Cei cinci adversari pe care Steaua îi întâlnește în amicalele dinaintea debutului în Liga 2. ”Militarii” țin un moment de reculegere în memoria lui Ion Ghiţulescu

Marius ANGHEL 25 Jun. 2021, 13:56 Liga 2
Cei cinci adversari pe care Steaua îi întâlnește în amicalele dinaintea debutului în Liga 2. ”Militarii” țin un moment de reculegere în memoria lui Ion Ghiţulescu

Steaua, una dintre cele cinci nou-promovate în Liga 2, ediția 2021/2022, și-a stabilit programul meciurilor amicale din această perioadă de pregătire de vară.

Printre cei cinci adversari pe care îi va întâlni echipa antrenată de Daniel Oprița se numără o prim-divizionară, sârbii cu care va inaugura noul stadion din Ghencea, una dintre formațiile pe care le-a învins la barajul de promovare și două viitoare colege de campionat.

Steaua dispută cinci amicale stabilite înaintea debutului în Liga 2

Steaua s-a reunit luni, 21 iunie, iar astăzi, 25 iunie, a comunicat întreg programul de meciuri amicale pe care îl va disputa până la startul sezonului de Liga 2, stabilit pentru data de 31 iulie.

Meciul de debut este cu Academica Clinceni, sâmbătă. Inițial se anunțase că partida va avea loc la Clinceni, însă, mai nou, acesta se va desfășura în Ghencea, ca ci celelalte patru partide. Încă al doilea amical stabilit va avea loc pe noul stadion Steaua, cu OFK Belgrad, când se va inaugura arena.

Ulterior, jucătorii lui Daniel Oprița vor întâlni CS Afumați, echipa pe care au învins-o în barajul decisiv pentru promovarea în Liga 2 (2-0 acasă și 2-1 în deplasare). Ultimele întâlniri au loc cu două viitoare colege, Metaloglobus și Viitorul Pandurii.

Toate amicalele au loc în Ghencea. La partida cu Academica Clinceni se ține moment de reculegere în memoria lui Ion Ghiţulescu

Amicalul cu Academica Clinceni se va desfășura fără spectatori, iar înainte de startul jocului se va ține un moment de reculegere în memoria lui Ion Ghițulescu, cel care a inventat emisiunea ”Fotbal Minut cu Minut” de la Radio România.

”Vacanța de vară a jucătorilor roș-albaștri s-a încheiat. Ei s-au reunit în complexul din Ghencea sub coordonarea lui Daniel Oprița, în vederea atacării noului sezon competițional. După o perioadă de pregătire generală, steliștii vor începe seria meciurilor amicale.

Iată programul partidelor amicale transmise în direct pe Steaua TV:
– 26 iunie: Steaua București – Academica Clinceni (loc 5; Liga I);
– 07 iulie: Steaua București – FK Beograd;
– 17 iulie: Steaua București – CS Afumați (loc 1/Seria 3; Liga a III-a);
– 21 iulie: Steaua București – FC Metaloglobus Bucureşti (loc 10; Liga a II-a);
– 27 iulie: Steaua București – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu (loc 12; Liga a II-a).

Toate partidele se vor disputa în complexul Ghencea. Primul meci amical se va desfășura fără spectatori.

La începutul meciul se va ține un moment de reculegere, în memoria lui Ion Ghiţulescu, reporter la secţia de sport a Radiodifuziunii Române. Primul meci comentat din carieră a fost CCA Steaua – Energia Petroşani (1-1), în 1955. În 1965 a inventat emisiunea „Fotbal Minut cu Minut”. Ultimul meci pe care l-a comentat a fost în 2002 Gloria Bistriţa – FCM Braşov. Ion Ghiţulescu a realizat transmisii live sau înregistrare la şapte ediţii ale Jocurilor Olimpice, patru ediţii de Campionat Mondial şi la Campionatele Mondiale de handbal.
A decedat pe 24 iunie 2021, la București”, comunică CSA Steaua.

Steaua a perfectat un prim transfer de când a promovat în Liga 2, pe atacantul Vasile Buhăescu, fost la Petrolul.

Marius ANGHEL 25 Jun. 2021, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă