Viitorul Pandurii merge pe terenul echipei Metaloglobus fără trei jucători. Călin Cojocaru vrea, totuși, cele trei puncte: ”Presiunea mai mare e pe ei, sunt în criză, dar vrem victoria”

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2023, 19:22 Liga 2
Viitorul Pandurii merge pe terenul echipei Metaloglobus fără trei jucători. Călin Cojocaru vrea, totuși, cele trei puncte: ”Presiunea mai mare e pe ei, sunt în criză, dar vrem victoria”

Viitorul Pandurii speră să obțină victoria în duelul de sâmbătă, din etapa a 17-a de Liga 2, cu Metaloglobus, de pe teren advers.

Gorjenii vor cele trei puncte în urma partidei de pe stadionul bucureștenilor și au un plus dacă ne luăm după locurile din clasament.

Viitorul Pandurii merge la victorie pe terenul lui Metaloglobus. Călin Cojocaru nu poate miza, însă, pe trei jucători

Călin Cojocaru, antrenorul formației Viitorul Pandurii din această iarnă, nu ascunde faptul că a pregătit echipa pentru victorie, chiar dacă e conștient că Metaloglobus va face tot ce poate să se ridice din subsolul clasamentului.

Gorjenii au și câteva vești proaste, neputând să mizeze pe trei dintre jucători, pe Radu Rogac, Alexandru Core și Adelin Pîrcălabu, toți accidentați. Ei nu vor face deplasarea pe terenul echipei Metaloglobus, dar speră Cojocaru să se bazeze cât mai repede pe ei, în meciurile următoare de Liga 2.

”Sunt mulțumit de achiziții, din păcate avem ceva jucători cu probleme medicale, sperăm să-i recuperăm. Așteptăm încrezători meciul de la Metaloglobus, chiar dacă o să jucăm pe un teren sintetic, pe care nu îl știm foarte bine. E clar că presiunea mai mare e pe ei, sunt în criză de puncte, dar și noi ne dorim să câștigăm.

Fiind primul meci după pauza de iarnă, este un meci foarte important pentru noi. Mergem concentrați și vrem să câștigăm cu toate că Metaloglobus a făcut niște achiziții foarte importante.

Consider că ne-am pregătit corespunzător. Băieții au avut o atitudine foarte bună, atât la antrenamente, cât și la meciurile amicale. Este foarte bine pentru încrederea noastră că nu am avut eșecuri în amicale, dar lucrul acesta ne responsabilizează și mai mult să continuăm și în meciurile oficiale cu aceleași rezultate, fiindcă acolo ne interesează cel mai mult.

Trebuie însă să avem tot timpul o atitudine corespunzătoare”, a spus Călin Cojocaru, conform Gorjeanul.

Viitorul Pandurii, în partea inferioară a clasamentului de Liga 2

Viitorul Pandurii e pe locul 13 în Liga 2, cu 21 de puncte, la egalitate cu poziția a 12-a, CS Comunal Șelimbăr, și la două puncte peste poziția a 14-a, CSC Dumbrăvița. În ultima rundă din 2022, a 16-a a sezonului regular, Viitorul Pandurii a trecut cu 3-1 de Ripensia.

Viitorul Pandurii a terminat anul trecut într-o notă pozitivă, reușind să câștige ultimele două etape din Liga 2, a 15-a și a 16-a, 2-1 cu Minaur Baia Mare și 3-1 cu Ripensia. La acel moment venea, ce-i drept, după două eșecuri la rând, 1-3 cu Gloria Buzău și 0-4 cu Unirea Slobozia.

În 2023, Viitorul Pandurii le va mai întâlni pe Metaloglobus (în deplasare), CSM Slatina (pe teren propriu) și pe FK Miercurea Ciuc (în deplasare).

Jucătorii echipei Viitorul Pandurii, îngrijorați de cutremurele din Gorj

Din păcate, înaintea acestui joc cu Metaloglobus, Cojocaru are și alte preocupări, acelea ale situației pricinuite de cutremurele din județul Gorj, Târgu Jiu fiind printre localitățile cele mai afectate.

Jucătorii nu s-au putut odihni așa cum trebuie în ultima perioadă, îngrijorați de faptul că periodic au loc seisme resimțite.

Două zile am sperat că nu o să se mai întâmple, dar azi-noapte a fost din nou cutremur și unii dintre ei au fost mai panicați, nu au mai putut să doarmă. Eu consider că suntem puternici și putem să trecem peste aceste lucruri care nu depind de noi”, a mai spus Cojocaru.

  • Lotul echipei Viitorul Pandurii pentru partida de la București este următorul: Mihai Udrea, Robert Geantă (portari), Adrian Godja, Alex Băican, Valeryi Stepanenko, Robert Dănescu, Răzvan Vulpe (fundași), Paulian Banu, Nicholas Geană, Denis Brînzan, Alin Țegle, Florin Răsdan, Alexandru Dulca, Charles Acolatse, Vlad Toma, Alexandru Gîrbiță, Alexandru Raicea (mijlocași), Gabriel Dodoi, Claudiu Dragu și Philippe Nsiah (atacanți).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VPTJ (@viitorul_pandurii_targu_jiu)

Foto: Viitorul Dăești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-badea-a-intermediat-vanzarea-clubului-dinamo-imagini-exclusive-de-la-negocierile-purtate-de-dorin-serdean-cu-redwhite-exclusiv-19261100

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-steaua-derby-ul-etapei-a-17-a-a-ligii-2-se-joaca-de-la-ora-1600-bucurestenii-pot-obtine-calificarea-matematica-in-play-off-19261025

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-doar-cu-gandul-la-victorie-cu-minaur-baia-mare-19260846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zoltan-szondy-acuzatii-grave-inaintea-partidei-fk-miercurea-ciuc-progresul-spartac-19261066

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-pregatita-de-partida-cu-fk-miercurea-ciuc-19261026

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2023, 19:22 Liga 2
Pe aceeași temă