Chindia scoate un punct in extremis sub Pietricica! Dominată clar timp de o oră, echipa lui Vasile Miriuță a egalat în prelungiri și i-a făcut un frumos cadou antrenorului, la aniversarea a 55 de ani

Narcis POHOAȚĂ 19 Sep. 2023, 20:16 Liga 2
Chindia scoate un punct in extremis sub Pietricica! Dominată clar timp de o oră, echipa lui Vasile Miriuță a egalat în prelungiri și i-a făcut un frumos cadou antrenorului, la aniversarea a 55 de ani

Ceahlăul Piatra Neamț și Chindia Târgoviște au încheiat runda a 6-a a Ligii 2 cu o remiză spectaculoasă, scor 1-1 (1-0), la capătul unui meci cu multe ocazii, două bare și faze controversate de arbitraj.

Inexistentă pe teren în prima oră a partidei, în care Ceahlăul a fost vioara întâi, Chindia s-a trezit pe final și a egalat in extremis, în prelungiri, prin Andrei Marc, jucător născut chiar în Piatra Neamț și care s-a lansat la Ceahlăul. Nemțenii nu au jucat rău, au dominat meciul timp de 65 de minute, dar au fost pedepsiți pentru pasul înapoi făcut mult prea devreme.

Patrick Petre, gol și ratare uriașă la primul meci ca titular

Cu o tripletă ofensivă Neicuțescu-Llullaku-Patrick Petre foarte activă, Ceahlăul a controlat fără probleme prima repriză și în afara golului marcat de Petre (27) a irosit alte câteva bune ocazii.

Tonul l-a dat Azdren Llullaku, care în minutul 18 a finalizat cu un șut prins de Răilean o acțiune personală. Două minute mai târziu, portarul internațional moldovean al Chindiei a salvat din nou, în două rânduri, în fața lui Neicuțescu și Llulaku.

Dominarea Ceahlăului avea să dea roade în minutul 27, când Patrick Petre (foto text), aflat la prima titularizare în campionat, i-a răsplătit încrederea antrenorului Cristian Pustai cu un gol ce putea fi de trei puncte. Llullaku a șutat din afara careului, Răilean a respins în lateral, balonul a ajuns cu noroc la Petre, care a înscris cu un șut din cinci metri. Neicuțescu putea majora avantajul echipei gazdă, în minutul 35, dar a trimis pe lângă poartă, dintr-o poziție bună.

Penalty pentru Chindia, anulat corect la intervenția arbitrului asistent

Vasile Miriuță a făcut trei schimbări la pauză, menite să-și trezească echipa, dar tot Ceahlăul a fost aproape de gol. La cinci minute de la reluare, Llullaku l-a întors în dreapta careului mic pe stoperul Florin Plămadă, i-a pasat în spate lui Patrick Petre, dar autorul golului din minutul 27 a ratat incredibil, șutând mult peste poartă.

În minutul 58, s-a petrecut una dintre fazele controversate ale meciului. Arbitrul central Sergiu Anton a dictat eronat penalty pentru Chindia, după o intrare a lui Forizs la Moldoveanu, dar și-a reparat greșeala după ce s-a consultat cu asistentul Alexandru Mihăilă, pe post de asistent VAR. Acesta din urmă i-a transmis centralului că fundașul nemțean a lovit balonul la intervenția asupra lui Moldoveanu, iar arbitrul a revenit asupra deciziei și a anulat penalty-ul.

Cinci minute mai târziu, centralul Anton a ezitat din nou, refuzând de această dată o lovitură de la 11 metri pentru Ceahlăul, după o intrare imprudentă a lui Ioniță asupra lui Pedro Albino.

Ceahlăul, pedepsită pentru pasul înapoi făcut mult prea devreme

Cele două faze parcă au scos din ritm echipa gazdă, care din minutul 65 s-a retras tot mai mult în propria jumătate, ajungând să fie dominată clar în ultima parte a meciului.

Invitată să atace, Chindia a pus stăpânire pe joc și a dominat clar ultimul sfert de oră, după ce în prima parte nu a existat pe teren! Chindia a fost aproape de gol prin Prejmerean (69, lovitură de cap, din careu, în bara din dreapta a porții nemțene), Ceahlăul a avut o ultimă zvâcnire prin Onișa, care a șutat în bara transversală (84), iar inevitabilul s-a produs în primul minut al prelungirilor.

Prejmerean a bătut la semiînălțime un corner de pe partea stângă, Moldovan a deviat la prima bară, portarul Krell a respins în față, iar nemțeanul Andrei Marc (foto principal) a înscris cu un șut din 6 metri, restabilind egalitatea pe tabelă. Același Marc putea face dubla în minutul 90+3, dar șutul său din unghi l-a găsit la post de această dată pe portarul Krell.

Salvată de fluierul final, Ceahlăul a trebuit să se mulțumească cu un punct după un meci pe care l-a avut în mână, dar pe care l-a cedat inexistent după minutul 65. Nemțenii au ratat șansa de a se apropia la două lungimi de plutonul echipelor de pe podium și rămâne pe locurile calificabile în play-off, pe 6, cu 10 puncte.

De cealaltă parte, Chindia obține un punct muncit chiar la aniversarea antrenorului Vasile Miriuță, care a împlinit 55 de ani în ziua partidei. Târgoviștenii bifează astfel a patra remiză în șase etape și ocupă locul 10 în clasament, cu 6 puncte.

În etapa următoare, Ceahlăul se va deplasa la Clinceni, pentru meciul cu Metaloglobus (locul 18, 3 puncte), iar Chindia va juca acasă cu CSC Dumbrăvița (locul 5, 11 puncte). Ambele partide au loc sâmbătă, de la ora 11:00.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa 6 a Ligii 2

CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ – CHINDIA TÂRGOVIȘTE 1-1

Patrick Petre 27′ / Andrei Marc 90+1′

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino (M. Savu 77′), Petkov, Forizs, Tud. Oltean – Akwasi, Onișa – Mat. Moraru (Fărăgău 72′), Neicuțescu (cpt.)(Pier Larrauri 87′), P. Petre (Jalbă 72′) – Llullaku (Joao Jaquite 87′)
Rezerve neutilizate: Wynney – Copoț-Barb, Selmani, Al. Anton
Antrenor: Cristi Pustai

Chindia: Railean – Gît, Marc, Rutjens (Ad. Ioniță 46′), Fl. Plămadă, Anișorac (Boțogan 46′) – Prejmerean – Alb. Călin, Matiș (Golofca 61′), Max. Cojocaru (Jah 46′) – Rob. Moldoveanu
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – C. Dinu, Andr. Șerban, Bogaciuc, L. Manolache
Antrenor: Vasile Miriuță

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamț – Neamț). Arbitru: Sergiu Anton (Bucureşti). Arbitri asistenți: Alexandru Mihăilă și Cristian Cosmescu (ambii din Râmnicu Vâlcea). Arbitru de rezervă: Silviu Iftode (Fălticeni). Observator de arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat de joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-torje-a-semnat-cu-concordia-chiajna-19285484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-chindia-meci-din-etapa-a-6-a-a-ligii-2-19285469

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-greseala-flagranta-de-arbitraj-impotriva-progresului-spartac-19285461

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-6-liga-2-19284913

Narcis POHOAȚĂ 19 Sep. 2023, 20:16 Liga 2
Pe aceeași temă