Chindia și Progresul Spartac, egale într-un amical disputat la Târgoviște. Antrenorul care a condus echipa dâmbovițeană, după despărțirea de Miriuță

Marius ANGHEL 18 Nov. 2023, 15:14 Liga 2

Colege în Liga 2, Chindia și Progresul Spartac s-au întâlnit sâmbătă, 18 noiembrie, într-un amical disputat pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, profitând de pauza din acest weekend din campionat. 1-1 s-a încheiat partida test în care ambele goluri au fost marcate în prima repriză.

Chindia, rămasă fără Vasile Miriuță, demis, a decis să închidă din nou porțile suporterilor care și-ar fi dorit să asiste din tribună la acest joc amical. Echipa a fost condusă de pe margine de către Irinel Voicu, team-manager pentru câteva săptămâni la debutul sezonului, apoi retrogradat la juniori.

Chindia și Progresul Spartac, egale într-un amical disputat la Târgoviște

Chindia a marcat prima în acest amical, în minutul 17, prin golgheterul ei din acest sezon, atacantul Robert Moldoveanu. Și Progresul Spartac a înscris printr-unul dintre ”golgheterii” ei din această ediție de campionat, Andreas Chirițoiu. Acesta a punctat în minutul 40.

Irinel Voicu a îndeplinit rolul de antrenor principal la Chindia, iar Gheorghe Păsărică, pe cel de antrenor de portari.

Amical s-a disputat cu porțile închise, iar trupa târgovișteană s-a rezumat după joc să anunțe rezultatul, marcatorul și faptul că Iustin Cristea, un tânăr de 17 ani, a debutat la seniori.

În schimb, așa cum anunțam și în avancronică, Progresul Spartac a bătut iar la fundul gol Chindia la capitolul comunicare, arătând că are mult mai mult respect pentru suporterii săi. Iată ce a transmis clubul bucureștean după meciul de la Târgoviște:

”Bleu-albaștrii au revenit din nou astăzi pe Stadionul Eugen Popescu, unde au luat parte la un meci de pregătire dinamic, contestat, împotriva celor de la Chindia Târgoviște, care s-a încheiat cu o remiză.
Dâmbovițenii au început în forță partida de astăzi, punând presiune pe poarta lui Alexandru Soare până au reușit, în cele din urmă, să deschidă scorul prin Robert Moldoveanu, care a zdruncinat plasa progresistă cu o execuție teatrală din voleu în cădere, la finalul unei centrări care l-a găsit liber în careu. Lucrurile aveau să se mai echilibreze după deschiderea scorului, jucătorii noștri reușind să egaleze înainte de pauză, după ce Andrei Florescu a driblat în careul advers, „îmbrățișând” linia din lungul porții, ca mai apoi să îi paseze rapid lui Andreas Chirițoiu, care a finalizat fără nici o problemă.
După pauză, bleu-albaștrii au ieșit de la vestiare cu mai multă inițiativă, apropiindu-se milimetric de intrarea în avantaj, după ce același Florescu a reușit un șut curbat în careu, la finalul unei faze frumoase în care mingea a trecut prin aproape tot lotul progresist. În primul sfert de oră al reprizei secunde, antrenorul Andrei Erimia avea să efectueze toate schimbările pe care le avea la dispoziție, introducând pe teren zece tricouri progresiste noi.
În restul partidei, lucrurile aveau să se mai echilibreze, adversarii reușind chiar să preia inițiativa de câteva ori. Defensiva noastră a rămas totuși vigilentă, menținând egalitatea până la fluierul final al unei performanțe mulțumitoare, în deplasare la fosta formație de Superligă.”

Chindia: Ius. Popescu – I. Albu, Fl. Plămadă, Marc, C. Dinu, Andr. Șerban, Prejmerean (cpt.), Fedele, Golofca, Rob. Moldoveanu, Boțogan
Rezerve: Brînzea – Romeo, Ius. Cristea, Ad. Ioniță, Alb. Călin, Matiș, D. Nicolae, Oct. Ursu, Negoescu, L. Manolache.

Progresul Spartac: Al. Soare, Seb. Radu, Leafu, Parfeon (cpt.), Cr. Istrate, Purice, Andr. Grigore, Andr. Florescu, Petcu, Tong, Chirițoiu
Rezerve: Aur. Păun – Istratie, Em. Pacionel, Alexandrescu, M. Preda, Tenică, M. Dumitru, Andr. Matei, Rz. Stîngă, Crivac

  • La data de 7 octombrie, în etapa a 9-a a Ligii 2, Chindia și Progresul Spartac au jucat meciul lor direct din sezonul regular. Partida a avut loc la Târgoviște și s-a încheiat cu scorul de 3-0 pentru Chindia.

Chindia se pregătește pentru meciul cu CS Tunari, Progresul Spartac, pentru cel cu Steaua

În campionatul Ligii 2, după 13 etape, Chindia Târgoviște ocupă locul 10, cu 17 puncte, iar Progresul Spartac este pe ultima poziție, 20, cu 1 punct.

În etapa a 14-a, Chindia joacă în deplasare la CS Tunari (locul 17, 11 puncte), sâmbătă, de la ora 11:30, în timp ce Progresul Spartac joacă acasă, de această dată la Clinceni, cu Steaua (locul 7, 19 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-pierdut-un-nou-amical-cu-rapid-19293357

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-problemele-sale-financiare-19293352

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-a-fost-invinsa-cu-6-0-de-anglia-u19-19293216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-se-fereste-de-suporteri-la-un-banal-amical-cu-progresul-spartac-19293274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-s-a-despartit-de-vasile-miriuta-19293189

Marius ANGHEL 18 Nov. 2023, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă