Cel mai vechi component al lotului Petrolului până în această iarnă, ultima achiziție a Metaloglobusului înaintea reluării Ligii 2. Președintele Marius Burcă, concluzii despre pregătirea de iarnă

Marius ANGHEL 24 Feb. 2023, 19:44 Liga 2
Cel mai vechi component al lotului Petrolului până în această iarnă, ultima achiziție a Metaloglobusului înaintea reluării Ligii 2. Președintele Marius Burcă, concluzii despre pregătirea de iarnă

Metaloglobus începe partea a doua a sezonului Ligii 2 cu încă o achiziție în lot. Alberto Olaru, jucător care s-a despărțit de curând de Petrolul, a semnat cu echipa bucureșteană. Fundașul poate debuta la noua sa formație în meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii, din etapa a 17-a a Ligii 2.

Altfel, președintele Marius Burcă susține că este mulțumit de cum a decurs pregătirea echipei în această iarnă și speră la evitarea retrogradării.

Alberto Olaru a promovat cu Petrolul din Liga 4 până în prima ligă

Alberto Olaru era cel mai vechi component al lotului echipei ploieștene. S-a alăturat noului Petrolul încă de la înființare, din 2016, și a evoluat din Liga 4 până în prima ligă. A purtat și banderola de căpitan atunci când era utilizat, însă fiindcă nu avea mari șanse să joace în SuperLigă a decis în cele din urmă ca aventura sa la echipa la care s-a format să se încheie în această iarnă.

Fundașul ploieștean de 25 de ani, pe care îi va împlini la data de 23 martie, a jucat pentru Petrolul în SuperLigă, în acest sezon, în două partide, din minutul 89 în 2-0 cu Campionii FC Argeș (24 octombrie 2022) și din minutul 90+1 în 1-1 cu ”FC U” Craiova (18 decembrie 2022). Tot în acest sezon a prins și două partide ca integralist în Cupa României, 0-0 cu Unirea Slobozia și 0-1 cu ”FC U” Craiova.

A fost om de bază la Petrolul în sezoanele în care s-a jucat în Liga 4 și Liga 3, dar și în primul în care s-a promovat în Liga 2 (2018-2019), când a avut 25 de apariții. Ulterior a fost utilizat mai puțin, 16 partide în ediția 2019-2020, 14 în 2020-2021 și doar 4 în 2021-2022, când s-a promovat în prima ligă.

”Alberto Olaru și-a reziliat angajamentul cu FC Petrolul Ploiești, alegând să facă pasul din dorința de a-și găsi echipă la care să poată evolua mai mult.

Cel mai vechi component al lotului și jucătorul care a parcurs, alături de Petrolul, toți pașii din 2016 încoace, evoluând în toate cele patru eșaloane, Alberto Olaru a decis să-și continue cariera la un club unde va avea posibilitatea să adune cât mai multe apariții pe gazon, reziliindu-și, astfel, contractul cu gruparea noastră.

«Petrolul este echipa mea de suflet, la care am crescut și unde, firesc, am cunoscut cele mai mari satisfacții ale carierei! Mă despart cu greu, dar plec să joc și asta este cel mai bine pentru mine în acest moment. Mulțumesc pentru tot, Petrolul!», a mărturisit Alberto Olaru.

În vârstă de 24 de ani, Alberto Olaru a bifat 121 de partide pentru FCP, în campionat și Cupa României, fiind, în mod tradițional, și unul dintre „căpitanii” echipei.

Mulțumim, Alberto Olaru! Mult succes în continuare!”, anunțat Petrolul la 11 februarie 2023.

Șase plecări și șase achiziții pentru Metaloglobus în această iarnă

Metaloglobus l-a contactat pe Olaru după despărțirea de Petrolul și i-a oferit un contract până la finalul sezonului în curs. Jucătorul ploieștean a acceptat, astfel că a devenit a șasea achiziție a bucureștenilor în această iarnă, după Georgian Honciu (mijlocaș, Gloria Buzău), Aurelian Ciuciulete (mijlocaș, Unirea Constanța), Alexandru Enache (mijlocaș, Unirea Constanța), Răzvan Milea (mijlocaș, Poli Timișoara) și Ianis Mihart (mijlocaș, Ripensia).

La capitolul despărțiri, cu Metaloglobus nu vor mai continua Cazimir Drăgan, Raoul Cristea, David Ilie, Darius Grosu, Claudiu Moisie și Gabriel Șerban.

Marius Burcă: ”Echipa este în creștere și sunt convins că ne vom îndeplini obiectivul”

În această perioadă de pregătire de iarnă, Metaloglobus a disputat șapte amicale, cu Agricola Borcea (Liga 3, scor 2-2), Petrolul Ploiești (SuperLiga, scor 2-2), CSM Alexandria (Liga 3, scor 5-0), Steaua (Liga 2, scor 0-1), Unirea Slobozia (Liga 2, scor 2-0), din nou cu Agricola Borcea (Liga 3, scor 5-1) și cu Gloria Buzău (Liga 2, scor 0-1).

Președintele clubului, Marius Burcă, este mulțumit de modul în care s-a antrenat echipa în această iarnă.

”Am făcut o pregătire de iarnă foarte bună, echipa s-a exprimat așa cum ne dorim, atât noi, cei din conducere, cât și antrenorul Eusebiu Tudor, și avem ca obiectiv salvarea de la retrogradare, deși la începutul sezonului ne popusesem calificarea în play off. Am început nefast campionatul, acumulând un singur punct în șapte etape, ceea ce a dus și la schimbarea antrenorului. Acum echipa este în creștere și sunt convins că ne vom îndeplini obiectivul”, a declarat, citat de FRF, Marius Burcă.

Metaloglobus e pe locul 16 în clasamentul Ligii 2, cu 16 puncte, la numai patru puncte de ultimele două clasate, Unirea Constanța și Poli Timișoara.

În prima etapă din 2023, a 17-a a sezonului regular, bucureștenii vor întâlni sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 13, 21 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-merge-la-victorie-pe-terenul-lui-metaloglobus-19261109

https://liga2.prosport.ro/publicitate/reincepe-lupta-pentru-promovare-superoferta-pentru-restartul-ligii-secunde-19261061

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

Marius ANGHEL 24 Feb. 2023, 19:44 Liga 2
Pe aceeași temă