. În luptă va intra și Campionii FC Argeș, care se situează pe locul 4 în clasament.

Play-off-ul va începe pe 4 iulie și se va termina pe 1 august. Echipa care va încheia pe locul 3 va mai intra pe teren pentru disputarea barajului de promovare în Liga 1. Acesta va avea loc în dublă manșă și va avea loc pe 5 și 9 august.

Clasamentul înaintea începerii play-off-ului:

  1. UTA Arad – 25 pct.
  2. CS Mioveni – 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele – 20*
  4. Campionii FC Argeş – 19
  5. Petrolul Ploieşti – 19
  6. Rapid – 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

Sunt foarte mulțumit pentru că s-a votat acest sistem. Practic nu ni s-au luat cele trei puncte câștigate pe teren în meciul cu Snagovul. Singurele echipe care se consideră nedreptățite sunt UTA, care și-a înjumătățit avansul de puncte pe care îl avea și Turris Turnu Măgurele, care avea un meci mai puțin decât celelalte competitoare. Domnul Burleanu a spus că prin această soluție a încercat ca dezavantajul să fie cât mai mic”, spunea Cristian Gentea după votul echipelor din 13 mai.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 15 Jun. 2020, 09:57 Actualizat: 15 Jun. 2020, 10:18 Liga 2
Pe aceeași temă