Cristian Pustai a analizat la ”sânge” viitorul adversar al Ceahlăului, pe fostul lider al Ligii 2, și îi dă speranțe echipei sale: ”Sunt premise pentru un meci foarte interesant, foarte disputat și sper să ieșim învingători.” Nemulțumirea antrenorului legată de jucătorii convocați la naționale

Marius ANGHEL 18 Oct. 2023, 21:49 Liga 2
Cristian Pustai a analizat la ”sânge” viitorul adversar al Ceahlăului, pe fostul lider al Ligii 2, și îi dă speranțe echipei sale: ”Sunt premise pentru un meci foarte interesant, foarte disputat și sper să ieșim învingători.” Nemulțumirea antrenorului legată de jucătorii convocați la naționale

Ceahlăul este gazdă în meciul de deschidere a etapei a 10-a a Ligii 2, rundă care reia campionatul după a doua pauză luată pe perioada jocurilor echipelor naționale, cât și cea care face trecerea în partea a doua a sezonului regular. Va primi, vineri, de la ora 18:00, vizita fostului lider al clasamentului în ultimele șapte etape, CSC Șelimbăr, echipă care se află în fața sa la șase puncte distanță.

Despre jocul dintre Ceahlăul și CSC Șelimbăr au vorbit, din partea clubului nemțean, într-o conferință de presă organizată special cu această ocazie, antrenorul principal Cristian Pustai și jucătorii Patrick Petre și Mihai Neicuțescu.

Cristian Pustai, despre meciul Ceahlăului cu CSC Șelimbăr: ”Ne așteaptă un meci foarte-foarte dificil”

Absent la ultimele conferințe organizate de club înainte de jocurile oficiale, Cristian Pustai nu și-a mai trimis de această dată colaboratorii, antrenorul de portari sau preparatorul fizic, să vorbească în numele său, părerea lor contând extrem de puțin, având în vedere că ei nu au un cuvânt de spus prea important în gândirea jocurilor și a strategiilor.

Experimentatul antrenor a analizat bine adversarul din această etapă, ținând cont de lucrurile pe care le-a spus despre acesta. Consideră că jocul cu CSC Șelimbăr va fi foarte dificil, dar, totodată, îl vede interesant, disputat și speră ca jucătorii săi să-l câștige.

”Spunem despre fiecare meci că este dificil. Acum, într-adevăr, ne așteaptă un meci cu o echipă care abia etapa trecută a pierdut pentru prima dată (n.r. – 0-1 acasă cu Unirea Slobozia, după un joc în care a evoluat din minutul 18 în inferioritate numerică), o echipă care, dacă ne uităm la parcursul ei, din cinci jocuri în deplasare a reușit să câștige trei și să termine două la egalitate. E o echipă care încă nu a primit gol în deplasare. Deci ne așteaptă un meci foarte-foarte dificil. Știm asta, ne-am pregătit foarte bine. Este o echipă care a primit patru goluri până acum, deci are a doua cea mai bună apărare. Doar cei de la Slobozia, care au trei goluri primite, sunt mai buni la acest capitol. Deci e o echipă care se apără foarte bine, care joacă mult mai bine în deplasare, deci ne așteaptă un meci greu, însă și noi suntem o echipă care până în acest moment am demonstrat că reușim să înscriem aproape meci de meci, pentru că a fost acea sincopă cu Mioveni (n.r. – Ceahlăul a pierdut acasă cu CS Mioveni, scor 0-1), dar și la acel meci ne-am creat destule situații.

Așa că sunt premise pentru un meci foarte interesant, foarte disputat și sper să ieșim învingători, pentru că ne aflăm exact la jumătatea acestui sezon regular, parcursul este bun, bineînțeles că putea să fie și mai bun, dacă ne gândim la ce puncte ne-au trecut trecut printre degete, dar în continuare trebuie să sperăm că trecem de a doua barieră, cea de 20 de puncte, și ne îndreptăm spre bariera finală, pe care dacă reușim să o depășim, pe cea de 30 de puncte în sezonul regular, înseamnă că suntem în play-off. Iar dacă reușim să depășim după, înseamnă că am scăpat de retrogradare”, a spus Cristian Pustai.

  • În jocurile disputate în deplasare în acest sezon, CSC Șelimbăr a întregistrat următoarele rezultate: 1-0 la Metaloglobus, 1-0 la CSM Alexandria, 1-0 la Concordia Chiajna, 0-0 la CSM Slatina și 0-0 la Campionii FC Argeș.
  • Ceahlăul a înregistrat următoarele rezultate în meciurile disputate acasă în acest sezon: 4-0 cu CSM Reșița, 0-1 cu CS Mioveni, 1-1 cu Chindia Târgoviște și 1-0 cu Unirea Dej.

Pauzele din campionat și amicalele cu echipe din prima ligă ajută jucătorii Ceahlăului, e de părere Pustai

Ambele echipe au avut amical cu adversar din SuperLigă în pauza din weekendul trecut, când primele două ligi au fost întrerupe pe perioada meciurilor echipelor naționale. Ceahlăul a întâlnit pe teren propriu SC Oțelul Galați, cu care a pierdut la scorul de 3-4, deși a condus de două ori. CSC Șelimbăr a evoluat la Sibiu cu FC Hermannstadt, în fața căreia a pierdut cu scorul de 1-2, după ce a egalat și a primit golul înfrângerii în ultimele secunde ale partidei.

”În aceste pauze competiționale echipa își continuă parcursul, mai face corectările de rigoare, pentru că, nefiind acel parcurs regular, cu meci sâmbătă – sâmbătă, ai timp să iei un meci de verificare. Am preferat să luăm aceste meciuri de verificare cu echipe bune, de Liga 1 (n.r. – în precedenta pauză, Ceahlăul a întâlnit acasă Poli Iași și a învins-o cu scorul de 3-2), și cred că a fost un plus pentru noi și prima pauză, cred că și aceasta a doua, pentru că nu mai jucând cu echipe bune poți să capeți acea experiență de care, spune eu, că mai are nevoie această echipă. Sunt foarte puțini jucători care au evoluat în Liga a 2-a din rândul acestei echipe și sunt încă mulți jucători străini care au nevoie de acea minimă perioadă de trei luni de acomodare. Dar, asamblând în liniște, să sperăm că am reușit să facem lucruri bune și vrem să facem mai departe lucruri bune”, a comentat Pustai această perioadă și cum a trecut pentru echipa sa.

Bacalu și Oltean au șanse mici să prindă primul ”11” sau lotul, după revenirile târzii de la naționale. Pustai speră să fie ”o situație de confunctură”

Antrenorul Ceahlăului a fost întrebat și despre cei trei jucători pe care echipa i-a dat la echipe naționale, dacă au revenit în lot și cât de pregătiți sunt pentru meciul cu Șelimbăr. Pustai s-a abținut să nu comenteze prea mult, pentru a nu deranja federația prin opinia sa, așa cum a spus că s-a întâmplat cu alte ocazii, când a vorbit despre program sau modul în care se desfășoară primele două ligi.

Ceahlăul l-a dat pe fundașul Bogdan Bacalu (17 ani) la naționala U18, pe fundașul Tudor Oltean (20 ani) la naționala U20 și pe portarul Boison Wynney de Sousa (26 ani) la naționala Liberiei.

”Încă nu au revenit. Aici este o problemă, dar nu vreau să discut, că intru în conflict iarăși cu federația și am tot intrat cu… programul, cu modul în care se joacă și Liga 1, și Liga a 2-a… Nu au revenit încă. Boison nici nu cred că revine până la meci. Iar cei doi încă erau pe drumuri. Să sperăm că astăzi pot face un antrenament. Adică, mi se pare cumva, să te duci la loturile naționale și să pierzi chiar și lotul echipei la care ești. E greu cu un singur antrenament să intri ca titular sau să prinzi chiar lotul. Dar, am zis, mă abțin, poate e doar o situație de conjunctură”, a spus Cristian Pustai, care a răspuns și la întrebarea dacă are soluții pentru a-i înlocuit pe aceștia: ”Avem… Am și folosit. Avem doi underi 2003 sau mai mici, cum ar fi Savu și Anton. Și la 2005 avem Fărăgău și Matei, deci dubluri, dar e o situație destul de ciudată. Dar speră să fie doar o coincidență, că au jucat mai târziu și că jucăm noi foarte repede.”

Antrenorul Ceahlăul a mai spus că pentru jocul cu sibienii nu sunt probleme medicale din cauza accidentărilor, însă gripa sezonieră este resimțită și de unii dintre elevii săi. Petkov este răcit și riscă să nu poată juca, iar ultimul care acuză aceleași probleme este Larrauri.

Patrick Petre: ”Sperăm să facem un meci mare și să câștigăm”

Despre meciul cu CSC Șelimbăr a vorbit și Patrick Petre (26 de ani), unul dintre puținii jucători rămași în lot după promovarea din Liga 3 reușită în vară. El a fost utilizat în toate cele nouă partide din acest sezon de Liga 2, însă doar în trei a început ca titular. A înscris însă două dintre cele 13 goluri ale echipei sale.

”Jucăm cu o echipă foarte puternică, cea mai bună echipă din deplasare, e a doua din campionat. Sperăm să facem un meci mare și să câștigăm.

(n.r. – despre faptul că meciul are loc în noctură) Tot 90 de minute joci, nu contează că joci pe lumină naturală sau artificială. Important este să jucăm bine și să câștigăm”, a spus Patrick Petre, care așteaptă un public și mai numeros la stadion: ”Publicul ne-a ajutat la fiecare meci, ne bucurăm că cu această promovare i-am adus din nou la stadion în număr mare. Suntem în top 3 al echipelor cu cea mai mare audiență și sperăm să fie în continuare și să-i facem fericiți, mai ales că jucăm de ziua clubului (n.r. – este vorba despre ziua originalului Ceahlăul. ACSM Ceahlăul, actuala echipă, este înființată în 2016).”

Mihai Neicuțescu: ”E important să câștigăm și cred că e foarte important să avem foarte multă lume la jocurile de acasă”

Unul dintre căpitanii echipei, Mihai Neicuțescu (25 de ani), a fost pus să spună cum simte vestiarul în acest moment, cum s-au integrat nou-veniții după promovare, deloc puțini la număr.

”Consider că s-au integrat destul de ok băieții, și noi am fost foarte deschiși și primitori. Nu cred că am fost genul de grup care să respingem sau să ne contrăm cu străinii, să spun așa. Cred că le-am ușurat, într-o oarecare măsură, acomodarea în lot. Consider că, în momentul de față, suntem destul de uniți încât să facem treabă bună sau foarte bună”, a spus atacantul crescut la Dinamo, la fel ca Patrick Petre, acesta vorbim și despre cum se resimte printre jucători această luptă pentru play-off: ”Nu este nicio presiune. Asta este dorința întregului vestiar, plecând de la staff și până la ultimul jucător, așta ne-am dorit, știm ce înseamnă un play-off, ne-am chinuit și anul trecut să intrăm, am reușit să o facem. Presiune a fost și la Liga a 3-a. Am început de pe ultimul loc al play-off-ului și am terminat pe locul 2 și am promovat. Adică orice loc din play-off e bun pentru noi în momentul de față, orice loc poate fi promovabil direct sau chiar direct baraj. Nu pot spune că e presiune.”

Pentru meciul cu CSC Șelimbăr, conducerea clubului a decis să scadă prețul biletului de acces pe stadion de la 30 la 10 lei, chiar dacă la unele jocuri conducerea spunea că nu a reușit, cu banii strânși de pe bilete, să achite măcar costurile de organizare.

Neicuțescu speră ca publicul să vină în număr cât mai mare la stadion și să susțină echipa.

”Poate fi și un factor chestia asta. Nu știam cât este prețul biletului, nu am urmărit niciodată, dar acum chiar auzisem despre acest preț. Sperăm ca și prin acest lucru să atragem cât mai multă lume, mai ales că este ziua clubului, sunt 104 ani de la înființare, e un moment foarte important din pricina asta, e un moment foarte important pentru că jucăm cu o echipă foarte bună, cu locul 2. E important să câștigăm și cred că e foarte important să avem foarte multă lume la jocurile de acasă”, a comentat Mihai Neicuțescu, și el utilizat în toate cele nouă meciuri din acest sezon de Liga 2, în toate a intrat ca titular și în cinci a fost înlocuit. A înscris un gol.

Ceahlăul are șase puncte în spatele Șelimbărului

Înainte de debutul etapei a 10-a a Ligii 2, rundă care începe chiar cu meciul de la Piatra Neamț, Ceahlăul ocupă locul 7 în clasament și are 14 puncte, în timp ce CSC Șelimbăr se află pe poziția a 2-a, cu 20 de puncte.

Ceahlăul a fost, până în acest moment al sezonului, de cinci ori pe poziție calificabilă în play-off (în etapele 3, 5, 6, 7 și 8), în timp ce CSC Șelimbăr a fost în toate cele nouă etape între primele șase clasate. În prima rundă a terminat pe locul 5, iar apoi, din etapa a 2-a și până în a 8-a a fost liderul clasamentului. Acum este pe locul 2.

Conferința în care au vorbit Cristian Pustai, Patrick Petre și Mihai Neicuțescu, înainte de Ceahlăul – CSC Șelimbăr:

Foto: Denis Grosu (Sport Pictures) și Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-care-face-trecerea-in-partea-a-doua-a-sezonului-regular-al-ligii-2-inregistreaza-o-premiera-in-privinta-meciurilor-televizate-programul-rundei-a-10-a-19288802

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-pierdut-amicalul-cu-fc-hermannstadt-19288669

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-esec-cu-sc-otelul-intr-un-amical-cu-multe-goluri-19288641

 

Marius ANGHEL 18 Oct. 2023, 21:49 Liga 2
Pe aceeași temă