Claudiu Niculescu n-a fost prea afectat de primul eșec din acest sezon suferit de CSC Șelimbăr: ”Nu mi l-aș fi dorit la un meci acasă, dar a venit.” Cum a comentat arbitrajul lui Cristian Moldoveanu

Marius ANGHEL 08 Oct. 2023, 23:17 Liga 2

CSC Șelimbăr și-a întrerupt seria de invincibilitatea în acest sezon de Liga 2 în etapa a 9-a. Echipa sibiană care în ultimele șapte runde a fost liderul clasamentului a cedat la limită, scor 0-1, duminică, la Cisnădie, pe teren propriu, meciul cu a doua clasată Unirea Slobozia și și-a pierdut, de asemenea, și prima poziție.

Partida a fost decisă de golul marcat în minutul 7 de Christ Afalna, dar o contribuție semnificativă la acest rezultat a avut și arbitrul central Cristian Moldoveanu, care a lăsat Șelimbărul în inferioritate numerică din minutul 18, când l-a eliminat pe Nestorly Lumbu cu două cartonașe galbene acordate extrem de ușor într-un interval de două minute.

Claudiu Niculescu, după primul eșec cu Șelimbăr în acest sezon: ”E greu să joci 75 de minute, aproape un meci întreg, cu un om mai puțin”

După meciul desfășurat la Cisnădie, unul care a oferit puțin spectacol spectatorilor prezenți în tribune și telespectatorilor, Claudiu Niculescu nu a părut deloc afectat de acest eșec suferit de echipa sa. A transmis doar că spera ca această primă înfrângere să vină cât mai târziu, însă mai degrabă și-ar fi dorit să nu aibă loc pe teren propriu.

”A fost un meci greu, așa cum mă așteptam. A venit prima înfrângere în acest sezon. Până la urmă, s-a întâmplat astăzi, deși mi-aș fi dorit să se întâmple cât mai târziu posibil acest lucru, dar, din păcate, am întâlnit astăzi, zic eu, o echipă… bună, bine așezată în teren, care ne-a pus probleme doar la contactele fizice, la duelurile unu la unu. În rest, băieții s-au dăruit, au luptat. E greu să joci 75 de minute, aproape un meci întreg, cu un om mai puțin, mai ales când știam ce echipă întâlnim, o echipă agresivă”, a spus Niculescu într-un interviu postat de clubul din Șelimbăr pe pagina sa de Facebook.

Niculescu n-a fost interesat să vadă cea mai litigioasă fază a jocului și s-a abținut să o comenteze!

Antrenorul echipei din Șelimbăr a fost chestionat și despre eliminarea lui Lumbu, cea care în prima repriză i-a făcut echipa să resimtă din plin șocul și să nu conteze în atac, iar în partea secundă, și pe fondul unei tactici defensive adoptată de Adrian Mihalcea, nu a avut puterea să desfacă apărarea adversă și să își creeze cu adevărat ocazii prin care să egaleze, cel puțin.

Claudiu Niculescu nu se documentase înainte de interviu despre cea mai litigioasă fază a meciului, eliminarea jucătorului său, pentru a o comenta pertinent, și a dat senzația că și aici i-a fost indiferent sau a trecut cu vederea mult prea ușor, cu toate că echipa sa a avut de suferit și poate și din acest motiv a pierdut jocul.

”Mi s-a părut puțin… nu știu, nu știu, nici nu vreau să caut scuze, niciodată nu am vrut să caut asta. Aștept să văd și eu imagini, dar mi s-a părut că a făcut două greșeli, zic eu, importante. Dar trebuie să mergem mai departe, să ridicăm privirea din pământ, pentru că ne așteaptă meciuri grele în continuare. Este o înfrângere, repet, nu mi-aș fi dorit să vină astăzi și nu la un meci acasă, în fața propriilor suporteri, dar iată că a venit și trebuie să strângem rândurile, pentru că nu s-a născut încă echipa care să câștige toate meciurile. Așa că mergem, ne odihnim zilele acestea și ne întoarcem la muncă săptămâna asta și sper să continuăm ceea ce am făcut până acum”, a spus antrenorul CSC Șelimbăr.

”Tenta de arbitraj a fost un pic, nu știu, deranjantă pentru noi”

Interlocutorul său a insistat cu privire la arbitrajul centralului din Sfântu Gheorghe, cel care, de exemplu, l-ar fi putut elimina lejer și pe Cosmin Atanase în minutul 53, când jucătorul Unirii Slobozia merita al doilea cartonaș galben pentru un fault din spate, intenționat. S-ar fi jucat 10 la 10 și mai erau destule minute în care sibienii să evolueze de la egal la egal și poate să evite primul eșec.

”Tenta de arbitraj a fost un pic, nu știu, deranjantă pentru noi. Nu știu dacă a fost eliminarea corectă, nu știu dacă în ultimul 90 și ceva am avut penalty. Așa mi-au zis băieții, acum nu știu. Acum, repet, noi trebuie să ridicăm privirea din pământ, până la urmă este o înfrângere, este dureroasă, într-adevăr, dar trebuie să mergem mai departe. La fotbal avem posibilitatea ca la o săptămână distanță să reparăm ceea ce am stricat”, a comentat Claudiu Niculescu.

Niculescu și-a felicitat jucătorii după eșec: ”Au luptat. Treaba mea e să-i încurajez”

Antrenorul fostului lider al Ligii 2 timp de șapte etape la rând a vorbit și despre cum a decurs jocul, în prima repriză, după eliminare și în a doua parte a întâlnirii. A fost mulțumit că jucătorii săi au luptat.

”În prima repriză era normal să fie afectați, pentru că am primit acel gol de nicăieri, am avut și acea eliminare. Era normal ca noi să facem puțin pasul în spate, jucătorii să fie puțin debusolați, dar în repriza a doua eu zic că și-au revenit, am pus presiune fără a ne crea ocazii, dar e foarte greu să îți creezi ocazii când întâlnești o echipă, deși este în superioritate, care se apără în propria suprafață de pedeapsă cu aproape întreaga echipă. Dar eu vreau să-mi felicit băieții, pentru că au luptat, cum au făcut-o la fiecare meci în acest sezon, sunt supărați în vestiar, dar sunt alături de ei treaba mea e să-i încurajez”, a spus Niculescu.

CSC Șelimbăr în eșecul cu Unirea Slobozia: Al. Roșca – Palmeș, Natea, Lumbu (eliminat – 18′), Fl. Mitrea – Tud. Călin (Berisha 46′) – Rodri Hermando (Monea 46′), Rotund (C. Soare 46′), I. Năstăsie (cpt.)(Panos 64′), Schieb (Crișan 20′) – Moussinga. Rezerve neutilizate: Mitrovic – Ct. Alexe, Vînău, Al. Luca.

CSC Șelimbăr a căzut pe locul 2. Urmează meciul cu Ceahlăul

În urma acestui meci, CSC Șelimbăr a încasat prima înfrângere din acest sezon, a rămas cu 20 de puncte și a picat pe locul 2 după șapte etape consecutive în care a fost lider.

Peste două săptămâni, în etapa a 10-a, va evolua în deplasare la Ceahlăul Piatra Neamț (locul 6, 14 puncte).

”Vom face, de acum încolo, până în luna decembrie, în meciurile rămase de disputat în acest an, tot ceea ce va depinde de noi, pe teren, pentru a rămâne acolo, pe locurile fruntașe”, și-a spus Niculescu planurile pentru celelalte șase jocuri rămase de disputat de echipă în 2023.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-unirea-slobozia-derby-de-clasament-in-liga-2-19288093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-9-liga-2-19287899

https://liga2.prosport.ro/special/top-100-echipe-cu-denumiri-amuzante-in-romania-lui-2023-19288161

https://liga2.prosport.ro/nationale/noua-jucatori-din-liga-2-luati-la-romania-u20-si-romania-u21-19288182

Marius ANGHEL 08 Oct. 2023, 23:17 Liga 2
Pe aceeași temă