Chindia speră să umple ”Ilie Oană” la returul barajului cu Concordia. Daniel Florea: ”Sunt convins că vom menține echipa în Liga 1, cu ajutorul suporterilor.” Ce spune Emil Săndoi

Marius TUDOR 28 May. 2022, 10:43 Liga 2
Chindia speră să umple ”Ilie Oană” la returul barajului cu Concordia. Daniel Florea: ”Sunt convins că vom menține echipa în Liga 1, cu ajutorul suporterilor.” Ce spune Emil Săndoi

Chindia Târgoviște (locul 7 în play-out-ul Ligii 1) susține duminică, de la ora 18:15, la Ploiești, un meci cât un întreg campionat. Florea & .co trebuie să întoarcă scorul din turul barajului cu Concordia Chiajna (locul 5 în play-off-ul Ligii 2), eșecul cu scorul de 1-2 înregistrat sâmbăta trecută, pe terenul sintetic al grupării din Ilfov, pentru a se menține în Liga 1.

Altfel, Concordia îi ia locul în prima ligă.

Emil Săndoi, înainte de returul cu Concordia: ”Nu pot să uit primul joc, efectiv ne-am bătut singuri”

A fost o săptămână agitată la Târgoviște, după eșecul neverosimil de la Chiajna, cu discuții și tensiuni. Echipa va pleca astăzi, sâmbătă, la Ploiești, pentru meciul care o poate ține în Liga 1 pentru al patrulea campionat la rând.

”Este un moment mai greu pentru echipă. Trebuie să facem diferența în acest meci. Nu pot să uit primul joc, efectiv ne-am bătut singuri, cu două greșeli impardonabile, penalty-ul comis cu o lejeritate înspăimântătoare, plus autogolul copilăresc. Trebuie să fim capacitați 100 la sută, să credem până la final în șansa noastră, iar la final să ne bucurăm. În afară de Butean și Pițian, toți jucătorii sunt apți și dornici să demonstreze că își merită locul în Liga 1”, a vorbit Emil Săndoi despre jocul de duminică.

”Jucătorii trebuie să joace cu gândul la toți suporterii. Să fie și acesta un motiv în plus ca să se autodepășească!”

Un obișnuit al barajelor pe banca Chindiei, Săndoi are meritul de a fi condus Chindia spre cea mai bună clasare din istorie, locul 7 pe prima scenă la finalul sezonului trecut, unul disputat în condiții atipice, impuse de pandemia de coronavirus.

Ca și jucătorii săi, Săndoi face apel la suporteri să vină duminică la Ploiești în număr cât mai mare. De altfel, Chindia a dat deja câteva mii de bilete pentru returul cu Concordia, iar organizatorii iau în calcul ca tribunele 0, I și a II-a să se umple la ora jocului.

”Sper din tot sufletul ca spectatorii să ne susțină din primul până în ultimul minut. Este foarte important pentru noi. Băieții au nevoie de sprijinul publicului. Ne-am fi dorit să jucăm acasă, la Târgoviște. Dacă reușim să ne salvăm, echipa va juca în Liga 1 la Târgoviște. Jucătorii trebuie să joace cu gândul la toți suporterii. Să fie și acesta un motiv în plus ca să se autodepășească!”, a comentat Săndoi pe subiect.

  • Instalat pe banca echipei din Târgoviște în data de 1 iulie 2020, Emil Săndoi a condus echipa la barajul cu CS Mioveni după doar o lună și jumătate de la semnarea contractului, 2-0 la Ploiești și 1-1 la Mioveni. Chindia s-a menținut în Liga 1 într-un sezon afectat puternic de pandemia de coronavirus, la fel ca întreaga societate românească. Un an mai târziu, în vara lui 2021, cu fostul jucător al Craiovei pe bancă, Chindia a terminat campionatul pe cea mai bună poziție din istoria fotbalului târgoviștean, locul 7. A urmat și de această dată un baraj, semifinala pentru Conference League, pierdut cu 2-3 la Buzău în fața Viitorului (acum Farul). Chindia a abordat barajul din postura de câștigătoare a play-out-ului.

Daniel Florea: ”Vom izbuti! Cu suporterii alături de noi!”

Autorul singurului gol al Chindiei la Chiajna, cel prin care oaspeții au deschis scorul, Daniel Florea e convins că el și colegii vor fi cei care se vor bucura duminică seară la Ploiești.

”E cel mai important meci al sezonului. Ne-am pregătit foarte bine. Nu putem să fim decât foarte încrezători. Împreună cu oamenii care vor veni în tribune să ne susțină, sunt sigur că vom izbuti. Trebuie să întoarcem rezultatul. Cred că fiecare dintre noi e montat și conștient de importanța acestui meci. Mă bucur că se anunță o asistență mare. Ce pot să transmit e că un suporter adevărat te susține în momentele grele, care te împinge spre victorie și care își dorește la fel ca și tine victoria. Sunt sigur că putem menține Chindia Târgoviște în Liga 1”, a declarat atacantul Chindiei.

În ziua meciului, bilete doar la Ploiești

Chindia a anunțat, printr-un comunicat pe site-ul oficial, că în ziua meciului, duminică, biletele pot fi ridicate doar de la casele stadionului din Ploiești.

Peste 6.000 de fani ai echipei din Târgoviște sunt așteptați la baraj, cea mai mare asistență din ultimii 3 ani.

Recordul de spectatori la un meci al Chindiei pe ”Ilie Oană” a fost atins în toamna lui 2019, la meciul cu FCSB (1-2). Daniel Florea a marcat atunci golul Chindiei, de 1-0.

Și Concordia Chiajna organizează pentru suporterii ei deplasarea la meciul de la Ploiești, aceștia urmând a primit gratis și biletul de acces.

Declarațiile date de Emil Săndoi și Daniel Florea înainte de returul dintre Chindia și Concordia:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/20-de-cluburi-au-primit-licenta-pentru-noul-sezon-de-liga-1-printre-care-si-fc-buzau-participanta-in-play-out-ul-ligii-2-gaz-metan-si-clinceni-nu-sunt-printre-ele-19232952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/groparul-chindiei-in-mansa-tur-a-barajului-cu-concordia-si-a-anuntat-plecarea-in-miez-de-noapte-a-fost-ultimul-meci-19232700

https://liga2.prosport.ro/seria-1/totul-pentru-promovarea-in-liga-1-gestul-pe-care-il-face-concordia-chiajna-fata-de-suporterii-sai-inaintea-returului-barajului-cu-chindia-19232787

https://liga2.prosport.ro/seria-1/panica-la-chiajna-paul-iacob-a-lesinat-dupa-partida-dintre-concordia-si-chindia-targoviste-ce-s-a-intamplat-si-reactia-lui-emil-sandoi-19232517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-spera-la-promovare-victorie-cu-chindia-targoviste-iar-ianis-zicu-si-a-laudat-fotbalistii-dupa-turul-barajului-care-poate-da-alt-curs-clubului-am-avut-atitudine-si-am-juca-19232498

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-chindia-targoviste-joaca-de-la-ora-1530-in-meciul-tur-al-barajului-de-promovare-mentinere-in-liga-1-ilfovenii-spera-sa-produca-surpriza-19232237

Marius TUDOR 28 May. 2022, 10:43 Liga 2
Pe aceeași temă