CSC Șelimbăr a câștigat și contra Chindiei și intră în play-off-ul Ligii 2 de pe primul loc. Claudiu Niculescu: ”Cheia succesului: am fost ca o echipă”

Ovidiu BOICA 17 Mar. 2024, 09:44 Liga 2

CSC Șelimbăr s-a impus, sâmbătă, la Cisnădie, cu scorul de 2-1 în fața formației din Chindia Târgoviște, în ultima etapă din sezonul regular.

”Călăreții roșiI” au fost conduși din minutul 33, când a înscris Ante Zivkovic, a egalat în prelungirile reprizei întâi dintr-o lovitură de la 11 metri transformată de Tudor Călin, iar Marvin Schieb, venit de pe bancă, a adus victoria, cu 9 minute înainte de final.

Claudiu Niculescu, după victoria cu Chindia: ”Am câștigat absolut meritat”

Antrenorul echipei sibiene, Claudiu Niculescu, consideră că succesul cu Chindia este absolut meritat. Și-a felicitat jucătorii, mai ales că au avut un adversar în plus, suprafața de joc, afectată de ploile căzute la Cisnădie în ultimele zile.

Claudiu Niculescu mai spune că echipa sa merită să fie pe primul loc la finalul sezonului regular, loc pe care l-a ocupat în majoritatea timpului, iar această performanță vine după o muncă asiduă din vară încoace.

”Am câștigat, zic eu, meciul absolut meritat, la cum s-au desfășurat ostilitățile pe teren. A fost un teren foarte greu, a plouat mult în ultimele zile și jucătorii au suferit puțin din punct de vedere fizic. Și noi, dar și cei de la Chindia. Dar, le mulțumim autorităților de-aici pentru că au adus terenul în condiții bune, zic eu, până la ora jocului, destul de bune, având în vedere cât a plouat zilele trecute. Cum spuneam, este o victorie meritată, o victorie care vine așa, la finalul sezonului (n.r. – regular), în ultima etapă, absolut meritată: Suntem pe prima poziție, la fel spun, absolut meritat. Din cele 19 etape, cred că în 15 am fost pe primul loc, iar asta spune totul. Cum am spus și la începutul acestor ultime patru etape, în iarnă, traversăm o perioadă bună, suntem pe primul loc și mi-aș dori să rămânem pe primul loc până la finalul campionatului regular. S-a întâmplat acest lucru, le mulțumesc băieților pentru că au muncit enorm, au muncit foarte mult din vară, de când ne-am reunit. Îi mulțumesc conducerii clubului, domnului primar (n.r. – Marius Grecu), pentru că este meritul tuturor. În primul rând, este al băieților, ei sunt principalii artizani ai acestei performanțe, zic eu, o performanță foarte importantă pentru fiecare dintre ei. Și pentru noi, pentru club, dar – cred eu – cheia succesului a fost faptul că am fost ca o echipă, cum am mai spus asta în multe rânduri. Sper să fim la fel și-n continuare”, a declarat Niculescu într-un interviu postat de CSC Șelimbăr pe pagina sa de Facebook.

Credit pentru toți jucătorii din lot

Claudiu Niculescu a adăugat că urmează o perioadă foarte dificilă, cu meciuri ”din trei în trei zile”, motiv pentru care fiecare dintre jucătorii din lot își vor avea șansa de a evolua încă din primul minut . Antrenorul ”călăreților roșii” susține că împreună vor face tot posibilul pentru a rămâne pe primul loc până la finalul campionatului.

”Ne-așteaptă un play-off foarte greu, s-a schimbat puțin problema, în sensul că va fi o perioadă foarte, foarte încărcată, cu meciuri din trei în trei zile, așa că voi avea nevoie de toți jucătorii pe care-i am la dispoziție, de tot lotul. Fiecare dintre ei își va primi șansa să joace în primul «unsprezece». Am încredere în toți și sper să facem față cu brio acestui play-off. Vom simți pe pielea noastră ceea ce înseamnă să fim în primele șase. Din toate punctele de vedere, trăirile sunt altele. Ceea ce pot să spun e că vom face tot posibilul pentru a rămâne pe-această poziție a clasamentului. Nu va fi ușor, dar vom încerca”, a adăugat antrenorul Șelimbărului.

  • Play-off-ul urmează să debuteze în jurul datei de 30 martie 2024. Vineri, Comitetul Executiv al FRF a modificat programul competițional, play-off-ul urmând să se încheie cu o săptămână mai devreme, fiind introdusă încă o etapă intermediară, iar jocurile de baraj de promovare/menținere în SuperLigă au loc și ele mai devreme.

Despre mesajul din vestiar, de la pauză: ”N-am avut foarte multe lucruri de reglat”

Claudiu Niculescu a vorbit, cu această ocazie, despre ceea ce s-a petrecut la pauză, în vestiar. ”N-am avut foarte multe lucruri de reglat”, a recunoscut antrenorul, întărind ideea că victoria de sâmbătă, de la Cisnădie, a fost una absolut meritată.

”Sincer, n-am avut foarte multe lucruri de reglat la pauză pentru că prima repriză, cred eu, am controlat-o în totalitate. Am avut 7-8 sau 10 cornere, ocazii, am stat mai mult în treimea adversă, nu am avut foarte multe lucruri de reproșat. I-am încurajat, le-am mai dat niște indicații tactice pe care le-au respectat în mare parte, în repriza secundă și cred eu că – așa cum am mai spus – victoria este absolut meritată. Nimeni nu poate pune la îndoială victoria de astăzi (n.r. sâmbătă), victorie care ne-a menținut pe primul loc la finalul campionatului regular, loc pe care ne dorim să-l ocupăm și la finalul play-off-ului. Vedem ce va fi!”, a mai spus Claudiu Niculescu.

CSC Șelimbăr, în victoria cu Chindia: Al. Roșca – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin – Gab. Deac (Schieb 61′), C. Soare (Rotund 75′), Rodri Hernando (Monea 61′) – Al. D. Pop (Visic 75′). Rezerve neutilizate: Aldescu – Ayine, R. Gherman, Drăghescu, Ct. Alexe.

Claudiu Niculescu, despre convocarea portarului Roșca la naționala de tineret: ”Este un copil cu reale calități”

Antrenorul echipei din Șelimbăr este bucuros că Alexandru Roșca, portarul titular al ”călăreților roșii”, a fost convoct din nou de selecționerul Daniel Pancu la naționala de tineret pentru meciul cu Armenia din preliminariile Campionatului European U21 de anul viitor. Niculescu spune că are încredere în goalkeeperul împrumutat de CSC Șelimbăr de la UTA Arad, despre care are numai cuvinte de laudă.

”Bineînțeles, este încă un copil, este tânăr. Am avut încredere în el, cum am în toți băieții pe care-i antrenez. Totul a depins doar de el, s-a pregătit foarte bine, a făcut meciuri bune. A avut și noroc, trebuie să menționez acest lucru, pentru că un portar fără noroc poate suferi foarte tare. Dar, ceea ce a depins de el, a făcut și îl felicit. Mă bucur mult pentru el, cred că este a patra sau a cincea lui convocare la Under 21. Iată că și cei de la echipa națională au văzut ceva în el, este un copil cu reale calități și m-aș bucura foarte tare pentru el, m-aș bucura să reușească s-ajungă un portar mare. Are toate calitățile necesare dar depinde doar de el”, a afirmat Claudiu Niculescu.

CSC Șelimbăr a fost lider în Liga 2 în 15 din cele 19 etape. Va juca în premieră în play-off, dar nu poate promova

CSC Șelimbăr a terminat sezonul regular al Ligii 2 pe primul loc, cu 42 de puncte, dar nu are drept de promovare, în aceeași situație aflându-se și Corvinul Hunedoara, și ea calificată în play-off.

Echipa lui Claudiu Niculescu a pierdut un singur joc în cele 19 etape scurse până acum, 0-1 cu Unirea Slobozia, la Cisnădie. S-a situat pe locul 1 în clasament în 15 din cele 19 etape, din runda a doua fiind singura care a avut punctaj maxim, până în etapa a șasea. Ceilalți lideri au fost Concordia Chiajna, în prima etapă, datorită golaverajului, și Unirea Slobozia, în trei rânduri.

În play-off-ul Ligii 2 s-au mai calificat Unirea Slobozia, Corvinul Hunedoara, Gloria Buzău, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc.

Momentan, echipa lui Niculescu nu-și cunoaște programul din cele zece etape, deoarece tragerea la sorți a acestuia va avea loc marți, de la ora 12:00, la sediul FRF.

Declarațiile lui Claudiu Niculescu după CSC Șelimbăr – Chindia Târgoviște 2-1:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19302993

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-remizat-in-deplasarea-de-la-dumbravita-19303126

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-primit-trei-goluri-in-derby-ul-cu-unirea-slobozia-19303069

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

Ovidiu BOICA 17 Mar. 2024, 09:44 Liga 2
Pe aceeași temă