Cum să eviți depunctări: lecție à la Chindia! L-a mințit pe Daniel Popa, comisia FRF a închis cazul, iar atacantul a reclamat din nou clubul, după ce și-a dat seama că a fost păcălit

Bogdan ISTRATE 05 Nov. 2023, 11:49 Liga 2
Cum să eviți depunctări: lecție à la Chindia! L-a mințit pe Daniel Popa, comisia FRF a închis cazul, iar atacantul a reclamat din nou clubul, după ce și-a dat seama că a fost păcălit

Săptămâna și minciuna la Chindia Târgoviște! După patru ani consecutivi petrecuți pe prima scenă a fotbalului românesc, în condiții vitrege – fără stadion, pandemie, restricții, buget mic – clubul din Târgoviște s-a prăbușit la toate capitolele la întoarcerea acasă, sub manageriatul unor personaje proptite politic, una din afara județului, cazul Cordoș, alta chiar din oraș, cum e noul președinte Lorin Petrescu, reprezentant al unui sponsor despre care nu mai știe nimeni dacă mai e sponsor și acum!

Rezultatele sunt cu mult sub așteptări, chit că cei doi președinți instalați după demiterea lui Marcel Ghergu au avut pe mână, cumulat, spre 2 milioane de euro doar de la autorități, în patru luni.

Cu antrenor demis după doar două etape, cu suporterii îndepărtați de pe stadion cu prețuri aberante la bilete, memorii peste memorii, cele mai multe cu jucători sau antrenori din sezonul trecut, dar unele și recente, Chindia e la mijlocul clasamentului în Liga 2 după 12 etape, unde are toate șansele să petreacă iarna, dacă nu se vor întâmpla minuni în cele doar trei etape rămase de jucat în 2023.

Ultimul caz este însă de-a dreptul șocant: clubul și-a bătut joc și de Daniel Popa, atacant dâmbovițean get-beget, format în județ și ajuns acum la peste 200 de meciuri în prima. Cum s-a întâmplat asta, detaliem mai jos.

Depunctare evitată de Chindia cu promisiuni!

Chindia i-a fost datoare lui Daniel Popa cinci salarii! Din ianuarie până în mai 2023, mai exact. Jucătorul nu a primit niciun leu până în vară, chiar dacă mulți alți colegi mai încasau câte un salariu la două luni, de exemplu. Sursele noastre spun că Popa, ca și Neguț, ar fi fost ”săriți” de la plăți de către fostul președinte Ghergu după o serie de declarații în care deplângeau condițiile grele de pregătire și naveta ce părea fără sfârșit pentru a-și disputa meciurile de pe teren propriu.

Cuvintele jucătorilor l-ar fi deranjat pe mai-marele de la Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. De altfel, imediat după retrogradare, Neguț a fost vehement la flash-interviuri: ”Îmi pare rău că am dezamăgit oamenii. Am încercat, noi am fost principalii vinovați, dar este greu să faci fotbal cu trei salarii restante. Nu avem condiții de Liga 1. Am jucat la Petrolul cu 5.000 de spectatori ai lor, când puteam să mergem în altă parte.”

Și Popa s-a situat pe aceeași linie, iar acum ambii sunt campioni la restanțe și își caută banii și dreptatea la comisiile FRF. Atacantul din Pietroșița a fost printre primii care și-au depus memorii, în vară. Și, în mod logic, dosarul lui s-a judecat mai rapid decât al altor colegi.

La data de 4 octombrie, Chindia trebuia să facă dovada plății integrale a creanței. Exista, încă din iunie, înainte de venirea lui Andrei Cordoș, un acord de plată pentru eșalonarea datoriei în trei rate. Până la urmă, primele două au fost achitate. Ultima însă, nu. Iar, la data de 4 octombrie, Chindia era în pericol iminent de depunctare. A scăpat, până la urmă, după ce jucătorul ar fi primit asigurări că se va efectua plata, în zilele ulterioare ședinței. În data de 11 octombrie, fără a exista vreo dovadă a achitării debitului, Comisia de Disciplină și Etică a FRF închide cazul, practic admitea că Daniel Popa nu mai are bani de luat de la club.

Daniel Popa, păcălit de Chindia, a depus un nou memoriu împotriva clubului!

Lorin Petrescu, abia numit în funcția de președinte, se laudă în presa locală, cea cu care comunică, cu prima sa mare realizare, stingerea litigiului cu jucătorul legitimat acum la ”U” Cluj. Se întâmpla în săptămâna în care CJ Dâmbovița aloca bani frumoși la club, tocmai pentru achitarea datoriilor.

O lună mai târziu, stupoare: pe rolul CNSL apare un nou memoriu, între – ați ghicit! – Daniel Popa și Chindia Târgoviște.

”A fost păcălit de domnul Lorin. Într-o lună în care au primit peste un milion de euro doar de la Primărie și Consiliul Județean, cei din club n-au vrut să-i dea cei aproximativ 10.000 de euro cu care mai erau datori. O lună a așteptat Popa, apoi a depus un nou memoriu. Acum a primit asigurări că săptămâna viitoare își va primi banii, dar cine să-i mai creadă pe cei de la Târgoviște!?”, spun apropiați ai jucătorului.

Cert este că memoriul a fost înregistrat la data de 2 noiembrie cu nr. 814/CL/2023, iar pe 16 ar trebui să fie prima înfățișare.

De ce tace Lorin Petrescu?

Din momentul instalării la club și până astăzi, președintele Chindiei, Lorin Petrescu, a refuzat dialogul cu Liga2.ro. De altfel, în afara unei conferințe de presă în care s-a exprimat greoi, Petrescu nu a avut nicio apariție publică în care să vorbească.

În mediul online circulă o fotografie în care noul președinte al Chindiei face semnul victoriei alături de – cum altfel – președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

În culise, se pare că patronul ProActiv speră să-l convingă pe Ștefan să-i faciliteze subcontractarea unor lucrări la noul stadion care se construiește în Târgoviște, prin fondurile Companiei Naționale de Investiții. Societatea patronată de actualul președinte al Chindiei a lucrat și la reabilitarea stadionului ”Eugen Popescu”, ba chiar a colantat toate spațiile publicitare de la Tribuna 1, evident, cu acordul – dacă nu și cu banii – Primăriei Municipiului Târgoviște.

  • Reamintim că, în data de 18 octombrie 2023, Comisia de Disciplină și Etică a FRF decidea sancționarea clubului Chindia cu două puncte și interdicție la dreptul de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar din cauza litigiului pe care îl avea cu fostul său portar Cătălin Căbuz. Ulterior, în data de 25 octombrie, CDE își revizuia decizia și Chindia își primea înapoi punctele, cu toate că termenul de stingere a litigiului cu Căbuz expirase de cinci zile. O decizie controversată a comisiei FRF, rămasă și până azi fără o explicație.

Foto: Răzvan Păsărică și Marius Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-12-liga-2-19291581

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/prima-vizita-de-lucru-la-noul-stadion-care-se-construieste-in-targoviste-19291359

Bogdan ISTRATE 05 Nov. 2023, 11:49 Liga 2
Pe aceeași temă