Steaua – OFK Belgrad, meciul de inaugurare a noului stadion Steaua, unde echipa își va disputa meciurile din Liga 2: ”Acest moment se vrea un arc peste timp.” Președintele Răzvan Bichir, mesaj pentru suporteri

Marius ANGHEL 23 Jun. 2021, 15:52 Liga 2
Steaua - OFK Belgrad, meciul de inaugurare a noului stadion Steaua, unde echipa își va disputa meciurile din Liga 2: ”Acest moment se vrea un arc peste timp.” Președintele Răzvan Bichir, mesaj pentru suporteri

Președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, colonelul Răzvan Bichir, a anunțat astăzi, 23 iunie 2021, în mod oficial, evenimentul prin intermediul căruia noul stadion Steaua va fi inaugurat, după ce recepția sa a avut loc în toamna anului trecut.

Între timp, acolo suporterii au sărbătorit promovarea în Liga 2, iar naționala Macedoniei de Nord a susținut antrenamentele oficiale înainte de disputarea meciurilor de la EURO 2020, pe Arena Națională.

OFK Belgrad, adversarul Stelei la meciul de inaugurare a noului stadion din Ghencea. Tot cu aceiași sârbi s-a jucat și la inaugurarea fostului stadion

Noul stadion Steaua va fi inaugurat cu un meci amical împotriva unui adversar pe care echipa ”militară” a întâlnit-o și la inaugurarea vechii arene, la data de 9 aprilie 1974. Este vorba despre OFK Belgrad, formație care acum activează în liga a 3-a din Serbia.

Cu ocazia acestui eveniment, Steaua vrea să celebreze și aniversarea a 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni, actuala Liga Campionilor, cea mai prestigioasă competiție pentru cluburile de fotbal.

”Aș vrea să comunic că, începând cu 4 iunie, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a preluat oficial arena Ghencea. Din acel moment, am făcut toate demersurile necesare, toate eforturile pentru a operaționaliza stadionul, astfel încât să putem să fim o gazdă bună pentru echipele participante la turneul final UEFA.

În paralel, ne-am ocupat și de proiectul de inaugurare a noului stadion, care va avea loc pe 7 iulie, în compania echipei OFK Belgrad. Acest moment se vrea un arc peste timp, deoarece vechiul stadion a fost inaugurat pe 9 aprilie 1974 în compania aceluiași adversar.

Tot în acea dată vrem, și vom reuși de această dată, să celebrăm câștigarea Cupei Campionilor Europeni acum 35 de ani. Acest eveniment l-am avut pregătit în toate detaliile, să-l desfășurăm în data de 7 mai, dar, din cauza condițiilor pandemice, nu am reușit.

Așteptăm toți suporterii alături de noi, să ne bucurăm împreună de spectacol, de fotbal și de prietenie”, a transmis Răzvan Bichir într-o conferință de presă susținută chiar în cadrul noului stadion Steaua.

Steaua joacă în Liga 2 pe noul stadion

Acesta a mai avut un mesaj pentru suporterii Stelei: ”Meciurile din Liga a 2-a ale echipei se vor desfășura pe acest stadion.”

Campionatul Ligii 2 e programat să înceapă la data de 31 iulie, deci după inaugurarea noului stadion din Ghencea.

De ce noul stadion va fi inaugurat la 7 iulie, când se pun biletele la vânzare, dar și abonamentele noul sezonul de Liga 2

În cadrul conferinței de presă, Teodor Avramescu, redactorul șef al Steaua TV, a comunicat și că data de 7 iulie nu a fost aleasă întâmplător pentru inaugurarea noului stadion Steaua.

”Cifra 7 are o semnificație aparte în istoria stadionului. Pe 7 iulie 1947 a fost înființat clubul Steaua, în 1974 a avut loc inaugurarea vechiului stadion, iar în 7 mai 1986 a reprezentat cea mai mare performanță a clubului Steaua: câștigarea Cupei Campionilor Europeni. De asemenea, unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai echipei de fotbal Steaua, Marius Lăcătuș, juca cu numărul 7 pe spate, iar el reprezintă spiritul de luptă al Stelei”, a transmis Teodor Avramescu.

Acesta a mai anunțat că biletele pentru evenimentul de inaugurare se vor pune în vânzare în zilele următoare, data de la care se va începe urmând să fie anunțată de către club.

Numărul de bilete care vor fi puse în vânzare va varia în funcție de faza pandemică în care se află țara la momentul inaugurării, dar și în funcție de procedurile legale. Vor fi puse la vânzare și bilete virtuale.

Totodată, după meciul cu OFK Belgrad se vor pune în vânzare și abonamentele pentru sezon 2021/2022 de Liga 2.

Conferința de presă:

Marius ANGHEL 23 Jun. 2021, 15:52 Liga 2
Pe aceeași temă