Claudiu Herea a strâns din dinți cu Gloria Buzău și a terminat jocul de debut la CS Mioveni fără eșec. ”Am suferit în multe momente în acest meci, dar eu zic că am arătat și bine”

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 13:39 Liga 2
Claudiu Herea a strâns din dinți cu Gloria Buzău și a terminat jocul de debut la CS Mioveni fără eșec. ”Am suferit în multe momente în acest meci, dar eu zic că am arătat și bine”

CS Mioveni a debutat în noul sezon al Ligii 2, din postura de echipă retrogradată din SuperLigă, cu o remiză pe teren propriu, scor 0-0 cu Gloria Buzău, în fața uneia dintre formațiile considerate mari favorite la promovare.

Deși public a comunicat că în acest campionat 2023-2024 are ca scop formarea unui lot competitiv și menținerea în Liga 2, trupa argeșeană a dat o replică bună, peste așteptări, încă din prima etapă. A avut o prestație admirabilă în fața Buzăului, ba chiar ocazii mari de a înscrie, în special pe contraatac.

Claudiu Herea, după remiza Mioveniului cu Gloria Buzău: ”Am suferit în multe momente în acest meci, dar eu zic că am arătat și bine”

Două dintre situații i-au aparținut lui Claudiu Herea, unul dintre jucătorii achiziționați în această vară, chiar pe ultima sută de metri înainte de debutul campionatului, de CS Mioveni.

În minutul 19 a avut un șut din 16 metri pe direcția lui Greab, iar în minutul 89 putea da lovitura dintr-o poziție bună, din fața careului mic, după o centrare a lui Bolohan, dar a trimis cu capul pe lângă poartă. Totodată, mijlocașul a văzut cartonașul galben în minutul 79, în urma unui duel aerian în care a ridicat prea mult brațul și a lovit.

”Ne așteptam la un meci greu, fiindcă știam că Buzăul are o echipă foarte bună, cu jucători cu experiență, i-am analizat și noi toată săptămâna. Am suferit în multe momente în acest meci, dar eu zic că am arătat și bine în multe momente și mă bucur că am scos un punct meritat.

A fost un ritm bun, au fost ocazii de ambele părți. Dacă reușeam să marcăm repede, cred că altfel stătea jocul, dar, la fel de bine, puteau și ei să marcheze”, a spus Claudiu Herea la finalul jocului de la Mioveni, la microfonul DigiSport.

 

”Este unul dintre cele mai grele sezoane de Liga a 2-a de când joc în această competiție”

Spre deosebire de Alin Dobrosavlevici, fundașul Gloriei, Claudiu Herea, și el un jucător cu multe sezoane în Liga 2, și-a spus părerea despre cum vede modul în care se va desfășura noul sezon și care crede că sunt echipele care vor lupta pentru promovare.

”În opinia mea, este unul dintre cele mai grele sezoane de Liga a 2-a de când joc în această competiție. Am văzut echipe care s-au întărit foarte mult, am simțit asta și pe pielea noastră. Am jucat un amical cu Corvinul Hunedoara, o echipă foarte-foarte bună mi s-a părut. La fel și Buzăul, FC Argeș, sunt multe echipe care sunt foarte puternice, dar eu zic că nici noi nu suntem mai prejos. Ușor-ușor trebuie să intrăm în ritm. A fost prima etapă, nu prea este ritm de campionat, dar, ușor-ușor, sper să intrăm pe linia bună”, a spus Herea la flash-interviu.

  • În cariera sa, Herea a jucat în Liga 2 pentru Victoria Brănești, Viitorul Constanța, Rapid, CS Balotești, Petrolul și Metaloglobus. Are 108 meciuri în această competiție, incluzându-l și pe acesta de la CS Mioveni și 58 de goluri marcate. În Liga 1 a evoluat pentru Viitorul Constanța (15 jocuri) și Sepsi OSK (18 meciuri), pentru aceasta din urmă având și 3 goluri marcate.

Herea nu ascunde că este în urmă cu pregătirea fizică, dar și că echipa nu se gândește doar la menținerea în Liga 2

Mijlocașul bucureștean în vârstă de 33 de ani a revenit în Liga 2 după ce ultima dată a evoluat în Liga 3 pentru CS Tunari, echipă cu care a reușit promovarea, dar la care nu a rămas. Herea nu ascunde faptul că este în urmă cu pregătirea și a vorbit despre un obiectiv care nu prea seamănă cu cel pe care conducerea l-a anunțat public.

Dacă șefii Mioveniului au spus că nu se gândesc decât la menținerea în Liga 2, Herea vorbește, așa cum se poate remarca și în declarația publicată mai sus, dar și în cea care urmează, despre o țintă cât mai sus în campionat. Ceea ce înseamnă că stafful tehnic condus de Constantin Schumacher și jucătorii se gândesc la accederea în play-off.

”Fizic, eu sunt un pic în urmă. Am reziliat cu Tunari, am pierdut, să zic, jumătate de pregătire. Sunt cam două săptămâni de când am venit și mă așteptam să fiu puțin în urmă, dar mă bucur că am jucat tot meciul, l-am dus pe tot și o să-mi revin.

La Mioveni este o atmosferă foarte frumoasă, am fost primit bine, m-am integrat repede, se vrea performanță, obiectivul este să luăm fiecare meci în parte, ne propunem la fiecare meci să câștigăm și sper să ajungem cât de sus putem”, a spus Claudiu Herea, care, în ciuda pregătirii sale incomplete, a evoluat pe toată durata partidei din prima etapă.

În runda a doua, CS Mioveni va evolua tot pe teren propriu, dat de această dată ca echipă oaspete, în fața rivalei județene Campionii FC Argeș, cea care își va disputa jocurile de acasă începând din acest sezon tot pe stadionul Orășenesc din Mioveni. Partida va avea loc luni, 14 august, de la ora 17:30, mai devreme decât fusese stabilită inițial, pentru marți, 15 august, de la ora 21:00.

Foto: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-dobrosavlevici-si-a-exprimat-frustrarea-dupa-remiza-de-la-mioveni-19279503

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-in-programul-etapei-a-2-a-a-ligii-2-19279425

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-gloria-buzau-duel-intre-schumacher-si-prepelita-19279347

https://liga2.prosport.ro/seria-1/11-jucatori-nou-veniti-la-cs-mioveni-19279039

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă