Vărul primarului din Târgoviște, noul antrenor al Chindiei! Primul antrenament, în spatele porților închise, după ce echipa a fost la un pas mic de desființare

Bogdan ISTRATE 28 Jun. 2024, 13:24 Liga 2

Chindia Târgoviște s-a reunit joi, 27 iunie 2024, la baza proprie, stadionul ”Eugen Popescu”, într-o formulă restrânsă și departe de ochii presei sau ai suporterilor, cărora nu le-a fost permis accesul la antrenament.

De altfel, în nota obișnuită a amatorismului care domnește peste club, Chindia a comunicat că ”stafful tehnic și administrativ este complet”, dar informații vor fi făcute abia ”la începutul săptămânii viitoare”.

Liga2.ro a aflat însă toate detaliile, toate numele și planurile pentru un sezon care se anunță extrem de dificil la Târgoviște.

Marin Vătavu, noul antrenor al Chindiei! Antrenorul-vicepreședinte Nicolae Croitoru va fi director sportiv!

Pentru banca tehnică, Chindia a ajuns la o variantă ieftină și ușor de ”dirijat” de către factorul politic!

Antrenor principal este, începând de ieri, 27 iunie, din ziua reunirii, Marin Vătavu (42 de ani), vărul primarului din Târgoviște, Daniel Cristian Stan, care va fi ajutat, din postura de director sportiv, de Nicolae Croitoru, fost antrenor al Chindiei, actual vicepreședinte al clubului. Cei doi pot fi recunoscuți ușor în fotografiile postate de club de la reunire.

Funcția executivă, cea de președinte, va fi preluată, din nou, de Marcel Ghergu, însă Chindia va amâna probabil la nesfârșit prezentarea oficială a lui Ghergu, din cauza unor eventuale reacții negative ale suporterilor. De comunicare se ocupă în continuare Silviu Posteucă, finul vicepreședintei CJ Dâmbovița, Luciana Cristea.

  • În sezonul 2023-2024 de Liga 2, Chindia i-a avut ca antrenori pe Dragoș Militaru (etapele 1-2), Vasile Miriuță (etapele 3-13) și Diego Longo (etapele 14-19, 1-7 play-out). Președinți au fost tot trei, Andrei Cordoș, Lorin Petrescu și Gabriel Boriga.
  • Marin Vătavu, originar din Târgoviște, a fost fundaș la Dinamo, Poiana Câmpina, Farul, ”U” Cluj, Unirea Urziceni, Pandurii, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Otopeni, CSMS Iași și Chindia, pentru ultima evolând din 2013 până în 2019. Ca antrenor a condus ultima dată ACS Urban Titu, cu care în această vară a câștiga Liga a 4-a Dâmbovița și a reușit promovarea în Liga 3.

Negocieri cu experimentații Florea, Honciu și Ispas!

Chindia se bazează, momentan, pe 10-15 jucători, cei mai mulți din propriul Centru de copii și juniori. Marcel Ghergu a contactat foști jucători ai echipei, aflați la finalul carierei, precum Daniel Florea (atacant, 36 ani, FC Voluntari), Georgian Honciu (mijlocaș, 35 ani, Metaloglobus) sau Denis Ispas (fundaș, 30 ani, Concordia Chiajna). Cel mai probabil, la ei s-a gândit Chindia când a comunicat cu o zi înainte de reunire că va avea în lot ”surprize plăcute pentru toți târgoviștenii și dâmbovițenii”.

Deocamdată, însă, niciunul nu a răspuns afirmativ propunerilor lui Ghergu, susținut puternic de aripa PSD din dreptul primarului Stan. Cât despre relația aceluiași Ghergu cu președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, aceasta rămâne una rece, sursele noastre vorbind despre un conflict care ar fi putut degenera în violențe fizice vara trecută, după retrogradarea de la singurul meci jucat de Chindia la Târgoviște în prima ligă în cei patru ani petrecuți în această competiție.

Chindia, antrenament în spatele porților închise

Jucătorii Chindiei au fost înștiințați ieri de către administratorul stadionului, PSD-istul Adrian Baicu, și el văr cu primarul Stan, că nu pot intra pe gazon decât pentru câteva minute, răstimp în care au fost făcute pozele postate pe Facebook.

Motivul? A fost înlocuită suprafața de joc din preajma careurilor, iar până în data de 13 iulie nu sunt permise antrenamente. Așa că, după 2-3 minute, toată echipa s-a mutat în spatele porților!

Printre jucătorii prezenți la reunire s-a numărat, de exemplu, și Adrian Ioniță (24 de ani), fundaș aflat la seniorii Chindiei din 2016 și care nu fusese inclus printre cei 13 cu care clubul mai are contract valabil cel puțin încă un sezon, conform comunicatului din primele zile ale lunii iunie.

În schimb, moldovenii Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, anunțați de club printre cei 13 ”legați” contractual de club, nu au venit la reunire.

La nivel de comunicare, Chindia își ține în continuare suporterii pe jar, despre noutățile din staffuri și lotul de jucători având următorul anunț după reunire:

”Back to Work #IncepemReconstructia
Astăzi a fost prima zi de antrenament la care au participat mai mulți jucători din academie și jucătorii aflați sub contract cu clubul nostru.
Urmează discuții cu mai mulți fotbaliști pe care îi dorim la echipa noastră, pe care îi vom anunța când se vor parafa contractele în mod oficial.
Vom prezenta și staff-ul tehnic săptămâna ce urmează.”

Foto: Chindia Târgoviște

Bogdan ISTRATE 28 Jun. 2024, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă