Nicio schimbare! Bilete tot scumpe la Chindia – CSM Dumbrăvița. Val de nemulțumire în rândul suporterilor după jocul de la Piatra Neamț

Bogdan ISTRATE 21 Sep. 2023, 12:18 Liga 2
Nicio schimbare! Bilete tot scumpe la Chindia - CSM Dumbrăvița. Val de nemulțumire în rândul suporterilor după jocul de la Piatra Neamț

Chindia nu a câștigat niciun meci pe stadionul ”Eugen Popescu” de la redeschiderea arenei, în data de 19 mai, zi care a coincis cu retrogradarea echipei în Liga 2, după 2-2 cu FC Voluntari. Au urmat două remize la același scor în debutul noului sezon, 1-1 cu Steaua și Gloria Buzău, plus eșecul cu Unirea Slobozia, 0-1.

Practic, în trei meciuri din actuala stagiune disputate acasă, la modul real, nu cum se întâmplase timp de patru sezoane, pe terenuri închiriate, Chindia a marcat un singur gol din acțiune, Andrei Șerban cu Buzăul, celălalt fiind reușit de Moldoveanu din penalty.

Chindia joacă la ”matineu” cu CSC Dumbrăvița, prețurile biletelor rămân la fel ca la meciurile disputate în nocturnă

Deși era de așteptat ca după meciurile atractive și disputate în nocturnă prețurile biletelor să scadă, la un joc precum cel cu Dumbrăvița, netelevizat (sâmbătă, ora 11:00, în etapa a 7-a a campionatului) lucrurile nu vor sta deloc așa. Tichetele vor costa tot între 15 lei, în marginile tribunei neacoperite, și 60 lei, pe centrul celei noi. Probabil se va plăti și pentru parking, 15 lei, practică nemaiîntâlnită în fotbalul românesc în 2023.

În aceste condiții, e de așteptat ca asistența să nu depășească 1000-1500 de spectatori, asta dacă nu se vor distribui prea multe invitații cu titlu gratuit.

La precedentele meciuri, oficialii clubului s-au mândrit cu tribune pline, sau aproape pline, peste 7.000 de oameni cu Steaua și în jur de 5.000 cu Gloria Buzău, una peste alta numere foarte mari pentru nivelul Ligii a 2-a și pentru fotbalul care se practică aici.

Fanii, nemulțumiți de jocul de la Piatra Neamț

Chiar de ziua antrenorului Vasile Miriuță, care a împlinit marți 55 de ani, Chindia a remizat la Piatra Neamț cu un gol in extremis, în prelungiri, marcat de un localnic, jucător crescut de Ceahlăul, Andrei Marc. 1-1 a fost rezultatul cu trupa nou-promovată în Liga 2 și care a controlat autoritar jocul până aproape de minutul 70.

Meciul a fost transmis de către deținătorii de drepturi, iar prestația slabă a dâmbovițenilor a generat sute, poate mii de comentarii, cele mai multe negative. Unii au mers până acolo încât au cerut demisia antrenorului, instalat acum patru etape, după ce conducerea renunțase la serviciile lui Dragoș Militaru și ale staffului său. ”Își bat joc de noi”, ”Visuri de play-off spulberate”, ”Joc foarte slab, ne merităm locul în clasament”, ”Aducem alți jucători pentru octombrie și noiembrie, că așa ne-ați obișnuit”, ”Suntem la cinci puncte de ultimul loc, conducerea și-a îndeplinit obiectivul”, ”Lăsați-ne să ne pregătim pentru Liga a 3-a, la anul jucăm la Moreni și Pucioasa”, am selectat doar câteva dintre mesajele postate de fani după punctul cucerit cu mare chin în Moldova.

Echipa a ajuns aproape de zorii zilei la Târgoviște, spre ora 4:00, iar jucătorii au primit câte o pizza, la plecarea de la stadionul Ceahlăul.

”Suntem la trei-patru puncte de play-off, suntem acolo. Avem meci cu Dumbrăvița, jucăm acasă, trebuie să batem. Trebuie să avem o serie de trei victorii pentru a ajunge acolo, pe loc de play-off”, a spus Miriuță după remiza cu Ceahlăul.

Săptămână de foc pentru Chindia

Chindia va juca sâmbătă cu CSC Dumbrăvița, la Târgoviște, apoi va evolua la Hunedoara, în Cupa României, cu Corvinul, miercuri, ora 17:00, în prima etapă a grupelor, pentru ca în runda a 8-a a campionatului să vină deplasarea de la Miercurea Ciuc, deocamdată afișată pentru sâmbătă, 30 septembrie, ora 11:00.

Astăzi este o zi importantă pentru club, câtă vreme pe rolul Comisiei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF există câteva dosare în care sunt implicați foști angajați ai clubului.

  • Chindia ocupă locul 10 în clasamentul Ligii 2, cu 7 puncte, iar CSC Dumbrăvița, adversarul de sâmbătă, se află pe poziția a 5-a, de calificare în play-off, cu 11 puncte.

Foto: FC Chindia Târgovişte – pagina suporterilor

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-blejdea-a-ajuns-in-liga-a-4-a-din-italia-la-tritium-calcio-19285594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-7-a-a-ligii-2-va-fi-deschisa-tot-cu-meciul-liderului-si-se-incheie-in-ghencea-o-alegere-cel-putin-interesanta-din-partea-detinatorilor-de-drepturi-tv-privind-jocurile-transmise-in-aceasta-run-19285587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-andrei-marc-dupa-csm-ceahlaul-chindia-targoviste-1-1-19285540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-la-aniversarea-a-55-de-ani-dupa-ceahlaul-chindia-1-1-19285528

Bogdan ISTRATE 21 Sep. 2023, 12:18 Liga 2
Pe aceeași temă