Dragoș Militaru, reacție după ce a preluat Chindia Târgoviște. Vrea să repete ”minunile” de la Unirea Dej: ”Lumea trebuie să se gândească la ce va fi, pentru asta am fost adus”

Andrei PASCU 21 Jun. 2023, 18:38 Liga 2
Dragoș Militaru, reacție după ce a preluat Chindia Târgoviște. Vrea să repete ”minunile” de la Unirea Dej: ”Lumea trebuie să se gândească la ce va fi, pentru asta am fost adus”

Dragoș Militaru a fost numit antrenor principal al echipei Chindia Târgoviște, iar miercuri, alături de noi oameni numiți în funcțiile de conducere ale recent retrogradatei în Liga 2, a susținut o conferință de presă.

Antrenorul a vorbit abia la finalul conferinței, după ce în centrul atenției au fost cei ”în costum”, care au dorit să readucă entuziasmul în rândul suporterilor dezamăgiți de evoluția slabă din sezonul trecut, de SuperLiga României.

Dragoș Militaru, prezentat oficial de Chindia Târgoviște!

Dragoș Militaru va încerca să formeze o echipă care să se lupte pentru calificarea în play-off, chiar dacă formația din Târgoviște a rămas fără foarte mulți jucători după retrogradare, iar multe echipe din Liga 2 se pregătesc să reia antrenamentele în zilele următoare.

Militaru, un antrenor tânăr, de 33 de ani, e entuziasmat de noul proiect început, după ce a făcut adevărate ”minuni” la Unirea Dej. Le-a mulțumit, la conferința de presă, celor care au ales să meargă pe mâna lui și e încântat de condițiile găsite la Chindia Târgoviște.

E clar că e un nivel superior celui de la Unirea Dej, dar Dragoș Militaru e sigur că poate rămâne și din sezonul următor un antrenor apreciat la nivelul Ligii 2, așa cum a fost în ultimele două stagiuni în special.

Dragoș Militaru, încrezător că poate face rezultate bune și la Chindia Târgoviște

Deocamdată, Chindia nu are un lot clar cu care va ataca revenirea în SuperLiga României din primul sezon, dar este de așteptat ca, în zilele următoare, să fie anunțate mutări importante, de jucători cu experiență, dar și numeroase.

Le mulțumesc celor care au avut încredere în mine și în ce pot să fac. Nu cred că este cel mai bun moment din ultimii patru ani pentru echipă, știu asta, toți știm, dar cred că în viața oricărei echipe există și momente de genul. Nu vreau să se gândească lumea la ce a fost în trecut, ci la ce o să fie de acum înainte, pentru asta am fost adus.

E un mediu în care pot să îmi exprim ideile pe care le am, să continui munca pe care am făcut-o în ultimii trei-patru ani de zile foarte bine. Am ales să vin aici pentru că e un obiectiv și mereu mi-am dorit lucruri mărețe. Asta am vrut oriunde am fost, în special în ultimii ani. Am fost la o echipă nu foarte cunoscută, dar unde am încercat să am un anumit standard, anumite pretenții de la mine și de la echipă.

(N.r. – Întrebat de diferențele financiare și de infrastructură dintre Unirea Dej și Chindia Târgoviște) Partea financiară nu a contat pentru mine (n.r. – în momentul în care a ales Chindia), nu am vrut să o pun pe primul plan. Orice discuție a fost despre ce pot să ofer la antrenamente și ce pot să le cer jucătorilor. Sunt condiții mult mai bune aici decât la Dej, condiții de Liga 1, acest stadion e nou și e unul dintre cele mai frumoase.

Toată lumea știe că la Dej a fost un buget mic, dar câțiva jucători din echipă au ajuns la Liga 1. Asta înseamnă că am muncit bine”, a afirmat Dragoș Militaru la conferința de presă.

Dragoș Militaru, cu realizări notabile la Unirea Dej, începe o nouă aventură, la Chindia Târgoviște

Dragoș Militaru a preluat Unirea Dej la începutul anului 2020, când echipa era pe ultimele poziții în Liga 3, dar în vara lui 2021 a reușit să o promoveze în Liga 2. În stagiunea 2021/2022, Unirea Dej a reușit să se mențină fără emoții în eșalonul secund, iar în sezonul trecut și-a depășit cu mult condiția, obținând calificarea în play-off-ul de promovare.

Născut la Târgu Jiu, Dragoș Militaru a decis să nu semneze prelungirea și a acceptat, iată, oferta Chindiei Târgoviște. În iarna trecută, despre antrenor s-a aflat că putea face trecerea în prima divizie, la FC Botoșani, dar are un ”minus” remarcat tot mai des la anumiți ”principali” acontați de formații din SuperLigă: nu deține momentan Licența Pro.

Chindia Târgoviște mizează pe o ”echipă nouă” în încercarea de a reveni în prima ligă

Chindia Târgoviște a retrogradat în Liga 2 în chiar ultima etapă a play-out-ului SuperLigii României. A făcut 2-2 cu FC Voluntari, nu a putut merge în barajul de menținere/ retrogradare în prima ligă, iar momentul a venit în primul meci pe noul stadion ”Eugen Popescu”, a cărui inaugurare a fost prelungită mult după termenul inițial al predării finale.

Acum, Chindia Târgoviște începe o nouă etapă, iar la conferința la care a participat și Dragoș Militaru au mai fost prezenți noii conducători: președintele Andrei Cordoș, vicepreședintele Lorin Petrescu, coordonatorul de activitate sportivă Eduard Stăncioiu, directorul tehnic Renzo Rossi și team managerul Irinel Voicu.

Foto și video: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-cordos-este-sigur-ca-va-readuce-chindia-in-elita-fotbalului-romanesc-avea-sansa-de-a-dezvolta-un-proiect-practic-de-la-zero-politica-de-transferuri-si-cei-patru-jucatori-car-19275631

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-anuntat-aducerea-lui-denis-golda-19275642

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-schumacher-la-o-semnatura-sa-preia-o-echipa-din-liga-2-si-sa-fie-adversar-in-noul-sezon-cu-fostul-sau-colaborator-andrei-prepelita-sunt-in-drum-spre-club-si-continui-discutiile-19275623

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-efectuat-vizita-medicala-si-a-programat-cinci-amicale-19275632

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-prezentat-oficial-noua-conducere-administrativa-si-tehnica-presedintele-cj-dambovita-pornim-la-targoviste-reconstructia-micului-ajax-surpriza-un-italian-cunoscut-in-19275599

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-patra-achizitie-a-nou-promovatei-cs-tunari-vine-tot-de-la-o-rivala-din-liga-2-andrei-sin-s-a-alaturat-ilfovenilor-19275620

Andrei PASCU 21 Jun. 2023, 18:38 Liga 2
Pe aceeași temă