Campionii FC Argeș, mulțumită de hotărârea FRF privind play-off-ul pentru promovare. Cristian Gentea: ”S-a încercat ca dezavantajul să fie cât mai mic.” Ce urmează pentru piteșteni

Răzvan STÎNGĂ 14 May. 2020, 11:38 Liga 2
Campionii FC Argeș, mulțumită de hotărârea FRF privind play-off-ul pentru promovare. Cristian Gentea: ”S-a încercat ca dezavantajul să fie cât mai mic.” Ce urmează pentru piteșteni

Federația Română de Fotbal a propus ”înghețarea” parțială a sezonului din Liga 2, iar cluburile au votat unul dintre cele trei scenarii propuse pentru ca cele două promovate direct și echipa care merge la barajul pentru Liga 1 să fie desemnate după disputarea unui play-off într-o singură manșă, între primele șase clasate, cu punctele obținute în primele 24 de etape înjumătățite. În luptă va intra și Campionii FC Argeș, care se situează pe locul 4 în clasament.

Echipa antrenată de Ionuț Badea, mulțumită de decizia FRF 

Piteștenii au fost reprezentați la videoconferința de miercuri, când s-a discutat cele trei scenarii propuse de FRF și votate de cluburi, de Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație, care se declară mulțumit de verdict. Apreciază că varianta este cea mai bună, iar echipele au cel mai puțin de suferit. Recunoaște, însă, că există și două formații care sunt dezavatanjate: UTA Arad, din cauza înjumătățirii punctelor, și Turris Oltul Turnu Măgurele, pentru că avea un meci mai puțin decât celelalte formații care merg în play-off.

”Sunt foarte mulțumit pentru că s-a votat acest sistem. Practic nu ni s-au luat cele trei puncte câștigate pe teren în meciul cu Snagovul. Singurele echipe care se consideră nedreptățite sunt UTA, care și-a înjumătățit avansul de puncte pe care îl avea și Turris Turnu Măgurele, care avea un meci mai puțin decât celelalte competitoare. Domnul Burleanu a spus că prin această soluție a încercat ca dezavantajul să fie cât mai mic”, a declarat Cristian Gentea pentru site-ul echipei piteștene.

Argeșul va sta la hotel și se va pregăti la stadionul ”Nicolae Dobrin”

Conducătorul clubului argeșean a vorbit și despre ceea ce urmează pentru echipa antrenată de Ionuț Badea în privința pregătirii. Play-off-ul e programat să înceapă în primul weekend al lunii iulie.

”Sper ca în câteva zile să începem antrenamentele. S-a scos acea recomandare din protocolul emis de Ministerul Sănătății care prevedea ca sportivii să intre pentru 14 zile în izolare. Se vor efectua trei testări COVID-19.

Sportivii vor sta la hotel, iar antrenamentele le vor face la stadionul Nicolae Dobrin. S-a acceptat cerința ca în camera de hotel să stea câte doi sportivi și nu unul singur, așa cum era recomandat în acel protocol. Antrenamentele se vor efectua cu câte patru jucători în prima fază”, a mai spus Gentea.

Înaintea deciziei, Campionii FC Argeș declara că este de acord cu promovarea directă a echipei UTA și că vrea înjumătățirea punctelor 

Înaintea deciziei luate de FRF și cluburi în videoconferința de miercuri, oficialul echipei argeșene afirma că este de acord cu propunerea echipei UTA pentru stabilirea ierarhiei finale din Liga 2. Anume, că arădenii, lideri detașați, trebuie să promoveze de pe prima poziție, fără participarea la play-off, iar celelalte echipe să se lupte pentru poziția secundă, care la rândul ei asigură accederea în Liga 1, și locul 3, care duce la baraj.

”Tot ceea ce am solicitat noi este să nu ni se ia punctele câștigate pe teren cu Snagovul înainte de înjumătățire (n.r. – meci câștigat pe teren în retur, însă transformat în victorie la masa verde după excluderea echipei ilfovene). Asta nu ni s-ar părea normal. În rest, cred că UTA are dreptate când cere să fie scoasă din calcule dacă se merge pe varianta de play-off cu înjumătățirea punctelor. Chiar dânșii au propus o variantă prin care ei să fie direct promovați, iar noi, restul, să jucăm între noi în două serii de câte trei echipe, iar câștigătoarele celor două serii să joace finala pentru promovarea directă, iar pierzătoarea să meargă la baraj. E o variantă de luat în calcul, cu care noi am fi de acord, spunea, pentru Sport Arad, Cristian Gentea, ca lămurire a declarațiilor făcute și mai înainte, în care Argeșul spunea că vrea play-off de promovare cu puncte înjumătățite.

Piteștenii și-au exprimat, în spațiul public, opinia că vor înjumătățirea punctelor înaintea începerii play-off-ului. Pe lângă cei de la Campionii FC Argeș, și Rapid a spus că își dorește să se scadă jumătate din punctele acumulate pe parcursul sezonului. Intenția celor două era aceea de a începe de la o distanță cât mai mică față de adversarele mai sus clasate, aspect care s-a și întâmplat acum, după videoconferința de miercuri.

Play-off-ul ar trebui să înceapă pe 4 iulie și să se termine pe 25 iulie. Echipa care va termina pe locul 3 va mai intra pe teren pentru disputarea barajului de promovare în Liga 1. Acesta, în cazul în care va avea loc într-un singur meci, nu dublă manșă, cum a rămas de analizat de către FRF, ar urma să se joace pe 5 august.

Clasamentul înaintea începerii play-off-ului:

  1. UTA Arad – 25 pct.
  2. CS Mioveni – 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele – 20*
  4. Campionii FC Argeş – 19
  5. Petrolul Ploieşti – 19
  6. Rapid – 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-s-a-decis-modul-in-care-se-incheie-sezonul-de-liga-2-sase-echipe-vor-lupta-pentru-promovare-cu-punctele-injumatatite-iar-restul-intra-in-vacanta-si-nu-retrogradeaza-19132400

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-ameninta-ca-va-ataca-decizia-frf-de-intrare-in-play-off-cu-injumatatire-de-puncte-fiindca-se-considera-singura-echipa-discriminata-apelul-catre-autoritatile-locale-e-o-perioada-foarte-19132423

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-dumitrescu-tine-parte-echipei-uta-dupa-ce-frf-a-decis-cum-se-incheie-lupta-la-promovare-din-liga-2-in-acest-sezon-este-o-mare-nedreptate-in-orice-moment-poti-sa-si-pierzi-chiar-daca-19132428

Răzvan STÎNGĂ 14 May. 2020, 11:38 Liga 2
Pe aceeași temă