Alin Dobrosavlevici și-a exprimat frustrarea după remiza de la Mioveni: ”Se joacă mingea ca și cum ar fi ultima din viața noastră.” A uitat fundașul cu 90 de meciuri în Liga 2 cum se joacă în această competiție?

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 10:53 Liga 2

Gloria Buzău a început noul sezon de Liga 2 cu un rezultat la care nu se aștepta. Spera că va avea un meci facil la Mioveni, în fața unei echipe care și-a anunțat intenția doar de a se menține în campionat, într-un sezon de restructurare după retrogradarea din prima ligă, însă s-a întors acasă cu un punct.

0-0 s-a încheiat jocul dintre CS Mioveni și Gloria Buzău, disputat marți după-amiază, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, în cadrul primei etape a noului sezon.

Alin Dobrosavlevici, frustrat după remiza de la Mioveni: ”Nu ne-a ieșit jocul și ceea ce ne-am dorit noi”

Pe lângă acest rezultat, Gloria a surprins și cu un joc sub așteptările suporterilor săi și cu ocazii mai puține decât cele avute de CS Mioveni.

După meci, fundașul Alin Dobrosavlevici (28 de ani) s-a arătat frustrat de această remiză, ironizând ușor jucătorii lui Constantin Schumacher. La Liga 2 ”se joacă mingea care și cum ar fi ultima din viața noastră”, a spus fotbalistul născut la Moldova Nouă, cu trimitere către adversari, care, considerați cu șansa a doua înaintea acestui meci, au luptat pentru a obține ceva la final.

Fără să vrea, câștigătorul de Liga 2 în 2018, cu Dunărea Călărași, a spus despre el și coechipierii săi că au intrat ”pe vârfuri” pe teren, în acest meci.

”Ne doream să începem cu dreptul, să începem cu trei puncte, să câștigăm, să arătăm un joc bun. Din păcate, nu ne-a ieșit jocul și ceea ce ne-am dorit noi din acest meci.

Sper să învățăm din acest meci multe lucruri, să învățăm care este nivelul Ligii 2, fiindcă se joacă mingea ca și cum ar fi ultima din viața noastră și atunci dacă noi intrăm cumva pe vârfuri o să avem de suferit”, a comentat Alin Dobrosavlevici, care, probabil, atunci când a spus că trebuie să ”învătăm” s-a referit la colegii săi străini sau români care până acum nu au mai evoluat în Liga 2. Nu este și cazul său, fiindcă până acum a jucat pentru nu mai puțin de șase echipe în liga secundă și are 90 de partide disputate în competiție, ceea ce înseamnă că știe foarte bine modul în care se joacă în Liga 2.

”Am întâlnit o echipă tânără, arțăgoasă, bătăioasă, dificilă, ca să spun așa”, a spus Dobrosavlevici la microfonul DigiSport.

”Noi, cu siguranță, ne dorim să ne luptăm pentru promovare”

Întors în Liga 2 după trei sezoane și jumătate, perioadă în care a evoluat în prima ligă pentru FC Hermannstadt, Viitorul/Farul și Campionii FC Argeș, cu aceasta din urmă bifând retrogradarea, Dobrosavlevici a resimțit din plin diferența de joc și atitudine între cele două competiții. Crede că el și coechipierii săi trebuie să se adapteze mai repede la acest nivel.

”Este, într-adevăr, o diferență. S-au schimbat multe lucruri și la ei, dar noi trebuie să ne adaptăm la ceea ce se cere la Liga 2”, a spus fundașul.

Acesta a fost întrebat și despre ce echipe vede în lupta pentru promovare. ”E devreme să spun cam cine o să se bată pentru promovare, abia a trecut prima etapă. Noi, cu siguranță, ne dorim să ne luptăm pentru promovare. De celelalte echipe nu știu”, a comentat Dobrosavlevici.

În cariera sa, Alin Dobrosavlevici a jucat în Liga 2 pentru Dinamo 2 (22 meciuri), Fortuna Poiana Câmpina (10), ACS Berceni (10), Academica Clinceni (23), Dunărea Călărași (9), Concordia Chiajna (16 și 1 gol), un total de 90 de meciuri pentru șase echipe, iar în prima ligă a evoluat pentru ACS Poli Timișoara (1), ASA Târgu Mureș (18), Concordia Chiajna (17 și 1 gol), Dunărea Călărași (37 și 2 goluri), FC Hermannstadt (4), Viitorul Constanța (noua Farul)(39 și 3 goluri) și Campionii FC Argeș (34 și 1 gol), totalizând 150 de meciuri pentru șapte echipe.

În etapa a 2-a, Dobrosavlevici și Gloria Buzău vor putea arăta mai multe în meciul cu nou-promovata CS Tunari, stabilit pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00. Adversara a început sezonul cu un eșec pe teren propriu, 1-3 cu CSM Slatina.

Foto: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jean-vladoiu-aproape-de-numirea-ca-presedinte-la-gloria-buzau-19279426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-gloria-buzau-duel-intre-schumacher-si-prepelita-19279347

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-in-programul-etapei-a-2-a-a-ligii-2-19279425

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 10:53 Liga 2
Pe aceeași temă