Prima ”vizită de lucru” la noul stadion care se construiește în Târgoviște. Detalii din proiect. Valoarea investiției depășește 55 milioane de euro

Bogdan ISTRATE 02 Nov. 2023, 20:11 Diverse

Se ridică Dâmbovița Arena! Și nu este o metaforă, în aceste zile se toarnă fundația noii arene din Târgoviște, a cărei construcție a început la patru luni după finalizarea lucrărilor de reabilitare a stadionului ”Eugen Popescu”, poziționat în centrul orașului, lângă Curtea Domnească.

Acolo, probabil caz unic în România, capacitatea stadionului după renovare a scăzut de la 13.000 de locuri la puțin peste 7.000! Costurile au depășit 21 milioane de euro, fonduri venit exclusiv din bugetul Primăriei Târgoviște, adică de la contribuabili.

Noua arenă, una la standarde cu adevărat moderne, va avea 12.402 locuri, toate acoperite, nu ca pe ”Eugen Popescu”, mai puțin de jumătate, și ar trebui să fie gata, într-un scenariu optimist, în aproximativ 2 ani. Lucrarea a fost adjudecată de ACI Cluj, societate care a construit și Cluj Arena sau stadionul din Târgu Jiu, deci vorbim de profesioniști, nu ca în cazul stadionului vechi, modernizat cu firma primăriei, fără vreo experiență în domeniul construcției de arene sportive.

Vizită de lucru la Dâmbovița Arena, anunțată pe WhatsApp

Acțiunea de astăzi, 2 noiembrie 2023, apariția publică a mai-marilor autorităților locale în locația unde se construiește noul stadion, la o lună și jumătate de la debutul lucrărilor, a fost anunțată miercuri la prânz exclusiv pe grupul de WhatsApp creat de Consiliul Județean Dâmbovița cu jurnaliștii de casă, care încasează lunar sume între 500 și 3000 lei pentru a promova imaginea forului județean.

”Vizită de lucru a președintelui CJD, Corneliu Ștefan, la ora 11:00”, a fost anunțul-invitație către ziariști, exclusiv către cei din localitate, toți cu contracte încheiate ani de-a rândul cu CJ Dâmbovița.

Vizita de lucru a însemnat un scurt discurs al președintelui CJD Corneliu Ștefan, flancat de primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, și de prefectul județului, Claudia Gilia, ultimii fără nicio legătură cu proiectul noului stadion. În plan secund s-au aflat parlamentarul Radu Popa, cel despre care s-a spus că l-ar fi adus pe Andrei Cordoș la Chindia, și Claudiu Mănescu, controversat personaj din Gemenea, uns acum director economic în Consiliul Județean, după ani buni petrecuți la șefia Direcției Județene pentru Sport și Tineret.

De notat că primele fotografii cu utilajele intrând în forță pe respectiva locație au fost publicate de Liga2.ro, în exclusivitate, în urmă cu câteva săptămâni.

”Se lucrează la Dâmbovița Arena, noul complex sportiv care se construiește în municipiul Târgoviște!
Astăzi, alături de reprezentanții constructorului, am mers pe cel mai mare șantier din Dâmbovița, atât ca amploare și valoare investițională, cât și ca impact pentru județul nostru.
Pe lângă partide de fotbal, de la competiții interne până la meciurile reprezentativei naționale și chiar europene, Dâmbovița Arena va mai putea găzdui meciuri de rugby, competiții de atletism, dar și concerte și alte evenimente culturale sau artistice”, a transmis Corneliu Ștefan, președinte CJ Dâmbovița.

Date tehnice Dâmbovița Arena:

Capacitate: 12.402 locuri

  • teren de antrenament separat de suprafața de joc;
  • pistă de atletism;
  • peste 500 de locuri de parcare, dintre care 23 pentru persoanele cu dizabilități și 29 pentru motociclete;
  • peste 100 de locuri pentru biciclete;
  • două locuri de parcare în subsol pentru autocarele echipelor;
  • spații pentru alimentație și comerț;
  • săli de încălzire;
  • sală de recuperare;
  • vestiare jucători și arbitri;
  • spațiu pentru control antidoping;
  • 165 locuri mass-media, 105 pentru presă și 60 pentru comentatori;
  • 75 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și 75 de locuri pentru însoțitorii acestora.

271 milioane de lei este valoarea investiției de la Târgoviște pentru Dâmbovița Arena. Puțin peste 10 la sută (25 de milioane de lei) reprezintă contribuția Consiliului Județean Dâmbovița, restul sunt fonduri provenite prin Compania Națională de Investiții de la Guvernul României.

Foto: facebook Corneliu Ștefan

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-inceput-lucrarile-la-noul-stadion-din-targoviste-19286392

https://liga2.prosport.ro/liga-4/inca-un-stadion-nou-in-judetul-dambovita-19288473

https://liga2.prosport.ro/liga-4/lugojul-isi-modernizeaza-stadionul-din-fonduri-proprii-19284024

https://liga2.prosport.ro/special/mangalia-mai-are-de-asteptat-mult-pentru-a-avea-un-stadion-nou-19283781

Bogdan ISTRATE 02 Nov. 2023, 20:11 Diverse
Pe aceeași temă