”Groparul” Chindiei în manșa tur a barajului cu Concordia și-a anunțat plecarea, în miez de noapte: ”A fost ultimul meci!”

Marius TUDOR 23 May. 2022, 14:17 Liga 2

Chindia a pierdut prima manșă a barajului cu Concordia Chiajna, scor 1-2 pe terenul ilfovenilor, după o evoluție lamentabilă.

Echipa din Liga 1 antrenată de Emil Săndoi a avut un singur șut pe poartă, golul lui Daniel Florea, după ce mingea centrată de Andrei Șerban lovise transversala. Gazdele au întors repede, după un penalty provocat de același Șerban și transformat cu siguranță de Adrian Voicu și un autogol de manual al lui Andrei Pițian, jucător întors în iarnă la Târgoviște, după o primă parte a sezonului în care lustruise banca de rezervă a celor de la Campionii FC Argeș.

Pițian nu e la prima gafă și autogol la Chindia

Pițian nu e la prima gafă și nici la primul autogol în tricoul dâmbovițenilor, fiind cunoscut și ca un tip conflictual.

În decembrie 2019, fundașul a deschis scorul, cu un gol în propria-i poartă într-un joc al Chindiei cu Dinamo, în ”Ștefan cel Mare” (scor 1-4). Tot în acel sezon, după un meci pierdut la Clinceni, cu Academica, Pițian a sărit să-l bată pe antrenorul târgoviștenilor de la acea vreme, Viorel Moldovan. ”Comisarul” a fost salvat de jucători, care au intervenit pentru aplanarea conflictului.

Înainte de finalul sezonului trecut, încheiat de Chindia pe locul 7, la un pas de play-off, Pițian a semnat cu Campionii FC Argeș, apoi a acuzat probleme medicale și n-a mai evoluat săptămâni bune în tricoul târgoviștenilor.

În actuala stagiune, înainte de autogolul antologic cu Concordia, a fost protagonistul unei alte faze ciudate, într-un meci cu FC Botoșani. A sărit pe sub o minge ușoară, iar moldovenii au egalat-o pe Chindia la Ploiești, la nici două minute de când deschiseseră scorul.

  • În minutul 68 al jocului de la Chiajna, la scorul de 1-1, Borța a centrat din dreapta în fața porții apărate de Căbuz, unde Andrei Pițian, nemarcat și nepresat de niciun adversar, a reluat incredibil cu capul, din 5 metri, în propria poartă, lăsându-și fără reacție coechipierul dintre buturi și restul colegilor.

Turul barajului, ultimul meci la Chindia pentru gorjean

Andrei Pițian s-a destăinuit apropiaților că meciul de la Chiajna a fost ultimul pentru el în tricoul echipei dâmbovițene.

Cel mai slab om de pe teren în jocul de sâmbătă, Pițian a fost apostrofat de suporteri, cărora le-a răspuns pe un ton aspru, cu jigniri și amenințări. ”Sunteți niște ipocriți. Să vedem ce vorbiți și față în față, nu doar din spatele tastaturii. Ați ajuns toți specialiști în blaturi și aranjamente”, a transmis Pițian, autorul unor gesturi grotești în primăvara anului trecut, la un meci la Buzău. Nici măcar rezervă la jocul Chindiei cu FC Hermannstadt, Pițian a coborât pe gazon la final și a avut un derapaj rasist la adresa lui Romario Pires, fotbalist al echipei oaspete. Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat două etape și l-a amendat cu 3000 lei pentru ieșirea necontrolată.

Returul dintre Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna are loc duminică, de la ora 18:15, la Ploiești, pe stadionul ”Ilie Oană”, acolo unde își dispută dâmbovițenii jocurile de acasă. Chindia are nevoie de o victoria la cel puțin două goluri diferență pentru a-și asigura menținerea în Liga 1.

  • Andrei Pițian (26 de ani) a evoluat în 16 meciuri pentru Chindia în partea a doua a sezonului, în toate fiind integralist (1440 minute). În prima parte a campionatului Ligii 1 a evoluat în 9 jocuri (doar 336 minute) pentru Campionii FC Argeș. În cariera sa a mai jucat pentru Pandurii, Astra, Apollon Limassol (Cipru) și FC Botoșani.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius TUDOR 23 May. 2022, 14:17 Liga 2
Pe aceeași temă